Ajankohtaista…

 

8.6.                 Kesäyön marssi Tuusulassa

-vaihtoehtoina perinteiset marssit 10 km, 25 km, 35 km, 48 km sekä polkupyörämarssi että Extreme (Lähtö 7.6.2024), ilmoittautuminen ja lisätiedot: https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri. Joukkueen kokoamiseksi ilmoittaudu urheilu-upseerille Arille, [email protected] tai 0505929509.

Kesäyön marssi on perinteinen marssitapahtuma, joka on tarkoitettu kaikille kunnostaan huolehtiville.

Kyseessä on hyvän mielen kävelytapahtuma, johon voivat osallistua kaiken ikäiset vauvasta vaariin. Osallistua voi yksin, kaksin, koko perheen voimin tai kasata vaikka harrasteporukasta tai työkavereista kokonaisen joukkueen. Tavoitteena on kehittää reserviläisten marssitaitoja, edistää kaikkien kansalaisten liikunta-aktiivisuutta sekä aktivoida nuoria. Tietoa tapahtumasta on liitteessä.

-tiedustelut Aki Mäkirinta p. 040-5868 282, [email protected]

Tuusulan reserviläiskerhojen ampumatoiminta Savion sisäradalla

Ampumaradalla on kaksi rataa: 25m tarkkuusrata ja SRA-rata. Tarkkuusradalla on käytössä kääntyvät taululaitteet, joten kaikkien SAL:n ja ResUL:n pistoolilajien harjoittelu onnistuu.

SRA-radalla voi ampua 180 asteen sektoriin, eli ampumasuunta voi olla takaseinän lisäksi myös molemmille sivuille. Molemmilla radoilla saa ampua kaikilla pistoolikaliiperisilla aseilla.

Radat ovat meidän käytössämme torstaisin klo 20:00-22:00. Ampujia laskutetaan 10 € kerralta, lopun ratavuokrasta kattavat kerhot. Palvelun käyttö edellyttää toimivaa sähköpostiosoitetta.

Vuoroille ilmoittaudutaan nimenhuutopalvelussa.

Lisätietoja ilmoittautumisesta, vuoroista ja ampumatoiminnasta:

Mikko Sipponen                 044 0100690                       mikko.sipponen1 (at) gmail.com

Isto Hyyryläinen                 050 5213700                       isto.hyyrylainen (at) iki.fi

Ohje aseluvan hankkimiseen

Reserviläisliitto ja Suomen Reserviupseeriliitto ovat yhdessä laatineet molempien liitojen jäsenistölle ohjeen aseluvan hakemista varten, mikäli piiri, yhdistys tai yksittäinen jäsen hakee poliisilta aselupaa. Ohjeen tarkoituksena on tuoda esille keskeisiä aselupien hakemiseen liittyviä käytännön asioita ja koko lupaprosessia niin yhteisön kuin yksilön näkökulmasta katsottuna. Lähteinä on käytetty viitteenä olevaa ohjeistusta.

Ohje aseluvan hakemista varten on luettavissa kansiossa, joka löytyy klikkaamalla tätä linkkiä.

Lisätietoja saa Reserviläisliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton yhteiseltä projektipäälliköltä Timo Mustaniemeltä sähköpostitse [email protected] tai puhelimitse 045 180 3323.

 Aijalan majan käyttö

Kerhomaja Aijala on vapaasti Tuusulan reserviläiskerhojen jäsenten käytössä. Avain löytyy Aijalan seinästä numerolukollisesta säilytyslokerosta. Aijalan ”varauksia” varten on perustetttu Whatsapp-ryhmä, jota kautta saa myös tarvittavan koodin avainta varten. Olethan yhteydessä Antti Havulinnaan, 040 580 3593, jos haluat mukaan Aijala-ryhmään. Mikäli et käytä Whatsappia, niin ole yhteydessä Anttiin joko antti.havulinna(at)kolumbus.fi tai 040 580 3593, kun tarvitset avainta.

Ylennykset aina harkinnanvaraisia

Rinnasteisia kertausharjoituspäiviä voi saada osallistumalla vapaaehtoiseen maanpuolustuskoulutukseen, kursseille ja tapahtumiin. Ne lasketaan hyväksi ylennyksiä harkittaessa.

Ylennykset ovat aina harkinnanvaraisia ja edellyttävät myös tiettyä koulutusvaatimusta. Pääsääntöisesti sodan ajan joukon ylempi esimies tai kertausharjoituksen johtaja tekee ylennysesitykset.

Reserviläisen artikkelissa ”Kuinka monta kertausharjoituspäivää tarvitaan ylennykseen?” on listattu ylennysten koulutusvaatimuksia.

Myös SA-tehtävällä ja edellisestä ylennyksestä kuluneella ajalla merkitystä

Myös sodan ajan tehtävä vaikuttaa ylennyksen mahdollisuuteen. Ylennykset eivät siis tule automaattisesti vain siten, että kertausharjoituspäiviä kertyy paljon.

Yleisimpiä ylennyspäiviä ovat Puolustusvoimain lippujuhlan päivä 4. kesäkuuta ja Suomen itsenäisyyspäivä 6. joulukuuta. Miehistöön kuuluvia voidaan ylentää myös kertausharjoituksen yhteydessä korpraaliksi, ylimatruusiksi tai ylirajajääkäriksi.

Ylennyksen mahdollisuuteen vaikuttaa myös, kuinka kauan edellisestä ylennyksestä on kulunut aikaa. Sotilasarvosta riippuen ylennysten minimiväli on neljästä seitsemään vuotta.