AJANKOHTAISTA

Viestiosasto on reservin upseerien yhdistys, jonka tarkoituksena on jäsentensä reserviupseeritaitojen ylläpitäminen ja kehittäminen.


Viestiaselajin vuosipäivä 5.3.

Talvisodan päättymisen muistopäivä 13.3.

Talvisodan päättymisestä tulee 13.3.2023 kuluneeksi 83 vuotta.

Helsingin kaupungin, Helsingin varuskunnan sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöjen yhteinen talvisodan päätymisen muistotilaisuus järjestetään Kasarmitorilla maanantaina 13.3.2023 kello 10.00.

Tilaisuuden ohjelma:
•         Oi kallis Suomenmaa / Kaartin soittokunta
•         Seppeleenlasku Talvisodan kansalliselle muistomerkille. Seppelpartiossa sotaveteraani­järjestöt, Lottasäätiö, Helsingin kaupunki ja Helsingin varuskunta.
Seppeleen tultua lasketuksi KAARTSK soittaa Suomalaisen ratsuväen marssi 30-vuotisessa sodassa alkuosan
•         Juhlapuhe / Lottasäätiön toiminnanjohtaja Anne Nurminen
•         Rukoukseen soitto / Kaartin soittokunta
•         Seppelpartion lähettämiseen liittyvä sotilaspastorin puhe, jonka lopuksi seppelepartion lähettäminen Hietaniemeen / sotilaspastori Paavo Ranta
•         Narvan marssi / KAARTSK

Kasarmintorin muistotilaisuuden jälkeen noin klo 10.30 Helsingin kaupungin, Helsingin varuskunnan ja Sotaveteraani- ja maanpuolustusjärjestöjen muodostama seppelpartio laskee seppeleet Hietaniemen hautausmaalla Sankariristille ja Suomen marsalkka Mannerheimin haudalle.

VIESTIOSASTON KEVÄTKOKOUS 27.4.2023

Viestiosaston kevätkokous pidetään torstaina 27.4.2023 klo 18:00 (HUOM muuttunut kellonaika!). Paikkana on Suojeluskuntatalon auditorio (Töölöntorinkatu 2 Helsinki) ja kokoukseen voi osallistua myös Teams-yhteyden kautta etänä. Tarkemmat tiedot ilmoitetaan jäsenkirjeessä.

VIESTIKOULUTUS JA KURSSIT

Kannattaa seurata aktiivisesti MPK:n sivuja: https://mpk.fi/ sekä Viestikoulutus ja kurssit sivuamme.

MAKSUTON VERKKOKURSSI KANSALAISEN KYBERTURVALLISUUS

Maksuton Kansalaisen kyberturvallisuus -kurssi tarjoaa osaamista turvalliseen toimintaan digitaalisessa maailmassa. Opiskele verkossa sinulle sopivassa tahdissa. Kurssi on suunniteltu ja toteutettu Jyväskylän yliopiston ja Maanpuolustuskoulutus MPK:n yhteistyönä.
Lue lisää: Kansalaisen kyberturvallisuus: Maksuton kurssi digiturvaosaamiseen

VIESTIOSASTON AMPUMAVUOROT 

Viestiosaston ampumavuorot ovat loistava tapa harrastaa pistooliammuntaa turvallisesti ja edullisesti.
Ilmoittautuminen joko netissä tai sähköpostitse ampumaupseeri2 ät viestiosasto piste net tai puhelimitse, Mikko Leskinen 050-4055873. Ilmoittautumislinkki ja tarkemmat rajoitukset Ammunta sivuilla.