SRA

Sovellettu reserviläisammunta (SRA) on tilanteen mukaista ammuntaa itselataavaa kertatulta ampuvalla kiväärillä, pistoolilla, haulikolla sekä TA-kiväärillä.
Rastit pyritään suunnittelemaan siten, että ne vastaisivat mahdollisimman paljon sodanajan tilanteessa mahdollisesti vastaantulevia aseenkäyttötilanteita. Rasteista pyritään tekemään vaihtelevia ja nopeatempoisia ja niissä painotetaan sekä nopeutta että tarkkuutta.
Ampumisen ja liikkumisen lisäksi tehtävärasteihin voi sisältyä muita tehtäviä, kuten harjoituskäsikranaatin heittoa, haavoittuneen evakuointia jne.
Esittelyvideo SRA:sta

Kuinka mukaan?

SRA:han pääset tutustumaan joka lauantai klo. 10:00 TSE radalla järjestettävissä viikkokilpailuissa, mutta ennen kuin tulet ota yhteyttä ampumaupseereihin.
Ammunnassa voit käyttää omia aseita tai lainata VUK:n kivääriä, pistoolia ja varusteita. Lajia harrastetaan ympärivuoden TSE radalla josta lisätietoa alla.

TSE-rata (Syrjäintie 96, Urjala)

Toijalan Seudun Erämiesten ampumaradalta löytyy 100m ampumarata, n. 75m toiminnallinen 2019 loppuvuonna käyttöön otettu erityisesti toiminnalliseen ammuntaan suunniteltu ampumarata sekä haulikkorata ja rata .22cal aseille. Lauantain viikkokilpailuja rata on varattu käyttöömme, mikäli haluat käydä radalla muuna aikana tulee tällöin hankkia radan käyttöoikeus.
Radan käyttöoikeuden saamiseksi ota yhteyttä 1. ampumaupseeriin (Jari-Pekka Walden) tai suoraan TSE-radan vastaavaan Juha Järviseen 040-8683558.

Ajo-ohje TSE-radalle
Valtatie 3:lta tullessa Hämeenlinnan suunnasta tietä 303 Toijalaan käännytään vasempaan alikulkusillan ali Urjalan viitan mukaan.
Ajetaan noin 200m eteenpäin ja Nesteen huoltamon jälkeen käännytään vasemmalle tielle nro. 2847 (viitta Urjalaan 25 km).
Ajetaan tietä noin 9 km (Matkalla ohitettaan Vauhtipuisto), jolloin tullaan risteykseen, josta käännytään Syrjäintielle vasempaan. Risetyksessä on viitat TSE-rata ja Saajanmaja, käännytään Syrjäintielle ja jatketaan tietä noin 900m rata on tien oikealle puolella osoitteessa Syrjäintie 96. (punaisia rakennuksia)

 

Hätilän ampuma-alue (Panssaritie 5, Hämeenlinna)

VUK on järjestää myös yhteistyössä Etelä-Hämeen piirin muiden yhdistyksien kanssa SRA kilpailuita, Tarkka-ammunta toimintaa ja muita ampumatapahtumia Hätilän ampuma-alueella. Näistä tapahtumista lisätietoa löytyy tapahtumakalenterista. Mikäli haluat osallistua mukaan ja saada aktiivisemmin tietoa mm. SRA tapahtumista niin voit rekisteröityä SRA foorumillemme. Lisätietoa tästä antaa 1. ampumaupseeri.

Linkki Etelä-Hämeen SRA sivuille
SRA ammunnan säännöt (Linkki ResUL SRA-sivuille)