Jäsentapahtuma ja ammuntakurssi 22.5.2021

Tervetuloa yhdistyksen kevättapahtumaan ja ammuntakoulutukseen Kyrönpellon ampumaradalle la 22.5.2021

Yhdistyksen kevättapahtuma järjestetään tänä vuonna yhdistettynä toiminnan ja toimijoiden esittelynä, vapaamuotoisena jäsentapaamisena ja ohjattuna ammunnan peruskurssina. Päivän aikana tulevat tutuksi keskenään uudet ja rivissä pidempään olleet jäsenet. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Maanpuolustuskoulutuksen (MPK) Mikkelin koulutuspaikan kanssa.

Tervetuloa mukaan erityisesti yhdistyksen uudet jäsenet sekä toiminnasta pidempään poisolleet kokeneet jäsenet sekä tietenkin ammunnasta ja sen perusteiden kertaamisesta kiinnostuneet jäsenemme! Kaikki jäsenemme ovat kuitenkin tervetulleita!

Kevättapahtuman alussa klo 9-10 järjestetään yhdistyksen uusien jäsenten info- ja tapaamistilaisuus, jossa yhdistyksen ja sen toimijoiden lisäksi esitellään kahvikupposen lomassa toimintavuoden 2021 tulevaa toimintaa. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki muutkin yhdistyksen jäsenet: esimerkiksi pidemmän aikaa yhdistyksen toiminnasta poisolleet jäsenet palaamaan mukaan toimintaan ja kuulemaan uusimmat kuulumiset.

Klo 10-15 järjestetään yhdistyksen jäsenille matalan kynnyksen käytännönläheinen ampumakoulutus/-kurssi. Kokeneiden kouluttajien johdolla lähdetään liikkelle perusteista nousujohtaisesti edeten kohti soveltavia harjoituksia. Kerrataan perusteet aseiden käsittelystä ja toiminnasta sekä oikeista ampumaotteista ja -asennoista. Kurssi antaa hyvät valmiudet jatkaa ammunnan harjoittelua myöhemmin erilaisilla ampumakursseilla tai -leireillä, joita esimerkiksi Maanpuolustuskoulutus (MPK) jo vuoden keväällä ja kesällä Mikkelissä järjestää. Soveltuu hyvin ammunnan peruskurssiksi että tehokkaaksi kertauskurssiksi.

Ammuntaa kivääreillä ja pistooleilla

Ampumakurssilla osallistujat perehdytetään oikeaoppisiin ja turvallisiin ammuntoihin sekä kivääreillä että pistooleilla.

Kokeiltavana upouudet MPK-kiväärit

Uutuutena kurssilla ovat opeteltavissa ja kokeiltavissa upouudet MPK:n koulutuskäyttöön hankkimat kiväärit (”MPK-kiväärit”). Ne ovat itselaataavia kertatuliaseita, jotka muistuttavat hyvin paljon Puolustusvoimien käytössä olevia rynnäkkökivääreitä (ks. kuva).

Järjestelyt

Kevättapahtuma on yhdistyksen jäsenille maksuton. Tapahtuma sisältää klo 9-10 jäsenten infotilaisuuden (kahvi/mehu), klo 10-15 perusteista lähtevän nousujohtaisen ampumakurssin ohjattuna koulutuksena koulutusaseineen, ammuksineen ja suojavarusteineen, puolen päivän aikaan makkarat/paistomahdollisuuden (kahvi/mehu) sekä kurssin hyväksytysti suorittaneille todistuksen ampumakurssista. Mahdollisuus myös omien lounas- ja välipalaeväiden nauttimiseen on. Mikäli käytössäsi on ammuntapäiväkirja, mahdollisuus saada ammunnoista merkintä kouluttajilta siihen.

Ilmoittautuneet saavat erillisen kurssikirjeen ja ohjeen ennen tapahtumaa ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen. Tapahtuman järjestelyissä noudatetaan kulloinkin voimasa olevia kokoontumisia ja terveysturvallisuutta koskevia viranoamisten määräyksiä, päätöksiä ja suosituksia. Tapahtuman järjestäjät pidättävät oikeuden tapahtumaa koskeviin muutoksiin.

Ilmoittautuminen 12.05.2021 mennessä

Ilmoittaudu 12.05.2021 mennessä MPK:n koulutuskalenterissa olevan kurssin: Ampumakurssi: kivääri ja pistooli -kautta. Pääset kurssiilmoittautumissivulle tästä linkistä.

Lisätiedot

Yhdistyksen ampumaupseeri Antti Laitsaari, puhelin: 045 3309617 tai email: [email protected]

Artikkelin kuvat (c): Kiväärikuva: Reserviläinen/Tuomas Kaarkoski.