Viestikoulutus ja kurssit

Viestikurssi_pc ym

Katso tarjolla olevaa koulutusta MPK koulutuskalenterista www.mpk.fi/koulutuskalenteri.

Kannattaa vilkaista myös Ilma- ja Meripuolustuspiirin kursseja sekä etsiä Helsingistä hakusanalla ”TRA” sekä tutustua myös Puolustusvoimien koulutusportaalin PV Moodle käyttöön (www.pvmoodle.fi). Se tarjoaa huimasti sekä MPK:n että PV:n tuottamaa koulutusta reserviläisille. Lähes kaikilla MPK:n kursseilla käytetään PV Moodlea etäopiskeluun tukemaan lähiopetusta.
Käy tykkäämässä MPK:n Facebook-sivusta, pysyt ajan tasalla yhdistyksen toiminnasta https://www.facebook.com/Maanpuolustuskoulutusyhdistys/

Kerhomme tukee erityisesti nuorten jäsenten osallistumista kursseille ja koulutuksiin. Hallitus päättää tapauskohtaisesti tuen myöntämisestä vapaamuotoisen, perustellun hakemuksen pohjalta.
Koska koronatilanne vaikuttaa kursseihin, kannattaa seurata aktiivisesti MPK:n sivuja: https://mpk.fi/

Menneitä tapahtumia…


JOJÄ-INFO 14.12.2021 klo 18:00-20:00

Kurssi järjestetään hybridimallina noin kaksi tuntia kestävänä tilaisuutena. Paikkana Suojeluskuntatalon auditorio (Töölöntorinkatu 2) ja tilaisuuteen voi osallistua myös Teamsin kautta.
Kurssin tavoitteena on jakaa tietoa Etelä-Suomen maanpuolustuspiirissä toimiville viesti- ja johtamisjärjestelmäalan reserviläisille ja muille kouluttamistoiminnasta kiinnostuneille vuoden 2022 tulevasta toiminnasta sekä rekrytoida kouluttajia ja tukihenkilöstöä tuleville kursseille.
Lisätietoja: https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/155177

JALKAVÄKI: EVK-KURSSI, JATKOKURSSI 27.-29.8.2021

Kurssilla opiskeltiin paikallisjoukkojen näkökulmasta esikunta- ja viestikomppanian toiminnan perusteita, kokoonpanoa ja tehtäviä. Kurssilla opetettiin viestijoukon johtamisen perusteita joukkueiden ja komppanian suunnittelu- ja johtamisprosessien kautta, sekä saatiin ymmärrystä tuettavien komentopaikkojen johtamisen tuesta. Lisäksi harjoituksessa käsiteltiin myös paikallispataljoonan johtamisjärjestelmää viestitoiminnan johtamisen näkökulmasta.