Uudenmaan Reserviläispiiri ry

Uudenmaan Reserviläispiiri ry:n toiminta-alueena on Uudenmaan maakunta poisluettuna Helsingin, Vantaan, Espoon ja Kauniaisten kaupungit.

Uudenmaan Reserviläispiirin jäsenyhdistyksinä ovat seitsemäntoista eri puolilla Uuttamaata toimivaa reserviläisyhdistystä. Piirin jäsenyhdistysten yhteenlaskettu jäsenmäärä on noin 2500 henkilöjäsentä. Jäsenmäärältään Uudenmaan Reserviläispiiri on valtakunnallisesti Reserviläisliiton neljänneksi suurin piiri Pirkanmaan, Helsingin ja Etelä-Pohjanmaan reserviläispiirien jälkeen.

Piirin ja sen jäsenyhdistysten toimintaan kuuluvat muun muassa ampumaurheilu ja -harrastus, reserviläisliikunta, maanpuolustustyö kuten esimerkiksi veteraanien auttaminen ja tukeminen, turvallisuus-, puolustuspolitiikkaan sekä sotahistoriaan ja yhteiskunnan varautumiseen ja kokonaisturvallisuuteen keskittyvät esitelmätilaisuudet ja maanpuolustusjuhlatilaisuuksien järjestäminen. Piirin jäsenyhdistykset jäsenineen ovat aktiivisesti mukana myös Maapuolustuskoulutusyhdisytyksen koulutus- ja harjoitustoiminnassa sekä vapaaehtoisen pelastuspalvelun toiminnassa.

Uudenmaan Reserviläispiiri ry on perustettu vuonna 1959.