VALMIUS25 -hanke

VALMIUS25 -varautumistoiminnan hanke

VALMIUS25 on Suur-Savon Reserviupseeripiiri ry:n ja Suur-Savon Reserviläispiiri ry:n yhteinen varautumistoiminnan hanke vuosille 2022-2025.

VALMIUS25 -hankkeen tavoitteena on kehittää etelä-savolaisten reserviupseeri- ja reserviläisyhdistysten ja niiden jäsenten valmiutta tukea viranomaisia erilaisissa yhteiskunnan poikkeusoloissa ja edistää kokonaisturvallisuuden yhteistoimintamallin toteutumista omassa maakunnassamme Etelä-Savossa.

VALMIUS25 -hankkeen erityisenä rektytoinnin ja koulutusten kohderyhmänä ovat reservipiiriemme jäsenet, joiden asevelvollisuus on ikänsä puolesta (60+ täyttäneet) jo päättynyt ja jotka vastaavasti eivät enää ikänsä puolesta kuulu Puolustusvoimien reserviin.

Kokonaisturvallisuus on suomalaisen varautumisen yhteistoimintamalli, jossa yhteiskunnan elintärkeistä toiminnoista huolehditaan viranomaisten, elinkeinoelämän, järjestöjen ja kansalaisten yhteistyönä. Kolmannen sektorin ja järjestöjen merkitys korostuu erityisesti poikkeusoloissa.

VALMIUS25 -hankkeen yhteyshenkilöt:

Hankejohtaja Markku Vänttinen, Suur-Savon Reserviupseeripiiri ry, puh. 040 6806 670 ja vanttinen.markku(at)gmail.com

Hankeapulaisjohtaja Heikki Pulkkinen, Suur-Savon Reserviläispiiri ry, puh. 040 0455 578 ja heikki.pulkkinen(at)lahitapiola.fi