Palkitseminen

Yhdistys jakaa kahdenlaisia ansiomitaleita ansioituneille jäsenille ja ei-jäsenille: RUL:in ansiomitalit joko pronssisena tai hopeisena, ja LORU:n omat mitalit ja kunniakirja. Mitalien myöntämisestä päättää yhdistyksen hallitus palkitsemistoimikunnan esityksestä kaksi kertaa vuodessa ja ansioituneiden jäsenten palkitsemiset tapahtuvat itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta ja puolustusvoimain lippujuhlan päivänä 4. kesäkuuta.

Mitalit ja ohjeet

RUL:n mitaleita voi hakea vain Suomen reserviupseeriliiton jäsenelle joko pronssisena tai hopeisena. LORU:n jäsen on automaattisesti myös liiton jäsen. RUL:n ansiomitaleiden myöntämisestä päättää reserviupseeriliitto ja yhdistyksemme voi ainoastaan ehdottaa jäsenen palkitsemista liitolle. LORU:n ansiomitaleita ja kunniakirjoja voidaan jakaa yhdistyksen palkitsemistoimikunnan esityksestä, hallituksen päätöksellä kenelle tahansa jäsenelle ja ei-jäsenelle. Yhdistyksen ansiomitaleita voidaan jakaa neljässä eri luokassa eli pronssisena, hopeisena, kultaisena ja kultaisena soljen kera. Hallitus voi myös harkita erikseen, jos jäsen halutaan palkita muulla, kuin liiton tai yhdistyksen omilla mitaleilla. Tällaisia muita mitaleja ovat maanpuolustusmitali ja vapaaehtoisen maanpuolustustyön ansiomitali

Lunastushinta on LORU:n mitalin saajalle 30 € ja mitaliluokan korotus 5 €. Muihin kuin yhdistyksen myöntämiin mitaleihin ei sovelleta lunastusmaksua. Mitalin kanssa toimitetaan aina myöntökirja.

Jos henkilö on jo saanut LORU:n ansiomitalin, ja henkilölle myönnetään myöhemmin yhdistyksen korkeamman luokan ansiomitali, kerätään vanha mitali takaisin yhdistykselle ja myönnetään korkea-arvoisempi mitali uuden myöntökirjan kanssa. Tämä ohje koskee vain yhdistyksen omia mitaleja, ei RUL:n ansiomitaleja.

Tämän sivun lopusta löytyvällä hakemuksella voit hakea tai esittää jollekin toiselle huomionosoitusta.  Hakemukset käsittelee palkitsemistoimikunta ennen seuraavaa palkitsemisajankohtaa. HUOM. Lähetä LORU:n ansiomitaleja koskevat hakemukset vähintään kuukautta ennen seuraavaa palkitsemisajankohtaa (6.12. ja 4.6.), jotta mahdollinen palkitseminen voidaan toteuttaa oikea-aikaisesti. RUL:n ansiomitaleiden suhteen ei ole aikarajaa, sillä myöntämisessä voi kestää pitkään.

Kunniakirja

Kunniakirja voidaan myöntää henkilölle tai järjestölle, joka on toiminut Lorun tavoitteiden ja tarkoitusperien hyväksi. Kunniakirjalla yhdistyksemme haluaa muistaa järjestöjä ja jäseniä, jotka ovat toiminnallaan olleet mukana rakentamassa yhdistystämme tavalla tai toisella.

 

RUL:n pronssinen ansiomitali

Pronssinen ansiomitali voidaan myöntää reserviupseeripiirin jäsenyhdistyksen jäsenelle ja vapaaehtoista maanpuolustustyötä tekevien yhteistyöjärjestöjen jäsenelle, joka

 

RUL:n hopeinen ansiomitali

Hopeinen ansiomitali voidaan myöntää reserviupseeripiirin jäsenyhdistyksen jäsenelle ja vapaaehtoista maanpuolustustyötä tekevien yhteistyöjärjestöjen jäsenelle, joka

RUL:n pronssinen ja hopeinen ansiomitali

 

LORU:n pronssinen ansiomitali PRAM

Pronssinen ansiomitali voidaan myöntää henkilölle, joka

 

LORU:n hopeinen ansiomitali HAM

Hopeinen ansiomitali voidaan myöntää henkilölle, joka

 

LORU:n kultainen ansiomitali KAM

Kultainen ansiomitali voidaan myöntää henkilölle, joka

 

LORU:n kultainen ansiomitali havusoljella

Kultainen ansiomitali havu-soljella voidaan myöntää henkilölle, jolla on

Vasemmalta oikealle: LORU:n pronssinen ansiomitali PRAM, LORU:n hopeinen ansiomitali HAM, LORU:n kultainen ansiomitali KAM ja LORU:n kultainen ansiomitali soljella.

LORU:n ansiomitali on valmistettu värjätystä metallista ja mitalin etupuolelle on tyylitelty yhdistyksen logo upseeriruusukkeessa, jossa pohjantähti, vuorenhuiput ja revontulet symboloivat pohjoista. Mitalin punavihreät nauhat kuvastavat Lapin maakuntavärejä. Havusolki puolestaan kuvastaa isänmaallisuutta. Mitalin takapuolella löytyy kaiverrus ”Ansiokkaasta työstä lapin opiskelevien reserviläisten hyväksi”. Mitalin ja myöntökirjojen suunnittelusta ovat vastanneet Niilo Helander ja Henri Mella.

Ansiomitalihakemus

  • Otamme tällä yhteyttä palkittavaan hakemuksen edetessä.
  • Syötä palkittavan oikea sotilasarvo. Sotilasarvo tullaan painamaan ansiomitalin kanssa luovutettavaan myöntökirjaan. Jos syötit väärän sotilasarvon, ota yhteyttä välittömästi hallitukseen!
  • Valitse valikosta haettava kunniakirja, mitali tai mitalin luokka. Jo palkitulle jäsenelle haetaan, tai palkittu jäsen hakee mitaliluokan korotusta. HUOM. vain yhdistyksen omissa mitaleissa mitalin luokan korottaminen on mahdollista.
  • Kuvaile tässä tarkasti minä vuonna ja mistä henkilö on ansioitunut.