Ajankohtaista

Prosenttiammunnat

Varkauden Reserviupseerikerho saavutti vuoden 2018 prosenttiammunnoissa melkoisen hyvän tuloksen, 34%, eli noin joka kolmannelta kerhon jäseneltä saatiin kirjaus vuoden aikana suoritetuista ammunnoista.

Prosenttiammuntoja ammutaan vuonna 2019 kuten tähänkin saakka. Tulosten kokoaminen oli viime vuoden osalta työlästä, koska se tehtiin puhelinkyselynä. Kerhon jäseniä pyydetään ilmoittamaan omatoimisesti vuoden loppuun mennessä suorittamansa ammunnat. Ilmoituksia ottavat vastaan kerhon ampumavasta ja muutkin hallituksen jäsenet.  Yhteystiedot .

Prosenttiammunta on Suomen Reserviupseeriliitto ry:n (RUL), Reserviläisliitto ry:n (RES) ja Reserviläisurheiluliitto ry:n (RESUL) järjestämä kilpailu, jonka tarkoituksena on ampumaharrastuksen kohottaminen ja järjestötoiminnan aktivoiminen kerhoissa ja yhdistyksissä. Prosenttiammuntaan lasketaan kaikki vähintään kymmenen laukausta käsittävät ampumasuoritukset, joissa käytetään RESUL:n, RUL:n, RES:n, SAL:n tai SML:n kilpailulajeissa käytettäviä aseita. Myös hyväksytty hirvi-, kauris- tai karhuampumakoe lasketaan suoritukseksi prosenttiammunnassa. Laskentaan otetaan mukaan myös ilma-ase- ja Noptel-ammunnat.