Ampumatoiminta

Sovellettu reserviläisammunta (SRA)

ORUP järjestää ampumatoimintansa pääasiassa jäsenyhdistystensä kautta. Kerran vuodessa järjestetään piirin karsinnat SRA SM-kisoja varten. Vuonna 2017 otettiin käyttöön yksi karsintatapahtuma koko piirille aiemman etelä/pohjoinen jaottelun sijaan. Tapahtuma toimii samalla piirinmestaruuskilpailuina, jossa jaetaan palkinnot luokittain.

Piirillä on tällä hetkellä 7 hengen kiintiö SM-kisoihin, joka valitaan paremmuusjärjestyksessä karsintojen perusteella. Karsinnan ajankohta on keväällä.

Piirillä on SRA-ampujia 2017/5 yhteensä 448 jakautuen seuraavasti:
– ARU: 117 ampujaa
– JARU: 53 ampujaa
– KORes: 23 ampujaa
– LORU: 3 ampujaa
– PAM: 91 ampujaa
– TaKoRU: 62 ampujaa
– TuKoRes: 40 ampujaa
– VORU: 24 ampujaa
Lisäksi Otaniemen Teekkarireserviläisillä on 35 ampujaa.

Kysy oman yhdistyksesi hallitukselta lisätietoja karsintoihin osallistumisesta. Edustusjoukkueiden lisäksi SM-kisoihin voi päästä myös toimitsijaksi. Ota rohkeasti yhteyttä yhdistyksesi ampumavastaavaan ja kysy mahdollisuudesta päästä toimitsijaksi. Toimitsijat ampuvat oman kilpailusuoritteensa ennen varsinaisia kisoja, ja ovat näin mukana kokonaiskilpailussa.

IMG_4338  IMG_4342

Reserviläisammunnan SM-kilpailut

Piiri voi lähettää edustusjoukkueen Reserviläisurheiluliiton reserviläisammunnan SM-kilpailuun, jossa kilpaillaan palvelusaseammunnoissa kesällä. Kilpailumuoto on varsin uusi, se järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016. Ilmoittautuminen on toukokuun aikana kilpailukutsun ohjeiden mukaisesti. Lajikuvaukset ja kilpailukutsut löytyvät RESUL:in sivuilta www.resul.fi. Kiinnostuksensa voi ilmaista lähestymällä puheenjohtajistoa.

Perinneaseiden SM-kilpailut

Piiri voi lähettää edustusjoukkueen Reserviläisurheiluliiton perinneasekilpailuihin. Ilmoittautuminen on yleensä keväällä kilpailukutsun ohjeiden mukaisesti. Lajikuvaukset ja kilpailukutsut löytyvät RESUL:in sivuilta www.resul.fi. Kiinnostuksensa voi ilmaista lähestymällä puheenjohtajistoa.

Pirkkala26   DSC01680