Ajankohtaista…

 

Kutsu kevätkokoukseen 27.3.2024

Tuusulan Reserviupseerikerhon sääntömääräinen kevätkokous pidetään Hyrylän kirjaston kokoustila Einarissa keskiviikkona 27.3. 2024 klo 18.00–20.00. Kahvitarjoilua on klo 17.30 alkaen.

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 12 § määräämät asiat. Aluksi majuri evp Veikko Karhumäki pitää esitelmän aiheenaan ”Morane-laivue Itä-Karjalassa 1942”. Esitelmän yhteydessä nähdään harvinainen video aiheesta.

Lisäksi käsitellään hallituksen esitys uuden kunniajäsenen kutsumisesta.

Tervetuloa!

 MPK:n koulutusta alkuvuonna 2024

 Vahvista osaamistasi tai mahdollista sijoitetuksi tuleminen MPK:n kursseilla, lisätietoja koulutuskalenterista

koulutuskalenteri.mpk.fi

Kenttäkelpoisuusmarssi hiihtäen

Espoo 2.3.2024

Military Cross Training

Santahamina, Helsinki 9.3.2024

Military Cross Training

Santahamina, Helsinki 6.4.2024

Sotilasesterataharjoitus

Santahamina, Helsinki 7.5.2024

Tuusulan reserviläiskerhojen ampumatoiminta Savion sisäradalla

Ampumaradalla on kaksi rataa: 25m tarkkuusrata ja SRA-rata. Tarkkuusradalla on käytössä kääntyvät taululaitteet, joten kaikkien SAL:n ja ResUL:n pistoolilajien harjoittelu onnistuu.

SRA-radalla voi ampua 180 asteen sektoriin, eli ampumasuunta voi olla takaseinän lisäksi myös molemmille sivuille. Molemmilla radoilla saa ampua kaikilla pistoolikaliiperisilla aseilla.

Radat ovat meidän käytössämme torstaisin klo 20:00-22:00. Ampujia laskutetaan 10 € kerralta, lopun ratavuokrasta kattavat kerhot. Palvelun käyttö edellyttää toimivaa sähköpostiosoitetta.

Vuoroille ilmoittaudutaan nimenhuutopalvelussa.

Lisätietoja ilmoittautumisesta, vuoroista ja ampumatoiminnasta:

Mikko Sipponen                 044 0100690                       mikko.sipponen1 (at) gmail.com

Isto Hyyryläinen                 050 5213700                       isto.hyyrylainen (at) iki.fi

 

Ohje aseluvan hankkimiseen

Reserviläisliitto ja Suomen Reserviupseeriliitto ovat yhdessä laatineet molempien liitojen jäsenistölle ohjeen aseluvan hakemista varten, mikäli piiri, yhdistys tai yksittäinen jäsen hakee poliisilta aselupaa. Ohjeen tarkoituksena on tuoda esille keskeisiä aselupien hakemiseen liittyviä käytännön asioita ja koko lupaprosessia niin yhteisön kuin yksilön näkökulmasta katsottuna. Lähteinä on käytetty viitteenä olevaa ohjeistusta.

Ohje aseluvan hakemista varten on luettavissa kansiossa, joka löytyy klikkaamalla tätä linkkiä.

Lisätietoja saa Reserviläisliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton yhteiseltä projektipäälliköltä Timo Mustaniemeltä sähköpostitse [email protected] tai puhelimitse 045 180 3323.

 Aijalan majan käyttö

Kerhomaja Aijala on vapaasti Tuusulan reserviläiskerhojen jäsenten käytössä. Avain löytyy Aijalan seinästä numerolukollisesta säilytyslokerosta. Aijalan ”varauksia” varten on perustetttu Whatsapp-ryhmä, jota kautta saa myös tarvittavan koodin avainta varten. Olethan yhteydessä Antti Havulinnaan, 040 580 3593, jos haluat mukaan Aijala-ryhmään. Mikäli et käytä Whatsappia, niin ole yhteydessä Anttiin joko antti.havulinna(at)kolumbus.fi tai 040 580 3593, kun tarvitset avainta.

Ylennykset aina harkinnanvaraisia

Rinnasteisia kertausharjoituspäiviä voi saada osallistumalla vapaaehtoiseen maanpuolustuskoulutukseen, kursseille ja tapahtumiin. Ne lasketaan hyväksi ylennyksiä harkittaessa.

Ylennykset ovat aina harkinnanvaraisia ja edellyttävät myös tiettyä koulutusvaatimusta. Pääsääntöisesti sodan ajan joukon ylempi esimies tai kertausharjoituksen johtaja tekee ylennysesitykset.

Reserviläisen artikkelissa ”Kuinka monta kertausharjoituspäivää tarvitaan ylennykseen?” on listattu ylennysten koulutusvaatimuksia.

Myös SA-tehtävällä ja edellisestä ylennyksestä kuluneella ajalla merkitystä

Myös sodan ajan tehtävä vaikuttaa ylennyksen mahdollisuuteen. Ylennykset eivät siis tule automaattisesti vain siten, että kertausharjoituspäiviä kertyy paljon.

Yleisimpiä ylennyspäiviä ovat Puolustusvoimain lippujuhlan päivä 4. kesäkuuta ja Suomen itsenäisyyspäivä 6. joulukuuta. Miehistöön kuuluvia voidaan ylentää myös kertausharjoituksen yhteydessä korpraaliksi, ylimatruusiksi tai ylirajajääkäriksi.

Ylennyksen mahdollisuuteen vaikuttaa myös, kuinka kauan edellisestä ylennyksestä on kulunut aikaa. Sotilasarvosta riippuen ylennysten minimiväli on neljästä seitsemään vuotta.