Liikunta

Vaikka Lahden Reserviupseerikerhon urheilutoiminnan näkyvin osa on CIOR- ja ROSTO sotilasmoniottelu-kilpailuiden järjestäminen, niin perusta on kuitenkin meidän kaikkien omatoimisessa kenttäkelpoisuuden ylläpidossa. Yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kanssa Lahden Reserviupseerikerho järjestää jäsenistölleen erilaisia kuntotapahtumia. Alla on kerrottu tarkemmin kilpailuista ja muusta urheilutoiminnasta.

KERHON LIIKUNTATAPAHTUMIEN TULOKSIA
Suunnistusmestaruus 2016

KUNTOURHEILU
Mikäli koet kilpailutoiminnan itsellesi vieraaksi tai et vielä ole valmis osallistumaan sotilasmoniotteluiden harjoituksiin, niin voit osallistua seuraaviin tapahtumiin.

LIHASKUNTOTESTI
Lihaskuntotesti on MPK ry:n kurssina toteutettava kuntotapahtuma, missä saat kattavan kuvan omasta lihaskunnostasi. Kurssilla testataan puristusvoima, etunojapunnerrukset, vatsalihakset ja toistokyykistys. Kurssit toimivat erinomaisena mittarina sinulle, joka haluat arvioida nykykuntosi tai seurata kuntosi kehittymistä harjoitusohjelman edetessä. Lisätietoa ja ilmoittautumiset www.mpk.fi.

JALKAMARSSI
Jalkamarssi on MPK ry:n kurssina toteutettava kuntotapahtuma, missä voit testata marssikuntoasi. Matkana on 25 km ja varustukseen kuuluu vähintään 10 kg painava reppu sekä varsikengät. Lisätietoa ja ilmoittautumiset www.mpk.fi.

SOTILASTAITOMARSSI
Sotilastaitomarssi on MPK ry:n kurssina toteutettava kuntotapahtuma, missä voit harjoitella sotilas- ym. erätaitoja marssin yhteydessä. Tämä sopii erinomaisesti teille, jotka olette kiinnostuneet osallistumaan jotoksille, mutta haluatte vähän harjoitusta. Suoritetaan 2-3 hengen partioissa, mukaan 10kg reppu ja varsi- tai vaelluskengät (ei lenkkareita). Lisätietoa ja ilmoittautumiset www.mpk.fi.

VESIJÄRVENYMPÄRIAJO
Lahden Paikallisosasto järjestää yhdessä Päijät-Hämeen muiden maanpuolustusjärjestöjen kanssa Vesijärven ympäriajon kesäkuussa. Pyöräily toteutetaan omin polkupyörin ja tapahtumaan voivat osallistua kaikki yli 15-vuotiaat. Osallistumismaksu on tämän hetkisen tiedon mukaan nimellinen 5 euroa, joka sisältää tapahtumapalveluiden lisäksi kenttäruokailun.

Opastettu reitti kulkee myötäpäivään Vesijärven ympäri. Lähtöpisteitä on kaksi, eteläinen Lahdessa Vesijärven rannassa ja pohjoinen Vääksyn kanavalla. Kummastakin pisteestä voi lähteä kello 18.00 – 21.00 välisenä aikana. Matka on n. 80 km, mihin arviolta menee n. 6 tuntia. Aikaa ei oteta, mutta osallistujista pidetään kirjaa ja kontrolloidaan heidän matkantekoaan ja hyvinvointiaan. Lisätietoja urheilu-upseerilta.

LÄSKIRESERVI, TARUA VAI TOTTA
Luemme toistuvasti artikkeleita varusmiesten alenevasta kunnosta ja reserviläisten huonosta kunnosta. Todistakaamme jälkimmäinen väite vääräksi. Reserviläisurheiluliitto kerää vuosittain tietoa jäsenistön urheilutoiminnasta, mutta me emme tiedä kattavasti teidän aktiivisuudestanne. Tiedon keruun helpottamiseksi luomme lähiaikoina sivustollemme lomakkeen, millä voit ilmoittaa osallistumisistasi eri kilpailuihin ja tapahtumiin. Seuraa sivustoa ja anna palautetta.

HALUATKO TOIMITSIJAKSI
Järjestämiimme kilpailuihin tarvitsemme jäsenistömme aktiivista tukea. Toimitsijana voit hyvin tutustua lajiin ja keskustella aktiiviharrastajien kanssa sekä mahdollisesti myös kokeilla eri lajeja. Mikäli olet kiinnostunut toimitsijan tehtävistä, niin otathan yhteyttä urheilu-upseeriin. Tehtävissä ei tarvitse toimia heti yksin, vaan saat tueksesi kokeneemman toimitsijan.

KILPAILUTOIMINTA

CIOR
CIOR-sotilasmoniottelu, joka on Naton reserviupseerien versio sotilas-5-ottelusta. Sotilasmoniottelun lajit ovat esterata, esteuinti, ammunta, sotilassuunnistus tehtävärasteineen sekä käsikranaatin heitto. Lahden Reserviupseerikerho järjestää toukokuussa CIOR harjoituksen ja CIOR karsintakilpailun RUL-EROK sotilasmoniottelun yhteydessä. Tarkempaa tietoa lajista saat RUL:n nettisivuilta.

ROSTO
ROSTO sotilasmoniottelun lajit ovat sotilasesterata, kaksintaisteluammunta ja sotilasmaastojuoksu (maastojuoksu, pienoiskivääriammunta, käsikranaatin heitto) ja siinä kilpaillaan venäläisen ROSTO maanpuolustusjärjestön joukkuetta vastaan Lahden Reserviupseerikerho järjestää karsinnan elokuussa ja kilpailun syyskuussa. Tarkempaa tietoa lajista saat RUL:n nettisivuilta.

AESOR
Kansainvälinen Reserviläistenurheiluliitto AESOR järjestää upseerien CIOR:ia vastaavan sotilasmoniottelukilpailun vuosittain jossain jäsenmaassa. Reserviupseerikerho on järjestänyt tämän kilpailun vuosina 2006 ja 2008. Kilpailun lajeina ovat melonta, suunnistus, käsikranaatin heitto, este-uinti, maastojuoksu ja kivääri-ammunta ja se suoritetaan kolmihenkisin joukkuein.

Mikäli olet kiinnostunut tutustumaan tai osallistumaan edellä kuvattuihin lajeihin, niin ota yhteyttä. Voimme edustaa yhdistystämme oman joukkueen voimin, mikäli innokkuutta löytyy. Otathan yhteyttä.