Itsenäisyyspäivä

Suomen itsenäisyyspäivää juhlitaan 6.12., jolloin Loru järjestää vuosittain perinteeksi muodostuneen itsenäisyyspäiväohjelman.

Iltapäivä aloitetaan perinteisellä herrasmieskilpailulla. Kaikki ovat tervetulleita kisaamaan voitosta, eli nimestään huolimatta herrasmieskisaan saa osallistua molempien sukupuolten edustajat. Herrasmieskilpailun rakenne saattaa vaihdella hieman vuodesta riippuen, mutta pääsääntöisesti kilpailun runko on koostunut kahdesta osasta; ammunnasta ja tietokilpailusta. Ensimmäisessä osassa kilpailijat viedään ampumaradalle. Tehtävänä on ampua joko ATT tai 10 laukauksen kilpasarja, jotka pisteytetään suoraan ammuntatuloksen mukaan. Toinen osa koostuu tietokilpailukysymyksistä, jotka saattavat liittyä Suomen itsenäisyyteen ja historiaan, sekä muuhun armeija- ja erähenkiseen toimintaan. Kilpailu on perinteisesti järjestetty joko Pahkamaan- tai Toramon ampumaradalla. Molemmista löytyy nuotiopaikat, joiden äärellä osallistujat voivat lämmittää omia grilliherkkujaan ja viettää unohtumatonta itsenäisyys-iltapäivää.

Myöhemmin illalla tapahtuma huipentuu Lorun ytsenäisyyspäiväillalliseen. Tarjolla on runsaasti kotimaisia herkkuja, ja ruokalajit nautitaan isänmaallisessa tunnelmassa ja hyvässä seurassa. Pukukoodina on tumma puku / iltapuku. Illallisen jälkeen julistetaan herrasmieskilpailun voittaja, jolle luovutetaan ensimmäisistä herrasmieskisoista saakka kierrossa ollut Lorun herrasmiespokaali. Pokaali viedään kilpailun jälkeen kaiverrutettavaksi, ja saatuaan nimensä pokaalin kylkeen voittaja saa pitää palkintoa aina seuraavaan itsenäisyyspäivään saakka.

Itsenäisyyspäivän tarkammasta ohjelmasta ja illalliskortin hinnasta tiedotetaan erikseen lähempänä.