Ajankohtaista

102-vuotias sotaveteraani Ilmari Koppinen asekätkennästä: ”Kyseessä oli kokonaisvaltainen varautuminen sissisotaan”

Koronatilanteesta johtuen huhtikuun esitelmä on peruttu. 102-vuotiaan sotaveteraani Ilmari Koppisen esitelmään asekätkennästä voi tutustua etänä sotaveteraanit.fi sivuilla.

 

Kiinnostaako hallitustyöskentely?

Salon Seudun Reserviupseerien vuosikokous järjestetään Salon lukiolla 28.11. klo 18 alkaen. Kokouksessa valitaan myös uusi hallitus. Nykyisestä hallituksesta ampuma- ja koulutusupseeri ovat ilmoittaneet, että näihin tehtäviin tarvittaisiin uudet tekijät. Olisitko sinä kiinnostunut tulemaan mukaan hyvähenkiseen hallitukseemme? Uusien aktiivien ei tarvitse hypätä suoraan altaan syvään päähän. Sekä ampuma- että koulutusupseerin tukena on kokenut toimikunta. Ohessa kuvaukset mielenkiintoisista pesteistä. Jos kiinnostuit tai haluat tarkempia tietoja, ota rohkeasti yhteyttä puheenjohtaja Hannu Pölöseen (hannu.polonen (at) salo.fi).

Koulutusupseerin toimenkuva

Koulutustoimikunta järjestää kuusi kaikille avointa esitelmätilaisuutta Salon lukion auditoriossa torstai-iltaisin helmi-huhtikuussa ja syys-marraskuussa. Koska nykyinen toimikunta koostuu hallituksen jäsenistä ja entistä koulutusupseereista, tarvitaan joukkoon uusi henkilö, koulutusupseeri, joka edustaa koulutustoimikuntaa hallituksen kokouksissa.

Koulutustoimikunta kokoontuu kahdesti vuodessa suunnittelemaan tulevan toiminnan: tammikuussa seuraavan syksyn ja elokuussa seuraavan kevään. Tältä pohjalta koulutusupseeri varaa auditorion ja ottaa yhteydet esitelmien pitäjiin sekä sopii Lottaperinneyhdistyksen kanssa kanttiinitoiminnan ja tiedotusupseerin kanssa tiedottamisen. Perinteisesti koulutusupseeri avaa esitelmätilaisuuden ja johtaa loppukeskustelun. Lisäksi hän tilastoi osallistujamäärän ja jäsenistön harrastuspisteet.

Ampumaupseerin toimenkuva

Ampumaupseeri on yhdistyksen hallituksen jäsen ja toimii ampumatoimikunnan puheenjohtajana. Ampumatoimikunta pyrkii aktivoimaan yhdistyksen jäseniä ammunnan pariin ja tätä kautta pitämään yllä ampumataitoa. Toimikunta myös tiedottaa tulevista ampumakilpailuista ja huolehtii yhdistyksen ilmoittautumisista kisoihin. Toimikunnalla on mahdollisuus järjestää yhdistykselle ampumatoimintaa Salon Seudun Ampujien tiloissa tai vaikka yhdistyksemme tiloissa piiriltä lainattavilla eko(laser)aseilla.

Ampumatoimikunta kokoontuu normaalisti kaksi kertaa vuodessa. Alkukeväästä käydään läpi mennyttä vuotta, sekä suunnitellaan tulevia kilpailujärjestelyjä. Loppusyksyn tarkastellaan seuraavan vuoden koitoksia toimintasuunnitelmaa varten ja lisäksi samassa yhteydessä on jaettu ruutiasekauden palkinnot. Ampumaupseeri kutsuu kokoukset kasaan ja valmistelee kokoussisällön, mutta saa aihepiireihin liittyen toki tukea toimikunnalta.

Järjestettävistä kilpailuista lähinnä yhdistyksen ilma-asekisat ovat järjestetty omana kisanaan kevään aikana. Lisäksi vuodesta riippuen saattaa yhdistyksellä olla järjestelyvuorossa jokin V-S Res piirin ampumakilpailuista. Ampumaupseeri toimii kilpailujärjestelyjen käynnistäjänä ja yhdessä ampumatoimikunnan kanssa huolehtii järjestelyistä. Yhdistyksen kautta saa järjestelyapua kilpailuihin, ja teemme myös läheistä yhteistyötä Salon Seudun Ampujien kanssa tarjoten toimitsija-apua molempiin suuntiin.

Summaten lyhyesti, ampumaupseerin toimenkuvaan yhdessä toimikuntansa kanssa liittyy:

 

Liity mukaan fb-ryhmäämme

Liity mukaan Salon Seudun Reserviupseerien fb-ryhmään ja jaa kuvasi, kokemuksesi, ajatuksesi ja toiveesi meille ja muille jäsenillemme. Tästä pääset laittamaan liittymispyynnön (vaatii kirjautumisen).

Toimintapäivä ja maastokilpailu

Urheilutoimikunta järjesti 7.9.2019 toimintapäivän yhteydessä maastokilpailun. Kilpailuun osallistui 14 yhdistyksemme jäsentä. Kärkikolmikkoon ylsivät Robert Salokannel (1.), Mikko Välivirta (2.) sekä Tuomas Helenius (3.). Kiitos kaikille osallistujille!

 

Ilma-aseiden mestaruuskisan tulokset

Ilma-aseiden mestaruuksista ammuttiin 16.3.2019. Tulokset löytyvät täältä.