Ajankohtaista…

 

Tuusulan Reserviupseerikerhon Syyskokous 30.11.2022              

Tuusulan Reserviupseerikerhon sääntömääräinen syyskokous pidetään keskiviikkona 30.11. 2022. Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 11 § määräämät asiat.  Ennen syyskokousta järjestetään klo 18:00 tutustuminen Keravan hätäkeskukseen (osoite Tapulikatu 15, Kerava). Syyskokous järjestetään Keravan hätäkeskuksen kokoustilassa hätäkeskuksen esittelyn jälkeen n. klo 19:15. Tervetuloa!

Syyskokoukseen osallistujia pyydetään pysäköimään juna-aseman itäpuolisen P+alueen pohjoispäätyyn.

Rajoitetun osallistujamäärän vuoksi hätäkeskuksen esittelyyn ja varsinaiseen syyskokoukseen pyydetään osallistujia ilmoittautumaan etukäteen yhdistyksen varapuheenjohtaja Harri Majamäelle sähköpostiin harri.majamaki@kolumbus.fi.

Mikäli joku toivoo osallistumista syyskokoukseen etänä tulee siitä myös ilmoittaa varapuheenjohtaja Harri Majamäelle, viikkoa ennen syyskokousta 27.11.2022 mennessä.

Esittelyn aiheita mm.

– hätäkeskuslaitoksen toiminta yleisesti

– hälytystilanteiden toteutus ja priorisointi

– hätäkeskusten toimintaedellytykset alueellisen-/valtakunnallisen kriisin yhteydessä

– yksiköiden ja vapaaehtoisjärjestöjen päivystys ja käytettävyys

– viestitoiminta viranomaisyksiköiden ja vapaaehtoisjärjestöjen kanssa

– tutustuminen keskuksen tiloihin ja päivystäjätoimintaan

 Koulutusasiaa

MPK Tuusulan yksikön ensivuoden koulutuskalenterin päivitykset ovat avautuneet.

Ensimmäiset avautuneet koulutukset ovat Reserviläisjohtaja 1 ja 2 koulutukset. Molemmat koulutukset sisältävät kaksi viikonloppua.

Reserviläisjohtaja 1 viikonloput ovat 4.-5.2.2023 ja 4.-5.3.2023

Reserviläisjohtaja 2 viikonloput ovat 1.-2.4.2023 ja 3.-4.6.2023 (edellyttää Reserviläisjohtaja 1 koulutuksen suorittamisen).

Seuraa MPK:n koulutuskalenteria aktiivisesti, sillä kurssien avautumiset ovat alkaneet ja kurssit täyttyvät nopeasti.

Odotellessa voit suorittaa myös hyödyllisiä verkkokursseja, kuten Kulunvalvontapaikka poliisin virka-apuna.

Aijalan majan käyttö

Kerhomaja Aijala on vapaasti Tuusulan reserviläiskerhojen jäsenten käytössä. Avain löytyy Aijalan seinästä numerolukollisesta säilytyslokerosta. Aijalan ”varauksia” varten on perustetttu Whatsapp-ryhmä, jota kautta saa myös tarvittavan koodin avainta varten. Olethan yhteydessä Antti Havulinnaan, 040 580 3593, jos haluat mukaan Aijala-ryhmään. Mikäli et käytä Whatsappia, niin ole yhteydessä Anttiin joko antti.havulinna@kolumbus.fi tai 040 580 3593, kun tarvitset avainta.

Ylennykset aina harkinnanvaraisia

Rinnasteisia kertausharjoituspäiviä voi saada osallistumalla vapaaehtoiseen maanpuolustuskoulutukseen, kursseille ja tapahtumiin. Ne lasketaan hyväksi ylennyksiä harkittaessa.

Ylennykset ovat aina harkinnanvaraisia ja edellyttävät myös tiettyä koulutusvaatimusta. Pääsääntöisesti sodan ajan joukon ylempi esimies tai kertausharjoituksen johtaja tekee ylennysesitykset.

Reserviläisen artikkelissa ”Kuinka monta kertausharjoituspäivää tarvitaan ylennykseen?” on listattu ylennysten koulutusvaatimuksia.

Myös SA-tehtävällä ja edellisestä ylennyksestä kuluneella ajalla merkitystä

Myös sodan ajan tehtävä vaikuttaa ylennyksen mahdollisuuteen. Ylennykset eivät siis tule automaattisesti vain siten, että kertausharjoituspäiviä kertyy paljon.

Yleisimpiä ylennyspäiviä ovat Puolustusvoimain lippujuhlan päivä 4. kesäkuuta ja Suomen itsenäisyyspäivä 6. joulukuuta. Miehistöön kuuluvia voidaan ylentää myös kertausharjoituksen yhteydessä korpraaliksi, ylimatruusiksi tai ylirajajääkäriksi.

Ylennyksen mahdollisuuteen vaikuttaa myös, kuinka kauan edellisestä ylennyksestä on kulunut aikaa. Sotilasarvosta riippuen ylennysten minimiväli on neljästä seitsemään vuotta.

Lue myös: 28.04.2020 Reserviläiset kouluttautuvat nyt MPK:n verkkokursseilla