Ammunta

Jokainen LORUn jäsen on oikeuttettu osallistumaan yhdistyksen järjestämiin ammuntoihin.

Ampumatoiminta on käynnistetty uudelleen. Koko ammuntoja koskevan materiaalipankin löydät tästä linkistä. Materiaalipankista löydät lajisäännöt, kilpailukutsut ja tulostettavia ampumapäiväkirjoja.  Ammuntapäiviä järjestetään kaksi kertaa kuukaudessa. Pääosa ammunnoista ammutaan Toramon ampumaradalla, Rovaniemen kaupungin välittömässä läheisyydessä. Kyyditykset ampumaradalle pyritään järjestämään kimppakyyteinä yhdistyksen taholta. Ammuntojen ajankohdat julkaistaan myös LORUn Facebook-sivulla.

TULEVAT RATAVUOROT NÄET TÄÄLTÄ.
ILMOITTAUDU AMMUNTOIHIN AINA AMMUNTOJA EDELTÄVÄNÄ PÄIVÄNÄ TÄÄLTÄ.

Jos tulet ensimmäistä kertaa radalle, ole hyvä ja lue turvallisuutta koskeva ohje täältä ennen saapumistasi. Jokaisen ammuntoihin osallistuvan tulee olla LORU ry:n jäsen. Ei haittaa, vaikka sinulla ei olisi lainkaan aiempaa ampumakokemusta, sillä LORUn konkarit opettavat mielellään myös uusia harrastajia turvallisessa aseiden käsittelyssä. Tulevien ammuntojen tavoitteena on kouluttaa jäsenistöä turvalliseen aseenkäsittelyyn ja parantaa jäsenistön ampumataitoa pistooli- ja kivääriaseilla.

Ammuntoihin osallistuvat voivat kerryttää ammunnoissamme ampumapäiväkirjaa, jonka perusteella ampuma-asekouluttajamme voi kirjoittaa todistuksen oman aseluvan hankkimista varten.

Et tarvitse mitään omia varusteita osallistuaksesi ammuntoihin, vaikkakin omat kuulosuojaimet ja suojalasit ovat suositeltavat. Nekin voit kuitenkin lainata yhdistykseltä. Pyrimme järjestämään kyytiä tarvitseville kimppakyydin ampumaradalle.

Ammunnoissa käytettävät aseet saattavat vaihdella ammuntapäivästä ja jäsenistön toiveista riippuen.

KILPAILUT

LORU järjestää vuosittain kolme yhdistyksen omaa ampumakilpailua. Vuodenvaihteen jälkeen alkavan TalviCupin, syksyllä alkavan LoruCupin ja itsenäisyyspäivän herrasmieskisan. TalviCup ja LoruCup toimivat samalla cup -periaatteella, jossa kokonaissuoritus koostuu kahdesta osasuorituksesta (yhdestä pistooli- ja yhdestä kiväärituloksesta). Tuloksen laskemiseksi kaikki osumat on löydyttävä taulusta. Parhaimmat osumat saanut voittaa cupin ja palkinnon. Lisätiedot ja säännöt löytyvät kilpailukutsusta.

YHDISTYKSEN ASEET

Yhdistyksellä on käytössään seuraavat aseet:
-2kpl Arsenal SAR-M1 7.62×39 kiväärejä
-AR 15 .223 kivääri
-2kpl CZ-85 9×19 pistooli
-Glock 17 9×19 pistooli
-FAS CF603 32 S&W pistooli

Lisäksi yhdistyksen ampumavuorolla on mahdollista kokeilla ampumista muillakin aseilla, tarjolla on mm. AR-kivääri, vanhoja perinneaseita, revolvereja yms.

VAKUUTUKSET

Vuodesta 2022 eteenpäin jokaisen ammuntaan osallistuvan jäsenen on hankittava RUL Plus vakuutus. RUL Plus on ampujan turva vahingon sattuessa. Henkilökohtainen RUL Plus vakuutus maksaa 25 euroa/ vuosi. Vakuutus tullaan tarkistamaan vuoden alussa kaikilta ampujilta ja tarvittaessa kaikilta uusilta ampujilta jatkossa. Pidä siis vakuutuskortti tai tosite vakuutuksen maksusta mukanasi ratavuoroilla. Vakuutuksesta lisätietoja saat täältä.

Lisätietoja ammunnoista ja vakuutuksista saat tarvittaessa ammunnanjohtajilta.