Rippileiripäivystykset

Kesän 2020 rippileiripäivystykset

Kiitokset kaikille Viherlahden yöpäivystyksessä olleille. Tervetuloa mukaan toimintaan jälleen vuonna 2021, päivystyslistoja rakennetaan keväämmällä rippileirien aikataulujen varmistuttua.

Syksyinen ilta Viherlahdessa seurakunnan vieraana 2018:

”VAHDIN VAIHTO” VIHERLAHDESSA

Syksyinen ilta Viherlahdessa sai yhdistysväen liikkeelle. Liekö syynä Pertin lähtö vaiko Sarin tulo, kun seurakunnan vieraaksi saapui ennätyksellinen määrä, lähes nelisenkymmentä Raision Reserviupseerien, – Reserviläisten sekä – Upseerien Naisten yhdistysten jäsentä.

Tämän vuotinen yhteistyötapaaminen poikkesi aikaisemmista siten, että nyt ei saunottu. Tarjolla oli kahvia pienen suolaisen ja makean kera. Tilaisuudessa suoritettiin ”vahdin vaihto”. Paikalla viestikapulaa vaihtamassa olivat Raision entinen kirkkoherra Pertti Ruotsalo ja uusi kirkkoherra Sari Lehti.

Tilaisuuden aluksi Raision Reserviupseerien puheenjohtaja Markus Hietamäki luovutti Pertti Ruotsalolle pienen muistolahjan kiitokseksi pitkään jatkuneesta yhteistyöstä sekä Leila-vaimolle kukkakimpun kotiin viemiseksi. Sari Lehti toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi ja hänelle luovutettiin kukkakimppu. Vuoden 2018 rippileiripäivystäjä -palkinto luovutettiin, ylivoimaisesti eniten ”valvoneelle” Pertti Sirolalle.

Illan aikana Pertti Ruotsalon johdolla keskusteltiin yhdistysten yhteistoiminnnasta seurakunnan kanssa; kuten muun muassa rippileiripäivystyksistä, kunniavartioista ja reserviläisten kirkkopyhästä. Yhdistyksillä oli mahdollisuus kertoa ajatuksia ja toiveita siitä, miten toimintaa viedään lähivuosina eteenpäin.

Sari Lehden mielestä Viherlahden tapaaminen on tärkeä, jotta saadaan yhteisymmärräys tekemisessä. Hän arvostaa yhteistyötä suuresti. Sillä on pitkät perinteet sekä selkeä systeemi millä sitä koordinoidaan. Hän toivoo yhdistyksiltä kärsivällisyyttä ja aktiivisuutta seurakunnan suuntaan. Pertillä asiat ovat olleet sydämen taluluna. Hänellä uutena kestää oman aikansa päästä toimintaan mukaan.

Sari Lehti kertoi olevansa iloinen siitä, että molemmat hänen edeltäjänsä (Vanhalukkarla ja Ruotsalo) ovat tehneet hienoa työtä, joten hänen on ollut helppoa hypätä ”liikkuvaan junaan”. Lisäksi Pertti on luvannut olla tarvittaessa tukena.

Raision Reserviupseerit kiittävät Perttiä pitkästä yhteistyöstä ja toivottavat hänelle paljon hyviä eläkevuosia sekä toivottavat Sarille onnea ja menestystä uuteen tehtävään.