Viestikoulutus ja kurssit

Viestikurssi_pc ym

Kannattaa seurata MPK:n sivuja ja katsoa koulutuskalenterista itseään kiinnostavia kursseja: www.mpk.fi.
Muistathan, että kerhomme voi sponsoroida osallistumismaksua! Tee anomus hallitukselle (hallitus ät viestiosasto.net).
Huomaa, että Useimmille MPK:n kursseille on kahden viikon ennakkoilmoittautumisaika. MPK tarkastaa yhdessä PV:n kanssa kursseille ilmoittautuneiden taustat.

Kannattaa vilkaista myös Ilma- ja Meripuolustuspiirin kursseja sekä etsiä Helsingistä hakusanalla ”TRA” sekä tutustua myös Puolustusvoimien koulutusportaalin PV Moodle käyttöön (www.pvmoodle.fi). Se tarjoaa huimasti sekä MPK:n että PV:n tuottamaa koulutusta reserviläisille. Lähes kaikilla MPK:n kursseilla käytetään PV Moodlea etäopiskeluun tukemaan lähiopetusta.
Käy tykkäämässä MPK:n Facebook-sivusta, pysyt ajan tasalla yhdistyksen toiminnasta https://www.facebook.com/Maanpuolustuskoulutusyhdistys/

Kerhomme tukee erityisesti nuorten jäsenten osallistumista kursseille ja koulutuksiin. Hallitus päättää tapauskohtaisesti tuen myöntämisestä vapaamuotoisen, perustellun hakemuksen pohjalta.

Menneitä tapahtumia…


Viestikurssi Etelä-Suomen maanpuolustuspiirissä:

Viestivälinekoulutus (MATI 2), jatkokurssi 1 Helsinki 6.5.2023 – 7.5.2023

JOJÄ-INFO 14.12.2021 klo 18:00-20:00

Kurssi järjestetään hybridimallina noin kaksi tuntia kestävänä tilaisuutena. Paikkana Suojeluskuntatalon auditorio (Töölöntorinkatu 2) ja tilaisuuteen voi osallistua myös Teamsin kautta.
Kurssin tavoitteena on jakaa tietoa Etelä-Suomen maanpuolustuspiirissä toimiville viesti- ja johtamisjärjestelmäalan reserviläisille ja muille kouluttamistoiminnasta kiinnostuneille vuoden 2022 tulevasta toiminnasta sekä rekrytoida kouluttajia ja tukihenkilöstöä tuleville kursseille.
Lisätietoja: https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/155177

JALKAVÄKI: EVK-KURSSI, JATKOKURSSI 27.-29.8.2021

Kurssilla opiskeltiin paikallisjoukkojen näkökulmasta esikunta- ja viestikomppanian toiminnan perusteita, kokoonpanoa ja tehtäviä. Kurssilla opetettiin viestijoukon johtamisen perusteita joukkueiden ja komppanian suunnittelu- ja johtamisprosessien kautta, sekä saatiin ymmärrystä tuettavien komentopaikkojen johtamisen tuesta. Lisäksi harjoituksessa käsiteltiin myös paikallispataljoonan johtamisjärjestelmää viestitoiminnan johtamisen näkökulmasta.