Urheilu

VUK:n urheilijat ovat saavuttaneet yli 200 reserviläisurheilun Suomen mestaruutta ja yli 1000 piiritason mitalisijaa. Kerhon edustusurheilijat ovat vuodesta toiseen muodostaneet vahvan rungon Etelä-Hämeen Reserviupseeripiirin joukkueeseen, joka on voittanut Reserviupseeriliiton yleismestaruuden 15 kertaa peräkkäin. VUK on myös aktiivinen toimija kansainvälisessä toiminnassa. Urheilu on tärkeä osa Valkeakosken reserviupuseerikerhon toimintaa ja VUK mahdollistaa osallistumisen mm. seuraaviin lajeihin:

Yllä olevassa kuvassa VUK:n joukkue Grenadier sotilastaitokisassa Alppijääkärimarssin jälkeen josta joukkueen jäsenet ansaitsivat Edelweiss -merkit.

Kilpailulajit

Kaikille jäsenille sopivat lajit

Muut lajit

Internationaler Mönchengladbacher Militärwettkampf, 6.6.2020

Kansainvälinen sotilastaitokilpailu järjestetään 6.6.2020 jo 37. kertaa Moenchengladbach:issa (Düsseldorfista länteen) Saksassa. Lajeina/kilpailurasteina on mm. suunnistus, ammunta, esterata, ensiapu, marssi, kiipeily, asepukujen tunnistamista, yleistä sotilastietoa, jne.

Tapahtuman esite: https://www.imm-bundeswehr.de/?page_id=90 (Info-Heft IMM 2020)

Jos tuo edellämainittu tapahtuma kiinnostaa, niin ota yhteyttä 2. Urheilu-upseeriin!

Nijmegen 2020, 21.7.-24.7.2020

Nijmegenissä, Hollannissa järjestetään vuosittain maailman suurin marssitapahtuma: De Vierdaagse. Heinäkuun puolivälissä marssittava tapahtuma on järjestetty jo 103 kertaa, ja osallistujia on nykyisin vuosittain yli 47 000. Vuonna 2020 marssi järjestetään jo 104. kerran 21.-24.7.2020.

Tapahtumassa on sotilaille oma sarja. Vuosittain mukana on tuhansia sotilaita yli 33 eri maasta joukkueena tai yksilöinä. Sotilaat majoittuvat kaupungin ulkopuolelle yhteiseen sotilasleiriin ’Kamp Heumensoordiin’, joka tuottaa sotilaiden tarvitsemat palvelut.

Vierdaagse-marssi on vaativa: peräkkäisiä marssipäiviä on neljä, jokaisena päivänä ollaan liikkeellä aamuvarhaisesta klo 4.30 iltapäivään (viimeistään klo 17.00 oltava perillä). Marssialusta on asfaltti ja kilometrejä tulee päivittäin 40-50. Alle 50-vuotiailla marssijoilla on mukana kuljetettavien nesteiden lisäksi oltava vähintään 10 kg painava kantolaite. Marssille osallistuminen edellyttää sitoutumista pitkäkestoiseen lajiharjoitteluun.

Suomesta on ollut mukana sotilasmarssijoita jo 25 vuotta, niin reserviläisiä kuin puolustusvoimien ammattilaisiakin. Huippuvuosina suomalaissotilaiden määrä on lähennellyt sataa, mutta viime vuosina määrä on jäänyt pienemmäksi.

Heinäkuussa 2020 lähtee Suomesta mukaan kolmatta kertaa virallinen delegaatio. Suomen kontingentin muodostavat RESUL:n (RUL, RES, SRTL, MPKL) ja SOTUL:n jäsenjärjestöjen edustajista kootut joukkueet ja yksilöinä etenevät marssijat. Liitot tekevät yhteistyötä tämän tavoitteen eteen.

Joukkueet kootaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen sivuilla aukeavilla kursseilla. Kurssit aukesivat joulukuussa 2019, ja ne löytyvät MPK:n sivuilta. Pidä kiirettä, koska paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoja tapahtumasta saat kurssien johtajalta Caspar von Walzel p. +358 050 353 4714.

Linkki tapahtuman sivustolle: https://www.4daagse.nl/en/

Tänä vuonna VUK ei järjestä yhteisiä harjoitustilaisuuksia Hollannin marssia varten. Vuoden 2021 toteutusta varten aloitetaan yhteisharjoittelu jo elo-syyskuussa 2020. Pysy kuulolla! Tarkempi ajankohta marssijoiden tapaamiseen ilmoitetaan loppukesästä sähköpostitse. Pidäthän siis huolen, että oikea sähköpostiosoitteesi on RUL:in jäsenrekisterissä!

Lisätietoja urheilutoiminnasta antavat urheilu-upseerit:

Esa Laine ja Timo Lahti.