Liikunta

Reservipiirin urheilutoimikunta on päättänyt perua kaikki kesälle 2020 suunnitellut piirin urheilutapahtumat. Mikäli Korona-tilanne muuttuu, tullaan erikseen ilmoittamaan, mikäli jokin tapahtuma järjestetään.

***

Liikunta- ja urheilutoimintaa johtaa Reserviläispiirin kanssa yhteinen liikunta- ja urheilutoimikunta. Toimikunnan puheenjohtajana toimii luutnantti Topi Suomalainen Kouvolan Reserviupseerikerhosta. Toimikunta järjestää yhdessä MPK:n kanssa kenttäkelpoisuutta kehittäviä ja fyysistä kuntoa kohottavia tapahtumia sekä testejä. Vuosittaisessa testiohjelmassa ovat hiihto- ja jalkamarssi, suunnistus, lihaskunto- ja Cooper-testit. Osallistutaan Puolustusvoimien ja Kymenlaakson liikunnan järjestämiin kuntoilu- ja kilpailutapahtumiin, kuten Oltermannin hiihtoon, Isoympyrän viestiin ja Kymijokijuoksuun.

Urheilutoimikunta tiedottaa!
Sähköinen kuntokortti uusiutuu

Reserviläisurheiluliiton (Resul) sähköisen kuntokortin käyttö päättyy vuoden 2019 lopussa vähäisen käyttäjämäärän takia. Vuoden 2019 tiedot ovat haettavissa järjestelmästä toistaiseksi, mutta uusien tietojen lisääminen ei ole enää vuoden 2020 puolella mahdollista. Sähköisen kuntokortin tilalle tulee kolme sovellusta: MarsMars, Tikki ja Kymppi.

Kuntosuoritukset – MarsMars.fi

Kuntosuorituksien kirjaamisessa jatkossa käytetään Puolustusvoimien kustantamaa MarsMars.fi-järjestelmää. Marsmars.fi ei kuitenkaan toistaiseksi sisällä vastaavia yhdistysten välisiä kuntokilpailuita tms. mahdollistavia ominaisuuksia kuin sähköinen kuntokortti. Järjestelmä pohjautuu kaupalliseen Heiaheia-palveluun ja sitä käytetään kätevästi puhelimeen ladattavan sovelluksen avulla. Palvelun käyttö on maksutonta. Lisätietoja https://marsmars.fi

Kuntotestaus – Tikki

Kuntotestaussuoritusten kirjaaminen toteutetaan Tikki-tietojärjestelmän kautta.

Ampumapäiväkirja – Kymppi

Ampumapäiväkirja otetaan käyttöön uudistuneena Tikki-järjestelmän sisartuotteen ”Kymppi”- tietojärjestelmän avulla. Jäsenliittoja ja käyttäjiä opastetaan uuteen järjestelmään vuoden 2020 aikana.

Kymenlaakson reservipiirien urheilutoimikunta

***

KYMENLAAKSON RESERVIPIIRIN URHEILUKALENTERI KESÄ 2020

Reservipiirin urheilutoimikunta on päättänyt perua kaikki kesälle 2020 suunnitellut piirin urheilutapahtumat. Mikäli Korona-tilanne muuttuu, tullaan erikseen ilmoittamaan, mikäli jokin tapahtuma järjestetään.

Urheilutoimikunta kannustaa jäsenistöään omatoimiliikuntaan kesällä 2020. MarsMars-sovellus on käytettävissä henkilökohtaisen kuntourheiluharrastuksen tilastointiin. MarsMars-sovelluksen voi ladata omalle puhelimelle. Omatoimiliikuntalajeja ovat mm. sauvakävely, juoksu, rullaluistelu, pyöräily, suunnistus, melonta, rullahiihto ja kuntopiirit. Oman kunnon kehitystä voi seurata mm. 12 min Cooper-juoksutestillä tai 2km:n UKK-kävelytestillä.

Resul:n www-sivuilla (www.resul.fi / Uutinen 6.4.2020) on lisätietoja #LIIKUNTAKANNALLEPANO –haasteesta kerhoille.

Tapahtumien tiedot:

Kymenlaakson reservipiirin suunnistusmestaruuskilpailut – PERUTTU

Piirinmestaruus pienoiskivääriampumajuoksu/kävely – PERUTTU

Piirinmestaruus pistooliampumajuoksu/kävely – PERUTTU

Hirvenjuoksu – PERUTTU

Cooperin testi – PERUTTU

Kanoottijotos – PERUTTU

Tyrsky-jotos – SIIRRETTY SYKSYYN 2021

Partiosuunnistuskilpailu – PERUTTU

Suunnistustaitotesti – PERUTTU

Jukolan viesti Rovaniemellä – SIIRRETTY VUODELLE 2021

Salpavaellus – PERUTTU

Tiedot Resul:n kilpailujen peruutuksista löytyy www.resul.fi

Lisätiedot Kymenlaakson reservipiirin urheilukalenterista: urheilu-upseeri Topi Suomalainen, email. topisuomalainen(ät)hotmail.com, puh. 0505142660

***

Jos haluat tekstiviestimuistutuksen jostakin tapahtumasta (n. viikkoa ennen tapahtumaa / ilmoittautumisen päättymistä) niin ilmoita yhteystietosi Urheilutiedottaja Ilkka Kuuselalle  puh. 0405267929,  ilkka.kuusela(ät)kotkanruk.fi