Ajankohtaista


****
Kävelyhaaste Iitissä (päivitetty 13.5.2021)
(Huom. Iitin RU-kerhon jäsen: Yleisen viestin alla tietoa kerhon marssitapahtumasta.)

Kävelyhaaste Iitissä 4.-25.5.
Joukkue Kilometrit yhteensä
YHTEENSÄ 3729,6
Iitin RU-kerho 175,9
Haapakimolan koulun 5.-6. luokat 893,4
Team Sohvaperunat 157,4
Iitin Latu 201
IYK Selviytyjät 695,8
Duplot 162
Poluntamppaajat 357,5
Team Päämaja 135
Atplastin atleetit 342
Tavan Tallaajat 102,6
Iitti, Etelä 46
EL Iitti 461

Tilanne 13.5.2021

Oletko valmis kävelyhaasteeseen? Maaottelumarssin 80-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Iitin reserviupseerikerho ja Iitin Latu haastavat kaikki iittiläiset osallistumaan leikkimieliseen joukkuekilpailuun.

Kävelyhaaste järjestetään 4.-25. toukokuuta. Tarkoituksena on kerätä joukkueittain mahdollisimman paljon kilometrejä. Edistymistä seurataan päivittäin Iitin RU-kerho verkkosivuilla https://www.rul.fi/iitti/.

Joukkuekilpailuun voi osallistua esimerkiksi yhdistyksenä, yrityksenä tai vaikka kaveriporukalla. Ilmoita joukkueesi RU-kerhon sihteerille Johannes Niemeläiselle (johannes.niemelainen@gmail.com). Voittajajoukkue palkitaan kunniakirjalla.

Kävelyhaaste on osa reserviläisliittojen Maaottelumarssin muistomarssia ja Suomen Ladun Kävelykipinä-haastetta. Vuonna 1941 Suomi ja Ruotsi järjestivät kävelykilpailun, johon kaikki yli 10-vuotiaat kansalaiset saivat osallistua. Käveltävä matka oli naisilla 10 km ja miehillä 15 km. Kukin kansalainen sai osallistua marssille kertaalleen 4.-25. toukokuuta. Suomi voitti Ruotsin ylivoimaisesti. Suomessa suorituksia kirjattiin 1,5 miljoonaa, Ruotsissa reilut 940 000.

Maaottelumarssin muistomarssissa ja Kävelykipinä-haasteessa yhdistykset haastavat kansalaiset kävelemään kilometrejä mahdollisimman paljon.

Iitin kävelyhaasteessa joukkueet ilmoittavat kävelemiensä kilometrien määrän RU-kerhon sihteerille. Kävelyksi lasketaan sellainen kävely, jossa henkilö lähtee yksin tai muiden kanssa ”lenkille”. Satunnaista arkiliikuntaa ei ilmoiteta kisassa mukaan. Joukkueet ilmoittavat päivittäin kävelemiensä kilometrien ja osallistuneiden henkilöiden määrän RU-kerhon sihteerille (johannes.niemelainen@gmail.com). Tiedot päivitetään RU-kerhon verkkosivuille säännöllisesti.

Samoilla kilometreillä joukkueet voivat ilmoittautua valtakunnalliseen Kävelykilometrikisaan, joka kestää toukokuusta lokakuuhun. Lue lisää: https://www.suomenlatu.fi/kavelykipina/etusivu/kavelykilometrikisa.html

Reserviläiset voivat ilmoittaa ilmoittaa 10 km:n ja sitä pidemmät marssisuoritukset Reserviläisliiton ja Reserviupseeriliiton väliseen marssikilpailuun.

Tervetuloa osallistumaan!

*******

(Päivitetty 9.5.2021)

Katso kuvia juhlamarssitapahtumasta Facebookista.
Arvoisa jäsenemme, tervetuloa marssimaan Maaottelumarssin juhlamarssitapahtumaan la 8.5.2021 klo 11. Marssin lähtö- ja päätepiste on Pukkikankaan laavulla. Marssi tapahtuu Iitin hiihtomajaa ympäröivää pururataa sekä sorateitä hyödyntäen. Lenkin pituus on noin 11km ja suorituksen päätteeksi kerho tarjoaa pientä evästä Pukkikankaan laavulla. Arvioitu suoritusaika noin 2h.
Noudatamme vallitsevia koronasuosituksia, joten tarpeen mukaan jaamme ryhmämme pienempiin osiin.
Pyytäisimme ilmoittamaan osallistumisestanne ennakkoon viimeistään 6.5.2021. jotta osaamme varata riittävästi evästä laavulle. Ilmoittautumiset osoitteeseen tero_luukkainen@hotmail.com ja myös puhelimitse numeroon 0408430446.
Tervetuloa mukaan!
*******
Etäkevätkokous torstaina 18.3.2021 (päivitetty 2.3.2021)
Tervetuloa Iitin reserviupseerikerhon kevätkokoukseen to 18.3.2021 klo 18. Kokous järjestetään koronavirusepidemian vuoksi etänä. Listalla sääntömääräiset asiat. Ennakkoilmoittautumiset puheenjohtajalle sähköpostilla osoitteeseen tommi.tiihonen@elisanet.fi. Viimeinen ilmoittautumispäivä ti 16.3.2021. Puheenjohtaja toimittaa kokouslinkin ja osallistumisohjeet. Pyynnöstä myös asiakirjat toimitetaan ennakkoon sähköisesti. Tarvittaessa viidelle henkilölle lähiosallistuminen kokoukseen mahdollista Ponnilla (Kalevankatu 4, Kausala). Myös lähiosallistumisesta ennakkotieto puheenjohtajalle.

*******

Iitin reserviupseerikerho juhlii tänä vuonna 70-vuotista taivaltaan (päivitetty 26.1.2021)

Iitin reserviupseerikerho perustettiin tammikuussa 1951. Virallinen perustamispäivä oli 21.1.1951. Tänä vuonna kunniakas kerho juhlii 50-vuotista historiaansa. Juhlallisuudet pidetään, koronatilanteen niin salliessa, elokuussa 2021.

Lue tuoreimmat Reserviupseeriliiton kenttäpostit täältä.

Uusimman Kymen Salvan löydät täältä, se on ilmestynyt joulukuussa 2020.

*******

Kapteeni evp Pauli Similä piti Iitin RU-kerhon syyskokouksessa 2021 esitelmän Turkin puolustustilanteesta.

Turkin poliittinen kiinnosti kolmen sukupolven syyskokouksessa 12.11.2020

Iitin reserviupseerikerhon syyskokous 12. marraskuuta 2020 oli todellinen ylisukupolvinen tilaisuus. Vauva ryömi lattialla ja isoisiksi ehtineet jäsenet kuuntelivat kiinnostuneena kapteeni (evp.) Pauli Similän esitystä Turkin ja sen lähialueiden turvallisuuspoliittisesta tilanteesta. Similä toimi sotilastarkkailijana Turkissa 2000-luvun alkupuolella.

*******

Iitin RU-kerho jatkaa osana Kymenlaaksoa ja Kaakkois-Suomea (päivitetty huhtikuussa 2020)

Iitin Reserviupseerikerho jatkaa Kaakkois-Suomen aluetoimistoon tukeutuneena ja osana Kymenlaakson Reserviupseeripiiriä myös jatkossa. Iitin kerholla on vakiintuneet ja hyvät suhteet Kymenlaaksoon ja Kaakkois-Suomeen, ja näitä halutaan pitää yllä myös jatkossa.

– Iitillä on pitkät maanpuolustusperinteet Kymenlaakson suuntaan alkaen Suojeluskuntajärjestön perustamisesta ja sodanajan joukko-osastoista, kerho perusteli aluetoimistolle.

Perinteiden lisäksi nykyinen yhteistoiminta on rikasta ja hyödyttää paitsi Iitin RU-kerhoa, myös Kymenlaakson reserviläistoimijoita.

Asia tuli ajankohtaiseksi Iitin kunnan maakuntavaihdoksen vuoksi. Iitti siirtyy osaksi Päijät-Hämeen maakuntaa ensi vuoden alussa. Vaikka reserviupseeriliiton toiminnassa kunnan kotimaakunta ei vaikuta suoraan toimintaan, halusi Iitin RU-kerho hakea asialle varmistuksen. Piirien toiminta-alueen vahvistaa RUL:n liittovaltuusto.

– Kaakkois-Suomen aluetoimisto ottaa ilolla vastaan päätöksenne jatkaa yhteistoimintaa Kymenlaakson kanssa, aluetoimiston päällikkö Timo Hartikainen kirjoittaa vastauksessaan.

Iitin RU-kerhon lisäksi myös reserviläiset ja veteraanijärjestö jatkavat tuketuneena Kaakkois-Suomen aluetoimistoon, ja reserviläiset osana Kymenlaakson Reserviläispiiriä.

– Kaakkois-Suomen aluetoimisto ja Karjalan prikaati jatkavat yhteistoimintaa Iitin reserviläis- ja veteraanijärjestöjen kanssa maanpuolustustyöhön liittyvissä asioissa myös maakuntavaihdoksen jälkeen, Hartikainen kirjoittaa. Vaikka reserviläistoiminta jatkuu Kaakkois-Suomeen tukeutuneena, vastuu asevelvollisuusasioista siirtyy iittiläisten osalta Hämeen aluetoimistolle.

*************

Muita ajankohtaisia:

Lue tuoreimmat Reserviupseeriliiton kenttäpostit täältä.

Uusimman Kymen Salvan löydät täältä, se on ilmestynyt joulukuussa 2020.