Tervetuloa Uudenmaan Reservipiirien sivuille.

Näiltä sivuilta löydät tietoa Uudenmaan Reserviupseeripiiri ry:n sekä Uudenmaan Reserviläispiiri ry:n toiminnasta.

 *** AJANKOHTAISTA  ***


TAISTELUKOULUN LOKAKUUN ESITELMÄ 10.10.2017 KLO 19.00

Taistelukoulun lokakuun esitelmätilaisuudessa 10.10.2017 alustaa sotilaskotisisar Kirsi Tulkki. Tulkki on toiminut Sotilaskotiliiton hallituksessa ja ollut liiton valmiuspäällikkönä kuuden vuoden ajan. Tällä hetkellä hän on Tampereen Seudun sotilaskotiyhdistyksen hallituksen jäsen. Tulkki vastaa vuosittain Sotilaskotiliiton järjestämistä valmiusharjoituksista toimien näiden harjoitusten johtajana.

Tulkin esitelmän aiheena on ”Sotilaskotitoiminta Suomessa vuodesta 1918”. Alustuksessa ei keskitytä pelkästään sotilaskotiliiton ja sotilaskotitoiminnan historiaan, vaan pääpaino on liiton nykypäivän toiminnassa.

Tervetuloa runsaslukuisesti kuuntelemaan alustusta mielenkiintoisesta aiheesta.

Sotilaskoti on perinteisesti avoinna esitelmätilaisuuden jälkeen.


35. Uudenmaan maanpuolustuspäivä Järvenpäässä

Järjestyksessään 35:ttä Uudenmaan maanpuolustuspäivää vietettiin Järvenpäässä launataina 7.10.2017. Ohjelmaan sisältyi muun muassa lipunnosto sekä seppelepartioiden lähetys Järvenpää-talolla aamupäivällä klo 09.30 alkaen. Järvenpään sirkuskentällä oli puolustusvoimien, muiden turvallisuusviranomaisten kuten rajavartiolaitoksen, poliisin sekä palo- ja pelastuslaitoksen kalustoesittely. Reserviläisjärjestöt esittelivät omaa toimintaansa ja sotilaskoti piti huolta kahvin ja munkkien riittävyydestä.

Paraaatikatselmuksen suoritti ja paraatiin kuuluvan ohimarssin vastaanotti Kaartin Jääkärirykmentin apulaiskomentaja everstiluutnantti Rainer Kuosmanen. Järvenpää talolla pidetyssä maanpuolustuspäivän pääjuhlassa juhlapuheen piti Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Himberg.

Tarkemmin maanpuolustuspäivän tapahtumista sivustolta: http://www.maanpuolustuspaiva.net/

 

 

 

 


Nuorten reserviläisten päivä 23.9.2017

Nuorten reserviläisten päivä järjestettiin 23.9.2017 Santahaminassa. Vapaaehtoisena harjoituksena järjestettyyn päivään osallistui noin sata Helsingin ja Uudenmaan reserviläispiirien alueella asuavaa nuorta reserviläistä. Päivän käytännön järjestelyistä päävastuun kantoivat tänä vuonna Helsingin Reserviupseeripiiri ry ja Helsingin Seudun Reserviläispiiri ry.

Päivän ohjelmaan kuului rynnäkkökivääriammunta, ammunta eko-aseilla, puristusvoimamittaus, asekäsittelyrata sekä reserviläisjärjestöjen toiminnan esittely. Sää oli suosiollinen ja parhaat nuorten reserviläisten tulokset eri lajeissa olivat huikeita. Rynnäkkökivääriammussa paras tulos oli 95 pistettä (maksimi 100 pistettä) ja eko-asepistooliammunnassa 50 pistettä (maksimi 50 pistettä). Puristusvoimaakin löytyi siinä määrin, että käytössä olevan puristusvoimamittarin asteikkoa on ehkä syytä harkita jatkettavaksi uusille sataluvuille.

Vuonna 2018 nuorten reserviläisten päivän pääjärjestelyvastuu on Uudenmaan Reserviläispiireillä.


 


05.10..2017

Piirilehti OLTERMANNI  3-2017  on ilmestynyt.

Lehti löytyy sähköisenä https://www.rul.fi/uudres/oltermanni/

Jatkossa sähköinen versio löytyy ilmestymisen jälkeen täältä.


05.10.2017

Helsingin Reserviupseeripiirin ja Helsingin seudun Reserviläispiirin julkaisema

Helsingin Reservin Sanomien verkkolehti 4/2017 on nyt luettavissa osoitteessa www.reservinsanomat.fi

Paperilehden aiemmat numerot löytyvät näköispainoksina osoitteesta https://issuu.com/marsk1


Ajantasaista tietoa tulevista RESUL:n valtakunnallisista kilpailuista, piirikilpailuista ja piirien alueella järjestettävistä muista avoimista ampumakilpailuista löytyy Urheilu-osiosta vasemmalta valikosta.

Mikäli sinulla on kysyttävää piirien toiminnasta, ota yhteyttä!