Toiminta

Rovaniemen Reserviupseerikerhon toiminta koostuu mm. ammunnoista, perinnetoiminnasta, kilpailuista, matkoista ja kv-toiminnasta sekä koulutuksista ja luennoista. Toiminta on monipuolista ja sitä järjestetään tiiviissä yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kesken. Kerhoon kuuluu noin 230 jäsentä, joista ns. nuorisojäseniä on yli 50.

Tiedotus jäsenillemme tapahtuu nykyisin pääsääntöisesti sähköpostitse; lähetämme säännöllisesti jäsentiedotteita tulevasta toiminnasta. Tapahtumat pyritään keräämään myös näiden sivujen toimintakalenteriin nähtäville. Jos sähköpostiosoitteesi on muuttunut tai epäilet sähköpostisi puuttuvan kerhon postituslistalta, voit tarkistaa tietosi liiton eAsiointipalvelusta tai ottamalla yhteyttä meihin yhteydenottolomakkeella.

Pitkäaikaisia yhteistyökumppaneitamme ja veljesyhdistyksiämme ovat mm.: Rovaniemen Reserviläiset ry, Lapin Ampujat ry, MPK:n Pohjois-Suomen maanpuolustuspiiri sekä Lapin aluetoimisto ja Rovaniemen ilmatorjuntapatteristo.

Yhdistyksen säännöissä on sen tarkoitus ja toiminta määrätty seuraavasti:

3 § TARKOITUS JA TOIMINTA

Yhdistyksen tarkoituksena on olla jäsentensä aatteellisena ja toiminnallisena yhdyssiteenä valtakunnan turvallisuutta edistävää toimintaa tukien.
Tarkoitustaan yhdistys toteuttaa
– ohjaamalla ja tukemalla jäsentensä toimintaa henkisesti ja aineellisesti mm. tiedotuksen ja kurssitoiminnan avulla
– harjoittamalla koulutus- ja julkaisutoimintaa sekä
– ylläpitämällä sotilasperinteitä sekä tukemalla sotilasperinnetoimintaa ja perinteen keräämistä ja tallentamista.
– Järjestämällä jäsentensä henkistä ja fyysistä kuntoa sekä upseeritaitoja ylläpitävää ja kehittävää toimintaa, siihen luettuna myös urheiluammunnan harjoitus- ja kilpailutilaisuudet.

Yhdistys ei osallistu puoluepoliittiseen toimintaan.