Ammunta

Jokainen LORUn jäsen on oikeuttettu osallistumaan yhdistyksen järjestämiin ammuntoihin.

Ampumatoiminta on käynnistetty uudelleen. Koko ammuntoja koskevan materiaalipankin löydät tästä linkistä. Materiaalipankista löydät lajisäännöt, kilpailukutsut ja tulostettavia ampumapäiväkirjoja.  Ammuntapäiviä pyritään järjestämään ainakin kerran kuukaudessa. Pääosa ammunnoista toteutetaan Toramon ampumaradalla, Rovaniemen kaupungin välittömässä läheisyydessä. Kyyditykset ampumaradalle pyritään järjestämään kimppakyyteinä yhdistyksen taholta. Ammuntojen ajankohdat julkaistaan myös LORUn Facebook-sivulla.

TULEVAT RATAVUOROT NÄET TÄÄLTÄ.

Jos tulet ensimmäistä kertaa radalle, ole hyvä ja lue turvallisuutta koskeva ohje täältä ennen saapumistasi. Jokaisen ammuntoihin osallistuvan tulee olla LORU ry:n jäsen. Ei haittaa, vaikka sinulla ei olisi lainkaan aiempaa ampumakokemusta, sillä LORUn konkarit opettavat mielellään myös uusia harrastajia turvallisessa aseiden käsittelyssä. Tulevien ammuntojen tavoitteena on kouluttaa jäsenistöä turvalliseen aseenkäsittelyyn ja parantaa jäsenistön ampumataitoa pistooli- ja kivääriaseilla.

Et tarvitse mitään omia varusteita osallistuaksesi ammuntoihin, vaikkakin omat kuulosuojaimet ja suojalaisit ovat suositeltavat. Nekin voit kuitenkin lainata yhdistykseltä.

Ammunnoissa käytettävät aseet saattavat vaihdella ammuntapäivästä ja jäsenistön toiveista riippuen.

KILPAILUT

LORU järjestää vuosittain kolme yhdistyksen omaa ampumakilpailua. Vuodenvaihteen jälkeen alkavan TalviCupin, syksyllä alkavan LoruCupin ja itsenäisyyspäivän herrasmieskisan. TalviCup ja LoruCup toimivat samalla cup -periaatteella, jossa kokonaissuoritus koostuu kahdesta osasuorituksesta (yhdestä pistooli- ja yhdestä kiväärituloksesta). Tuloksen laskemiseksi kaikki osumat on löydyttävä taulusta. Parhaimmat osumat saanut voittaa cupin ja palkinnon. Lisätiedot ja säännöt löytyvät kilpailukutsusta.

YHDISTYKSEN ASEET

Yhdistyksellä on käytössään seuraavat aseet:
-2kpl Arsenal SAR-M1 7.62×39 kiväärejä
-CZ-85 9×19 pistooli
-Glock 17 9×19 pistooli

Lisäksi yhdistyksen ampumavuorolla on mahdollista kokeilla ampumista muillakin aseilla, tarjolla on mm. AR-kivääri, vanhoja perinneaseita, revolvereja yms.

VAKUUTUKSET

Jokainen uusi LORUn ammuntoihin osallistuva jäsen on vakuutettu reserviupseeriliiton toimesta. Vakuutus on kuitenkin voimassa vain ensimmäiset kaksi kertaa, jonka jälkeen jäsen voi hankkia liiton RUL-Plus ampumavakuutuksen. Vakuutus ei ole pakollinen, mutta erittäin suositeltava ja ilman vakuutusta ammunta LORUn ratavuoroilla on omalla vastuulla. Henkilökohtainen RUL Plus vakuutus maksaa 25 euroa/ vuosi. Vakuutuksesta lisätietoja saat täältä.

Lisätietoja ammunnoista ja vakuutuksista saat tarvittaessa ammunnanjohtajilta.