Ajankohtaista

Syksyn 2019 esitelmät

Syksyn 2019 esitelmätilaisuudet julkaistu tapahtumakalenterissa.

Torstaina 26. klo 19:00 (huom. aloitusaika) syyskuuta Marika Honkaniemi  tuo uutta näkökulmaa suomalais-saksalaiseen aseveljeyteen Hän on tutkinut suomalaisten tiedotuskomppanioiden ja saksalaisten propagandakomppanioiden valokuvia, jotka olivat vuonna 1942 esillä Ateneumin taistelukuvaajain näyttelyssä.

Kaikille on Petroskoin valtaus tuttu Tuntemattomasta sotilaasta. Sotahistorijoitsija Seppo Posio kertoo torstaina 31. lokakuuta klo 18:00 miten lounaissuomalainen 1. divisioona osallistui jääkärieversti Paalun johdolla Petroskoin valtaukseen. Hän on tutkinut niin dokumentteja kuin SA-kuvia ja mukana olleiden sotilaiden kertomuksia.

Marraskuun viimeisenä päivänä tulee 80 vuotta talvisodan alkamisesta, joten vuosikokouksen jälkeen torstaina 28. marraskuuta klo 19:00. professori, eversti evp Pekka Visuri kertoo miten Suomi joutui talvisotaan syksyllä 1939 ja miten siitä päästiin rauhaan. Syyskuun alussa hän ja Eino Murtorinne julkaisivat kirjan ”Hitlerin ja Stalinin kaupankäynti Suomesta 1939 – 1940”. Esitelmän yhteydessä Pekalla saa varmaankin tätä kirjaa ”asevelihintaan”.

 

Liity mukaan fb-ryhmäämme

Liity mukaan Salon Seudun Reserviupseerien fb-ryhmään ja jaa kuvasi, kokemuksesi, ajatuksesi ja toiveesi meille ja muille jäsenillemme. Tästä pääset laittamaan liittymispyynnön (vaatii kirjautumisen).

Toimintapäivä ja maastokilpailu

Urheilutoimikunta järjesti 7.9.2019 toimintapäivän yhteydessä maastokilpailun. Kilpailuun osallistui 14 yhdistyksemme jäsentä. Kärkikolmikkoon ylsivät Robert Salokannel (1.), Mikko Välivirta (2.) sekä Tuomas Helenius (3.). Kiitos kaikille osallistujille!

 

Ilma-aseiden mestaruuskisan tulokset

Ilma-aseiden mestaruuksista ammuttiin 16.3.2019. Tulokset löytyvät täältä.