Urheilu

VUK:n urheilijat ovat saavuttaneet yli 200 reserviläisurheilun Suomen mestaruutta ja yli 1000 piiritason mitalisijaa. Kerhon edustusurheilijat ovat vuodesta toiseen muodostaneet vahvan rungon Etelä-Hämeen Reserviupseeripiirin joukkueeseen, joka on voittanut Reserviupseeriliiton yleismestaruuden 15 kertaa peräkkäin. VUK on myös aktiivinen toimija kansainvälisessä toiminnassa. Urheilu on tärkeä osa Valkeakosken reserviupseerikerhon toimintaa ja VUK mahdollistaa osallistumisen mm. seuraaviin lajeihin:

Yllä olevassa kuvassa VUK:n joukkue Grenadier sotilastaitokisassa Alppijääkärimarssin jälkeen josta joukkueen jäsenet ansaitsivat Edelweiss -merkit.

Kilpailulajit

Kaikille jäsenille sopivat lajit

Muut lajit

Reserviläisurheiluliitto ry

Reserviläisurheiluliitto ry:n (RESUL) kilpailukalenteri vuodelle 2022 on julkaistu. Linkki: https://resul.fi/kilpailukalenteri-2022/

Legendaarinen Nijmegenin 4 päivän marssin 104. toteutuskerta, 19.7.-22.7.2022, Nijmegen, Alankomaat

Nijmegenissä, Alankomaissa järjestetään vuosittain maailman suurin marssitapahtuma: De Vierdaagse. Heinäkuun puolivälissä marssittava tapahtuma on järjestetty jo 103 kertaa, ja osallistujia on nykyisin vuosittain yli 47 000. Vuonna 2022 marssi järjestetään jo 104. kerran 19.-22.7.2022. Vuosina 2020 ja 2021 marssia ei järjestetty vallitsevan epidemiatilanteen vuoksi.

Tapahtumassa on sotilaille oma sarja. Vuosittain mukana on tuhansia sotilaita yli 33 eri maasta joukkueena tai yksilöinä. Sotilaat majoittuvat kaupungin ulkopuolelle yhteiseen sotilasleiriin ’Kamp Heumensoordiin’, joka tuottaa sotilaiden tarvitsemat palvelut ml. muonituksen, majoituksen ja terveydenhuolto/sairaanhoito.

Vierdaagse-marssi on vaativa: peräkkäisiä marssipäiviä on neljä, jokaisena päivänä ollaan liikkeellä aamuvarhaisesta klo 4.30 iltapäivään (viimeistään klo 17.00 oltava perillä). Marssialusta on asfaltti ja kilometrejä tulee GPS:llä mitattuna päivittäin 38-48. Alle 50-vuotiailla sotilassarjan marssijoilla on mukana kuljetettavien nesteiden lisäksi oltava vähintään 10 kg painava kantolaite. Marssille osallistuminen edellyttää sitoutumista pitkäkestoiseen lajiharjoitteluun.

Suomesta on ollut mukana sotilassarjan marssijoita jo yli 25 vuotta, niin reserviläisiä kuin puolustusvoimien ammattilaisiakin. Huippuvuosina suomalaissotilaiden määrä on lähennellyt sataa, mutta viime vuosina määrä on jäänyt pienemmäksi.

Heinäkuussa 2022 lähtee Suomesta mukaan kolmatta kertaa virallinen delegaatio. Edellyttäen, että marssi järjestetään. Suomen kontingentin muodostavat RESUL:n (RUL, RES, SRTL, MPKL) ja SOTUL:n jäsenjärjestöjen edustajista kootut joukkueet ja yksilöinä etenevät marssijat. Liitot tekevät yhteistyötä tämän tavoitteen eteen.

HUOM! Viimeisin tieto marssiin liittyen on saatu marssin järjestäjän 20.1.2022 kokouksen jälkeen: Stiching de 4 Daagse eli järjestävä taho ei pysty antamaan marssin toteutumisen todennäköisyydestä. Järjestäjä etenee kuitenkin suunnitelmansa mukaan pyrkien järjestämään 104. marssin ensi heinäkuussa. Hintoihin ei ole tulossa suuria muutoksia ja hinta on max. 450€/marssija. Suomen delegaatiolle on varattu alustavasti 150 paikkaa.
Sotilasjoukkueiden osallistumisen voi vielä estää Kamp Heumensoordiin eli majoituspaikkaan kohdistuvat Social distancing”-määräykset. Leirin rakentava Military Support Command on ilmoittanut, että leiriä ei rakenneta, jos heille tulee Social distancing-määräys.
Järjestäjällä on pyrkimys järjestää tapahtuma marssijoille ja tarvittaessa oheisohjelmaa tullaan karsimaan kyseiseltä juhlaviikolta.

Joukkueet kootaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen sivuilla aukeavilla kursseilla. Kursseja on kaksi: joukkueena marssiville (112 paikkaa = 7 *  16) ja yksilönä eli individuaalina marssiville (38 paikkaa). Kurssit aukeavat 1.2.2022, ja ne löytyvät MPK:n kurssikalenterista. Pidä kiirettä, koska paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos et ole marssinut aiemmin tätä marssia, niin suosittelen osallistumaan joukkueessa!

Ilmoittautuminen Nijmegenin 4 päivän marssille vuoden 2022 osalta on jo alkanut:
https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/156908 (joukkueessa marssivat)
https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/156918 (yksin marssivat)

 

Lisätietoja tapahtumasta saat kurssien johtajalta Caspar von Walzel p. +358 050 353 4714.

Linkki tapahtuman sivustolle: https://www.4daagse.nl/en/

Jokainen marssin hyväksytysti suorittanut saa Vierdaagse-mitalin. Mitalin väri riippuu suorituskertojen määrästä ja allaolevasta kuvasta näkee eri variaatiot.
Tänä vuonna VUK tulee järjestämään yhteisiä harjoitustilaisuuksia Hollannin marssia varten. Vuoden 2022 toteutusta varten aloitetaan yhteisharjoittelu jo lähiaikoina, kun Korona-rajoitteet helpottavat. Pysy kuulolla! Tarkempi ajankohta marssijoiden tapaamiseen ilmoitetaan sähköpostitse. Pidäthän siis huolen, että oikea sähköpostiosoitteesi on RUL:in jäsenrekisterissä!

Lisätietoja urheilutoiminnasta antavat urheilu-upseerit:

Esa Laine ja Timo Lahti.