Toiminta -> Ammunta

Yhdistyksen ampumatoiminta tukeutuu lähinnä Porin Prikaatin ampumarataan. Ampumatoiminnan perustana on yhdistyksen kuukausiammunnat, jotka järjestetään joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina. Päivät löytyvät myös yhdistyksen sähköisestä kalenterista. Innokkaimmat jäsenet käyvät ampumassa viikoittain joten jos toiminnallinen, SRA-tyyppinen ammunta kiinnostaa, niin otapa yhteyttä.

Tarkoituksena on myös kesän/syksyn aikana järjestää ampumakilpailu upseerikerhoa vastaan (Komentajan Muki -kilpailu). Tämän kilpailun on määrä toimia myös yhdistyksen mestaruuskilpailuna.

Yhdistykseltä löytyy joitain omia aseita, mm rynnäkkökivääri, sotilaskivääri, taktinen haulikko ja 9mm pistooli, joten ampumaan pääsee vaikkei omistaisi aseenkantolupaa tai omia aseita. Myös muita oheistarvikkeita eli ampuma-alustoja, kuulosuojaimia ja tauluja jne. löytyy yhdistyksen toimesta, joten minimissään mukaan et tarvi muuta kuin säänmukaisen varustuksen sekä reippaan lähtöaskeleen sohvalta kohti ampumarataa!

Yhtenä tavoitteena olisi saada yhdistykselle hyvä pohjatulos Prosenttiammunnasta, jota sitten voitaisiin vuosittain yrittää parantaa. Prosenttiammuntaan lasketaan kaikki vähintään kymmenen laukausta käsittävät ampumasuoritukset, joissa käytetään RESUL:n, RUL:n, RES:n, SAL:n tai SML:n kilpailulajeissa käytettäviä aseita. Myös hyväksytty hirvi-, kauris- tai karhuampumakoe lasketaan suoritukseksi prosenttiammunnassa. Kultakin osallistuneelta yhdistyksen jäseneltä merkitään yksi (1) ampumasuoritus/vuosi.

Satakunnan reserviupseeripiirin alueen tapahtumat:

https://www.rul.fi/satakunta/apahtumat/ammunta/