RUL Plus - ammuntaa harrastavalle

RUL Plus -jäsenryhmän jäsenyys antaa jatkossa osallistumisoikeuden Suomen Reserviupseeriliiton, Reserviläisurheiluliiton ja Reserviläisliiton niihin liittotason kilpailu- ja muihin tapahtumiin, joissa ammunta on keskeisessä roolissa.

Finanssivalvonnan uusien määräysten takia Reserviläisten ampumaturva päättyy nykyisen vakuutuskauden päättyessä 31.1.2021.

MIKÄ RUL PLUS?
Uusi RUL Plus -jäsenryhmän jäsenyys antaa jatkossa osallistumisoikeuden Suomen Reserviupseeriliiton, Reserviläisurheiluliiton ja Reserviläisliiton niihin liittotason kilpailu- ja muihin tapahtumiin, joissa ammunta on keskeisessä roolissa.

Osallistumisoikeuden saamiseksi tietyissä lajeissa voi olla erityisvaatimuksia, kuten SRA:ssa, jossa vaaditaan hyväksyttyä SRA ampujan koulutusta. Valtakunnallisissa mestaruuskilpailuissa voi lisäksi olla piirikiintiöitä.

RUL Plus -jäsenyys antaa myös oikeuden osallistua em. liittojen (RUL, RES, RESUL), piirien sekä jäsenyhdistysten niihin tapahtumiin tai kilpailuihin, joissa harjoitetaan ammuntaa ja, joissa vaaditaan Suomen Ampumaurheiluliiton (SAL) kilpailu- tai harrastelisenssin tai vastaavan vakuutusturvan voimassaoloa.

Jäsenyys sisältää tapaturma- ja vastuuvakuutuksen. Vakuutuksen tarkoituksena on turvata ammuntaa harrastava jäsen tapaturman ja vastuuriskien osalta.


Kuva: Pasi Lindroos/Ressukuva

KUINKA LIITYN JÄSENRYHMÄÄN?
RUL Plus on siis uusi jäsenryhmä, johon henkilö voi liittyä maksamalla normaalin RUL:n jäsenmaksun maksamisen yhteydessä lisäksi 25 euroa.

Vuoden 2021 jäsenmaksulomake lähetetään liiton jäsenille tammikuussa ja jäsenmaksun eräpäivä on 15.2.2021.

Liittyminen RUL Plus -jäsenryhmään on vapaaehtoista, mutta sitä suositellaan erityisesti aktiivisesti ampumista harrastaville jäsenille.

Vuonna 2020 ampumaturvan maksaneet jäsenet siirretään automaattisesti RUL Plus -jäsenryhmään 1.1.2021 alkaen. Heidän jäsenyytensä ryhmässä jatkuu 15.2.2021 jälkeen, mikäli he maksavat jäsenmaksun yhteydessä edellä mainitun 25 euron maksun normaalin jäsenmaksun lisäksi.

Jäsenmaksujen eräpäivän jälkeen RUL Plus -ryhmän muodostavat lisäjäsenmaksun maksaneet jäsenet.


Kuva: Pasi Lindroos/Ressukuva

VAKUUTUS AMPUJAN TURVANA
Lisäjäsenmaksun voi pyytää maksettavaksi myös kesken jäsenmaksukauden ja perusjäsenmaksunsa maksanut jäsen voi näin maksamalla liittyä myös tähän jäsenryhmään. Uusi jäsen voi liittyä ja maksaa tähän jäsenryhmään kuuluvan lisäjäsenmaksun samalla, kun hän maksaa varsinaisen jäsenmaksun.

Jäsenryhmän jäsenet saavat normaalin jäsenkortin lisäksi erillisen kortin, jolla he voivat osoittaa kuuluvansa RUL Plussaan.

Lisätietoja saa liiton toimistosta.

Kuvat: Ressukuva