Padasjoen koulutuskeskus

Puolustusministeriö luovutti helmikuussa 1996 korvauksetta maanpuolustusjärjestöille koulutus- ja harjoitusalueen Padasjoelta. Padasjoki sijaitsee Päijät-Hämeessä noin 50 kilometriä Lahdesta pohjoiseen Lahti – Jämsä tien varrella.

Alueella on kunnostettu puolustusvoimien 150 m:n ampumarata ja siellä on myös Padasjoen Riistanhoitoyhdistyksen hirvirata, sekä Padasjoen reserviyhdistysten pistoolirata ja sovelletun reserviläisammunnan (SRA) rata.

Harjoitusalueella on ampumaratojen lisäksi yksi majoitus- ja koulutusrakennus,  sauna ja varastorakennuksia. Majoitus- ja koulutusrakennuksessa on keittiö ja ruokailutila, luokkahuone ja kolme majoitushuonetta, joissa on yhteensä 30 makuupaikkaa.  Juomakelpoista vettä ei hanoista tule, eli kannattaa ottaa omat juomavedet mukaan.  Saunaan sopii kerrallaan viisi – kahdeksan henkilöä lauteille kerrallaan.

Maastotoimintaa varten on varastoparakissa sissitelttoja, ahkioita, louevaatteita, metsäsuksia, lämpöastioita jne. Alueella voidaan järjestää ampumatoimintaa, suunnistusta, maastotoimintaa ja erilaista koulutusta kuten esim. MPK:n kursseja.

Varaukset tästä aukeavalla lomakkeella

Yhteyshenkilö
Koulutuskeskuksen valvojana toimii Tapani Suppula, puh. 040  543 8753 [email protected]. Koulutuskeskukseen saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa tehdään aina ilmoitus valvojalle.

AJO-OHJEET
Lännestä (Hämeenlinna-Tuulos -suunnasta)
Tuuloksesta tietä 53 Taulun/Padasjoen risteykseen (ABC-asema) tielle 24. Käännytään etelään ja ajetaan 5 km risteykseen, jossa kyltti Iso-Tarus länteen ja Nyystölä itään. Käännytään Taruksentielle. Aja hiekkatietä 3 km, joka risteyksestä vasemmalle ja olet 150 metrin ampumaradan vallin päädyssä. Majoitusparakit ovat tästä noin 50 metrin päässä.

Etelästä (Lahden suunnasta)
Lahdesta tietä 24 Vääksyyn ja siitä jatketaan tietä 24 vielä n. 22 km risteykseen, jossa kyltti Iso-Tarus länteen ja Nyystölä itään. Käännytään Taruksentielle. Aja hiekkatietä 3 km, joka risteyksestä vasemmalle ja olet 150 metrin ampumaradan vallin päädyssä. Majoitusparakit ovat tästä noin 50 metrin päässä.

Pohjoisesta (Jyväskylä-Jämsä -suunnasta)
Jämsästä tietä 24 Taulun/Padasjoen risteykseen (ABC-asema) ja siitä jatketaan tietä 24 vielä 5 km risteykseen, jossa kyltti Iso-Tarus länteen ja Nyystölä itään. Käännytään Taruksentielle. Aja hiekkatietä 3 km, joka risteyksestä vasemmalle ja olet 150 metrin ampumaradan vallin päädyssä. Majoitusparakit ovat tästä noin 50 metrin päässä.

Osoite on Kelkutteentie 36, 17500 Padasjoki