Toiminta

Koulutusta, maastourheilua ja perinnetyötä

Kaikkien reserviläisten perustaitoihin kuuluu ammunta. Yhdistyksen jäsenenä voit ylläpitää ampumataitoasi naantalilaisten reservijärjestöjen yhteisellä ampumaradalla Luonnonmaalla. Omien aseiden hankinta ei kuitenkaan ole edellytys ampumataidon ylläpitoon, sillä yhdistyksellä on omia pienoispistooleita ja – kivääri, joita voi käyttää yhdistyksen ampumatapahtumissa. Myös useimpien MPK:n kurssien ohjelmaan kuuluu ammunta.

Osallistumalla Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kursseille yhdistyksen tuella voit täydentää juuri Sinun aselajiisi liittyviä taitoja tai palauttaa mieleen yleisiä sotilaallisia tietoja ja taitoja. Yhdistyksen jäsenenä voit osallistua myös erittäin suosituille ja arvostetuille Reserviupseeriliiton järjestämille KRISO-kursseille tai Reserviupseerikoulun kouluttajakursseille, joilta saaduilta opeilta on varmasti käyttöä myös työelämässä. Yhdistyksen järjestämistä omista koulutuksista ilmoitetaan jäsenkirjeessä, kotisivujen Ajankohtaista-osiossa ja yhdistyksen Facebook-sivulla.

Fyysisen kunnon ylläpitäminen on reserviläiselle tärkeää. Taitokilpailujen, jotosten, kilpailujen ja erilaisten maastoharjoitusten yhteydessä ”matkamittariin” tulee useasti yli kymmenen kilometriä, jopa kymmeniä kilometrejä, maastossa kävelyä. Viime vuosina toimintakalenteriin on kuulunut ainakin osallistuminen Luonnonmaan marssille ja yleensä johonkin muuhunkin pidemmän taipaleen jotokseen tai kilpailuun.

Perinteet ovat tärkeä osa yhdistyksen vuosittaista toimintaa. Kunnioitamme sotiemme sankarivainajia osallistumalla muistopäivinä kunnivartioihin ja naantalilaisten järjestöjen lippulinnaan. Keväisin suoritamme lipaskeräystä Naantalin alueen sotaveteraaneille. Lisäksi huolehdimme suojeluskuntapäällikkö Aarne Peltosen muistomerkistä.

Sivun valikosta voit tutustua tarkemmin eri toimintamuotoihin.