Edustustilaisuudet ja muu toiminta

Lapin Opiskelevat Reserviläiset osallistuu aktiivisesti erilaisiin opiskelijatapahtumiin, reserviläistapahtumiin ja opiskelijoille suunnatuille messuille Lapin alueella. Tällä sivulla on koontia kaikesta toiminnasta, jolla LORU edistää reserviläisten etua ja opiskelijayhteisön yhteisöllisyyttä.

Ekskursiot

Jäsenistölle pyritään järjestämään mielenkiintoisia tutustumiskäyntejä erilaisiin sotilaallisiin ja sotahistoriallisiin kohteisiin. Tutustumiskäyntejä suunnitellessa kuunnellaan jäsenistön toiveita ja mikäli sinulla on tiedossa jonkin mielenkiintoine kohde, johon haluaisit tutustua, ota yhteyttä hallitukseen!

Marssit

Olemme myös osallistuneet RESUL FOUR DAY MARCH- tapahtumaan, Varustelekan etäsotilasmarssiin sekä muihin marssitapahtumiin. Tapahtumista tiedotetaan yhdistyksen somessa sekä jäsenkirjeessä.

Fuksimessut ja AMKin avajaiset

LORU osallistuu aktiivisesti opiskelijoille suunnatuille messuille. Meidät löytää tulevaisuudessa aina lukuvuosien alussa syksyisin LYY:n Fuksimessuilta ja ROTKO:n AMKin avajaisista. Tavallisesti esittelypisteellämme on tarjolla haalarimerkkejä, toiminnan esittelyä ja reserviläisaiheiset arpajaiset.

Rasteilu opiskelijatapahtumissa

LORU on perinteisesti osallistunut Pohjois-Suomen suurimpaan opiskelijatapahtumaan pitämään reserviläisteemaista rastia kisaaville opiskelijoille. Tämän lisäksi yhdistys osallistuu vuosittain pienempiin tapahtumiin rasteilemaan ja pitämään hauskaa kaikkien opiskelijoiden kanssa.

Jäsenillat ja saunaillat

Jäsenistölle järjestetään vuosittain iltamia saunoen, keskustellen ja hauskaa pitäen. Tavallisimmin tilaisuuksia on vietetty opiskelijoiden kerhotilalla Das Kodalla.

Perinnetyö

LORU yhdistyksenä kokee perinnetyön ja sotilasperinteiden ylläpitämisen tärkeänä arvona. Yhdistys muistaa maanpuolustuksemme eteen tehneiden ihmisten työtä ympäri vuoden lukuisina juhlapäivinä. Yhdistyksen periannease-ammunta, tunnukset ja vuosipäivien muistaminen ovat osa tekemäämme näkyvää perinnetyötä.

Sitsit

Korkeakoulujen perinteinen akateeminen pöytäjuhla, sitsit, kuuluvat LORUn uudistetun ohjelman piiriin. Yhdistys järjestää maanpuolustusaiheisia sitsejä kaikille opiskelijoille syksyisin. LORUn sitsit eroavat muista opiskelijoiden sitseistä erityisellä intti- ja maanpuolustusteemoillaan, jotka kulkevat läsnä koko pöytäjuhlan ajan.

Julkaisutoiminta

Yhdistys julkaisee artikkeleita opiskelijoille ja reserviläisille näille suunnatuissa lehdissä ja muissa julkaisuissa. LORU on kirjoittanut artikkelin muun muassa Lapin ylioppilaslehteen vuonna 2021. Jutun pääset lukemaan täältä.