AJANKOHTAISTA

Viestiosasto on reservin upseerien yhdistys, jonka tarkoituksena on jäsentensä reserviupseeritaitojen ylläpitäminen ja kehittäminen.


VIESTIOSASTON SYYSKOKOUS 29.11.2022

Kerhon syyskokous pidetään tiistaina 29.11. kello 16:30 Suojeluskuntatalon auditoriossa, Töölöntorinkatu 2 B Helsinki. Kokouksessa käsitellään yhdistyksen syyskokouksen sääntömääräiset asiat. Kokouksessa valitaan hallitus vuodelle 2023 – suosittelemme lähtemään mukaan hallitustyöhön! Hallituksessa pääsee vaikuttamaan kerhon asioihin ja näkee toiminnan uudesta näkökulmasta. Tarvitsemme myös toimihenkilöitä, jotka toimivat hallituksen apuna erilaisissa asioissa ja tehtävissä. Kahvitarjoilu ja pientä purtavaa.
Ennakkoilmoittautuminen on pakollinen sekä paikalle tulijoille että Teams yhteyden kautta osallistujille 26.11. mennessä Viestiosaston sihteerille Raimo Nikkaselle. Osoite: sihteeri @ viestiosasto.net Ilmoitettava: Nimi ja tuleeko Auditorioon vai Teams yhteys. Kirjoita viestin otsikoksi “Syyskokous”.

AVOIN ESITELMÄ 29.11.2022: Reserviupseeri Ralf Sirénin kokemuksia ja oppeja Ukrainan sodasta

Esitelmä pidetään tiistaina 29.11.2022 klo 18:00 Suojeluskuntatalon Auditoriossa.  Esitelmän pitää Ukrainassa taistellut Ralf Siren (ltn res) aiheena “Kokemuksia ja oppeja Ukrainan sodasta”. Esitelmän kesto on n. 60 minuuttia mahdollisine yleisön kysymyksineen. Esitelmä on avoin kaikille HRUPn kerhojen jäsenille. Ennakkoilmoittautuminen on pakollinen, ohjeet alla. Paikkoja on rajoitetusti, joten toimi ripeästi!

HUOM: Ei Teams yhteyttä. Tilaisuudessa käsiteltävät asiat on tarkoitettu ainoastaan läsnä olevalle yleisölle eikä tilaisuudessa esim. saa kuvata tai siellä käsiteltäviä asioita julkaista.

TILAISUUS ON TÄYNNÄ. Voit kuitenkin ilmoittautua ao. ohjeen mukaisesti jonotuslistalle, mahdollisien peruutuksien toivossa.

Esitelmä on tarkoitettu kaikille HRUP kerhojen jäsenille. Ennakkoilmoittautuminen Viestiosaston sihteeri Raimo Nikkaselle sähköpostilla 26.11. mennessä. Osoite: sihteeri @ viestiosasto.net Ilmoitettava: Nimi, HRUP kerho, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Kirjoita viestin otsikoksi: “Esitelmä”.

VIESTIOSASTON “JOULUILLALLINEN” 29.11.2022

Viestiosaston perinteinen illallinen on tarjolla esityksen jälkeen ravintola Mamma Rosassa tiistaina 29.11. klo 19:30. Tarjoilu on omakustanteinen, jota Viestiosasto sponsoroi (kts jäsenkirje). Tarjottavat annokset ovat nähtävissä ravintolan nettisivuilla: http://mammarosa.fi/ruoka.
Tilaisuus on tarkoitettu vain Viestiosaston jäsenille. Ennakkoilmoittautuminen Viestiosaston sihteerille Raimo Nikkanen sähköpostilla 22.11. mennessä. Osoite: sihteeri @ viestiosasto.net Ilmoitettava: Nimi.

HANKI UUSI JÄSEN, NIIN SAAT PALKINNON TAI EHKÄ JOPA KAKSI !

Hanki kerhollemme uusi jäsen, niin saat RUL:n lahjakortin Varustelekaan ja sen lisäksi voit voittaa Viestiosaston 50 € lahjakortin valinnaiseen liikkeeseen! Uudet jäsenhakemukset kirjataan sivulle https://www.rul.fi/jasenhakemus/

Osallistut jäsenhankintakilpailuun, kun toimintaan mukaan saamasi uusi jäsen kirjaa sinun tietosi jäsenhakemuksen tietoihin kohtaan ”Jäsenhankkijan nimi”. Myös sinun jäsennumerosi tarvitaan. Viestiosaston hallituksen pitää luonnollisesti myös hyväksyä jäsenhakemus ja se edellyttää Suomessa suoritettua upseeritutkintoa.

RUL maksaa seuraavan vuosittaisen palkkion jäsenhankinnasta.

Viestiosasto palkitsee yllä olevan lisäksi yhdistyksen uusien jäsenten hankinnasta seuraavasti.

 

MAKSUTON VERKKOKURSSI KANSALAISEN KYBERTURVALLISUUS

Maksuton Kansalaisen kyberturvallisuus -kurssi tarjoaa osaamista turvalliseen toimintaan digitaalisessa maailmassa. Opiskele verkossa sinulle sopivassa tahdissa. Kurssi on suunniteltu ja toteutettu Jyväskylän yliopiston ja Maanpuolustuskoulutus MPK:n yhteistyönä.
Lue lisää: Kansalaisen kyberturvallisuus: Maksuton kurssi digiturvaosaamiseen

MUKAAN VIESTIOSASTON TOIMINTAAN? – Haemme nuorisoupseeri-toimihenkilöitä!

Tehtävä: Nuorisoupseeri-toimihenkilö vastaa kerhon nuorten jäsenten huomioimisesta toiminnassa. Nuorisoupseerina pääset myös Helsingin Reserviupseeripiirin (HRUP) Nuorten Toimikuntaan, joka järjestää yhteistä ohjelmaa Helsingin seudun nuorille reserviupseereille. Nuorisoupseeri pääsee osallistumaan hallituksen kokouksiin ja kokemaan minkälaista hallitustyöskentely on.
Vaativuus: Matalan kynnyksen pesti! Tehtävästä voi tehdä aivan omannäköisen. Kiinnostaako saunaillan järjestäminen? Nuorille suunnattu ammunta? Pesti vaatii sinulta vähintään joihinkin hallituksen kokoontumisiin osallistumisen (myös Teams vaihtoehto) sekä siihen valmistautumisen.
Miksi hakea nuorisoupseeriksi: Tehtävä on monipuolinen ja hauska. Opit tuntemaan kerhon jäseniä sekä muita nuoria Helsingin seudun eri kerhoista. Tehtävään voi hakea taisteluparina tai ihan itsekseen ja tekeminen on takuuvarmasti omannäköistä. Tehtävään saat sparrausta edelliseltä nuorisoupseerilta Ellen Ekblomilta.
Oletko sinä Viestiosaston tuleva Nuorisoupseeri? Kysymyksiä ja muita tiedusteluja tehtävään liittyen voi esittää Erkalle (0400 448 204, puheenjohtaja ät viestiosasto dot net).

VIESTIKOULUTUS JA KURSSIT

Kannattaa seurata aktiivisesti MPK:n sivuja: https://mpk.fi/

VIESTIOSASTON AMPUMAVUOROT 2022

Viestiosaston ampumavuorot ovat loistava tapa harrastaa pistooliammuntaa turvallisesti ja edullisesti.
Ilmoittautuminen joko netissä tai sähköpostitse ampumaupseeri2 ät viestiosasto piste net tai puhelimitse, Mikko Leskinen 050-4055873. Ilmoittautumislinkki ja tarkemmat rajoitukset Ammunta sivuilla.