Kunniavartio

Jouluaaton kunniavartio sankarihaudoilla on pitkäaikainen perinne. Jouluaattona Hämeenkyrön sankarihaudalla on parivartio aamupäivästä myöhäiseen hämärtyvään iltaan.

Perinne jatkuu vuonna 2021. Vartiovuorojen varauslista näkyy päivitettynä tällä sivulla noin päivän viiveellä. Vuorolista avataan ensin välille 10:00 – 17:00 ja mikäli vartiohenkilöitä tulee riittävästi, listaa jatketaan molemmista päistä toiveiden mukaan.

Varusvaihto tapahtuu kirkon sakastissa. Varusteiksi tuodaan lumettomana aikana myös muutamia maastopukuja. Vartiossa voi käyttää joko maastopukua tai lumipukua. Kuitenkin parin molemmilla pitää olla yhtenäisesti joko lumipuku tai maastopuku. Maastopuvun eri vuosikerrat voivat olla rinnakkain. Varusvaihdosta päivitetään tälle sivulle tarkemmat ohjeet lähempänä kunniavartiopäivää.

Ilmoittautumiset  Kristian Osaralle, 0400 894 864 tai kristian.osara (at) gmail.com. Puhelimitse mieluimmin tekstiviestillä tai WhatsApp’illa. Varaus vahvistetaan varaajalle.

Vuoden 2021 varauslista: KUNNIAVARTIO-2021

 

 

Vartion lyhyet ohjeet:

Vartio seisoo muistomerkin molemmin puolin levossa.
Vartioon mennessä vartiopari astelee muistomerkin eteen, kääntyy muistomerkkiä kohden, tekee asennon ja tervehtii muistomerkkiä viemällä käden päähineeseen. Sen jälkeen vartiopari kääntyy, menee vartiossa olevien taakse ja vartiossa olevat lähtevät pois.
Poislähtevä pari astelee muistomerkin eteen, kääntyy muistomerkkiä kohden, tekee asennon ja tervehtii muistomerkkiä viemällä käden päähineeseen. Kääntyy ja lähtee sen jälkeen pois.

Tulethan kunnioittamaan sankarivainajia myös vuonna 2021!