RUL Plus - ammuntaa harrastavalle

RUL Plus -jäsenryhmän jäsenyys antaa osallistumisoikeuden Suomen Reserviupseeriliiton, Reserviläisurheiluliiton ja Reserviläisliiton niihin liittotason kilpailu- ja muihin tapahtumiin, joissa ammunta on keskeisessä roolissa.

Jäsenyys sisältää tapaturma- ja vastuuvakuutuksen. Vakuutuksen tarkoituksena on turvata ammuntaa harrastava jäsen tapaturman ja vastuuriskien osalta. RUL Plus korvaa vakuutusten osalta aikaisemman Reserviläisten ampumaturvan.

Mikäli olet maksanut RUL Plus -jäsenryhmän jäsenmaksun vuonna 2023, on jäsenyyteen sisältyvät vakuutukset voimassa automaattisesti 15.2.2024 saakka. Tämän jälkeen ryhmän jäsenyys jatkuu maksaessasi RUL Plus -jäsenryhmän maksun normaalin jäsenmaksun yhteydessä.

MIKÄ RUL PLUS?
RUL Plus -jäsenryhmän jäsenyys antaa jatkossa osallistumisoikeuden Suomen Reserviupseeriliiton, Reserviläisurheiluliiton ja Reserviläisliiton niihin liittotason kilpailu- ja muihin tapahtumiin, joissa ammunta on keskeisessä roolissa.

Osallistumisoikeuden saamiseksi tietyissä lajeissa voi olla erityisvaatimuksia, kuten SRA:ssa, jossa vaaditaan hyväksyttyä SRA ampujan koulutusta. Valtakunnallisissa mestaruuskilpailuissa voi lisäksi olla piirikiintiöitä.

RUL Plus -jäsenyys antaa myös oikeuden osallistua em. liittojen (RUL, RES, RESUL), piirien sekä jäsenyhdistysten niihin tapahtumiin tai kilpailuihin, joissa harjoitetaan ammuntaa ja, joissa vaaditaan Suomen Ampumaurheiluliiton (SAL) kilpailu- tai harrastelisenssin tai vastaavan vakuutusturvan voimassaoloa.

RUL Plus -jäsenryhmän jäsenyys sisältää tapaturma- ja vastuuvakuutuksen, jotka kattavat Suomen Reserviupseeriliiton, Reserviläisliiton, Reserviläisurheiluliiton, Maanpuolustuskiltojen sekä Suomen Rauhanturvaajaliiton ja näiden jäsenjärjestöjen kilpailu- ja muut tapahtumat, joissa ammunta on keskeisessä roolissa sekä lajeille ominaisen harjoittelun.

Vakuutus on voimassa myös Suomen Veteraaniampujien järjestämissä kilpailuissa, IDPA-ammunnoissa ja muissa toiminnallisissa ampumalajeissa sekä Suomen Ampumaurheiluliiton alaisissa ampumalajeissa. Vakuutukset ovat voimassa lajeille ominaisessa ja harjoitusohjelman mukaisessa harjoittelussa. Ne ovat voimassa myös kaupallisilla radoilla järjestettävissä ampumakilpailuissa ja valvotuissa harjoituksissa sisä- tai ulkoampumaradoilla Suomessa ja ulkomailla.

Vakuutusten tarkoituksena on turvata ammuntaa harrastava jäsen tapaturman ja vastuuriskien osalta.


Kuva: Pasi Lindroos/Ressukuva

KUINKA LIITYN JÄSENRYHMÄÄN?
RUL Plus on siis jäsenryhmä, johon henkilö voi liittyä maksamalla normaalin RUL:n jäsenmaksun maksamisen yhteydessä lisäksi 25 euroa.

Mikäli et maksanut RUL Plus -jäsenryhmän maksua jäsenmaksun yhteydessä voit liittyä ryhmän jäseneksi maksamalla 25 euroa liiton jäsenmaksutilille käyttämällä jäsenmaksulomakkeessasi olevaa viitenumeroa. Jäsenmaksulaskut löytyvät pdf-tiedostoina omista tiedoistasi eAsiointipalvelusta.

Liittyminen RUL Plus -jäsenryhmään on vapaaehtoista, mutta sitä suositellaan erityisesti aktiivisesti ampumista harrastaville jäsenille.


Kuva: Pasi Lindroos/Ressukuva

VAKUUTUS AMPUJAN TURVANA
Lisäjäsenmaksun voi pyytää maksettavaksi myös kesken jäsenmaksukauden ja perusjäsenmaksunsa maksanut jäsen voi näin maksamalla liittyä myös tähän jäsenryhmään. Uusi jäsen voi liittyä ja maksaa tähän jäsenryhmään kuuluvan lisäjäsenmaksun samalla, kun hän maksaa varsinaisen jäsenmaksun.

RUL PLUS KORTIT
RUL Plus -jäsenryhmän jäsenet saavat muovisen kortin, jolla jäsenet pystyvät osoittamaan jäsenyytensä.

Lisäksi kaikki ne jäsenet, joilla on matkapuhelinnumero liiton jäsenrekisterissä saavat käyttöönsä mobiilikortin, joka toimii MagMa-lompakkosovelluksessa. Lisätietoja mobiilikortin lataamisesta ja käytöstä saat täältä.

Lisätietoja RUL Plus -jäsenryhmästä saa liiton toimistosta.

Kuvat: Ressukuva