Ajankohtaista

Iitin RU-kerho jatkaa osana Kymenlaaksoa ja Kaakkois-Suomea

Julkaistu huhtikuussa 2020.

Iitin Reserviupseerikerho jatkaa Kaakkois-Suomen aluetoimistoon tukeutuneena ja osana Kymenlaakson Reserviupseeripiiriä myös jatkossa. Iitin kerholla on vakiintuneet ja hyvät suhteet Kymenlaaksoon ja Kaakkois-Suomeen, ja näitä halutaan pitää yllä myös jatkossa.

– Iitillä on pitkät maanpuolustusperinteet Kymenlaakson suuntaan alkaen Suojeluskuntajärjestön perustamisesta ja sodanajan joukko-osastoista, kerho perusteli aluetoimistolle.

Perinteiden lisäksi nykyinen yhteistoiminta on rikasta ja hyödyttää paitsi Iitin RU-kerhoa, myös Kymenlaakson reserviläistoimijoita.

Asia tuli ajankohtaiseksi Iitin kunnan maakuntavaihdoksen vuoksi. Iitti siirtyy osaksi Päijät-Hämeen maakuntaa ensi vuoden alussa. Vaikka reserviupseeriliiton toiminnassa kunnan kotimaakunta ei vaikuta suoraan toimintaan, halusi Iitin RU-kerho hakea asialle varmistuksen. Piirien toiminta-alueen vahvistaa RUL:n liittovaltuusto.

– Kaakkois-Suomen aluetoimisto ottaa ilolla vastaan päätöksenne jatkaa yhteistoimintaa Kymenlaakson kanssa, aluetoimiston päällikkö Timo Hartikainen kirjoittaa vastauksessaan.

Iitin RU-kerhon lisäksi myös reserviläiset ja veteraanijärjestö jatkavat tuketuneena Kaakkois-Suomen aluetoimistoon, ja reserviläiset osana Kymenlaakson Reserviläispiiriä.

– Kaakkois-Suomen aluetoimisto ja Karjalan prikaati jatkavat yhteistoimintaa Iitin reserviläis- ja veteraanijärjestöjen kanssa maanpuolustustyöhön liittyvissä asioissa myös maakuntavaihdoksen jälkeen, Hartikainen kirjoittaa. Vaikka reserviläistoiminta jatkuu Kaakkois-Suomeen tukeutuneena, vastuu asevelvollisuusasioista siirtyy iittiläisten osalta Hämeen aluetoimistolle.

*************

Muita ajankohtaisia:

Vanha kuntokortti on poistunut, ja sen on korvannut MarsMars-sovellus.

Lue tuoreimmat Reserviupseeriliiton kenttäpostit täältä.

Uusimman Kymen Salvan löydät täältä, se on ilmestynyt huhtikuussa 2020.