Etusivu

ORUP:lainen lumessa

Opiskelijain Reserviupseeripiiri ry (ORUP) on yksi Suomen Reserviupseeriliiton (RUL) kahdestakymmenestä piiristä. Piiri toimii valtakunnallisesti ja sen jäsenyhdistykset käsittävät maamme 10 korkeakoulupaikkakuntaa. Piiri poikkeaa muista liiton piireistä juuri valtakunnallisuutensa vuoksi, ja siinä, että henkilö voidaan hyväksyä jäseneksi sotilasarvosta riippumatta. Olit sitten upseeri tai et, olet tervetullut toimintaamme.

ORUP:n tehtävänä on tukea jäsenyhdistystensä toimintaa, edistää niiden välistä tiedonvälitystä sekä toimia opiskelijareserviläisten edun valvojana toimintaympäristössään. ORUP järjestää vuosittain valtakunnallisia tapahtumia jäsenyhdistystensä jäsenille, kuten piirinmestaruuskilpailut sotilaspartiotaidossa ja sovelletussa reserviläisammunnassa (SRA), sotilaallisia maastoharjoituksia sekä tutustumisvierailuja kotimaassa ja ulkomailla. Pääosa piirin tapahtumista järjestetään kuitenkin paikallisesti jäsenyhdistysten kautta, jolloin aktiivisuus ja tapahtumavalikoima vaihtelee alueittain.

Piirihallitus kokoontuu noin neljä kertaa vuodessa isännöivän yhdistyksen vaihdellessa. Keväällä ja syksyllä tavallisesti 2. ja 4. kokousviikonlopun yhteydessä järjestetään sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset. Lisäksi kevätkokouksen yhteydessä järjestetään edellä kuvattu PM-partiotaitokilpailu, jonka lajivalikoima mukailee RESUL:n jotoksia.

ORUP:n kautta on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua muihin maanpuolustusaatetta kannattaviin nuoriin, olla mukana tapahtumissa niin osallistujana kuin järjestäjänä  ja halutessaan vaikuttaa myös reserviupseeriliiton toimintaan. Aktiiviset upseerit ja muut reserviläiset ovat aina tervetulleita!

Liity mukaan!

Lisätietoja yhdistyksistämme löydät täältä. Voit myös olla yhteydessä piirin toiminnanjohtajaan.