2015

Haravointitalkoot kunniapuheenjohtajan pihassa

Lauantaiaamuna 24.10.2015 muutama kerholainen saapui kerhon kunniapuheenjohtaja Pentti E.J Uotilan pihaan haravointitalkoisiin. Sää oli aivan erinomainen hankkeen toteutukseen.

Puut olivat karistaneet totutun paljon lehtiä pihamaalle. Pentti kertoikin harkitsevansa seuraavana keväänä kaataa tontilta useitakin puita.

Lehtien keruussa auttoi puheenjohtaja Matin tuoma puhallin, jota Antilan Raimo ansiokkaasti käytti. Muina välineinä hommassa olivat haravat, pressut ja miesvoima. Miesvoimaa tällä kertaa edustivat Antilan Raimo, Jyrämön Jukka-Pekka, Ottilan Eero, Salmisen Jukka, Teräväisen Heikki ja Turusen Jukka.

Urakan jälkeen nautittiin Pentin järjestämät kahvit Nesteen kahvilassa.

WP_20151024_002

Kuva 1: Hymyssä suin Jyrämön J-P haravaa käytti. Taustalla Salmisen Jukka ja Antilan Raimo.

WP_20151024_005

Kuva 2: Välillä eksyttiin kaupungin tontille. Turusen Jukka siistii pysäkin aluetta.

WP_20151024_009

Kuva 3: Haravoinnin tauottua… vas. Jukka Salminen, Jukka Turunen, J-P Jyrämö ja Raimo Antila. Kameran takana tällä kertaa Teräväisen Heikki.

 

Kenttäkelpoisuus punnituksessa

Kuusi urheilullista jäsentä kävi tarkastamassa päivän kunnon kenttäkelpoisuustesteissä Toijalan urheilukentällä. Kenttäkelpoisuutta mittailtiin cooperin sekä lihaskunnon tiimoilta.

Tapahtuman osallistujat suorituksen jälkeen hyväkuntoisina

Tapahtuman osallistujat suorituksen jälkeen hyväkuntoisina

PsRUK:n Kannatusyhdistyksen ampumakilpailut Etu-Hätilässä

PsRUK:n Kannatusyhdistyksen toiminnan tarkoitus on tukea Panssarikoulun upseerikurssien toimintaa. Tuki kanavoituu pääosin priimusstipendeihin, kurssipuukon tuppimerkkeihin sekä yhdistyksen vuosittaisen ampumakilpailun kustannuksiin.

Jo perinteeksi muodostunut jäsenten ampumakilpailu kokoaa vuosittain noin 50 yhdistyksen jäsentä Etu-Hätilän puolustusvoimien radalle. Puolustusvoimat tukee osaltaan yhdistyksen toimintaa hoitamalla kilpailun järjestelyt ja ampumatarvikkeet yhdessä palveluksessa olevien upseerioppilaiden kanssa. Tästä on syytä antaa iso kiitos Panssarikoululle. Vähintään yhtä suuren kiitoksen ansaitsee yhdistyksen vetäjä monille tuttu everstiluutnantti evp Pertti Von Hertzen eli Peppe.

Tämän vuotinen kilpailu käytiin aurinkoisissa ja lämpimissä olosuhteissa elokuun 18. pnä. Joku totesikin ettei koskaan aikaisemmin ampumaradalla ole ollut näin lämmin! Vaikein vaihe kilpailussa on useasti ollut neliriviin järjestäytyminen – kuten tälläkin kertaa. Jako kahteen kuitenkin onnistui ja kisa pääsi alkamaan.

Kilpailussa ammutaan perinteisesti 5+10 laukausta 150 m makuulta. Kuten arvaattekin, niin keskustelu ennen ammuntaa sisältää mm. muistelua armeija-aikaisista ammunnoista sekä edellisten vuosien kilpailumenestyksestä. Ottaen huomioon harjoittelumahdollisuuden rynnäkkökiväärillä ampumiseen ovat tulokset vuosittain kärjen osalta olleet huikeita. Eli kerran vuodessa ampumaan 15 laukausta. Suorituksia on toki laidasta laitaan ja syitä onnistumisiin ja epäonnistumisiin löytyy tasaisesti – lainauksia Tuntemattoman Sotilaan sohlosta hyvin kohdistettuun aseeseen ja siltä väliltä. Kerhon varapuheenjohtaja Petri Airaksinen voitti kisan pari vuotta sitten.

Vaikka kisa on leikkimielinen, niin voittajat löytyvät aina. Tänä vuonna Peppen hommaaman pääpalkinnon ”Rautasormustaulun” voitti Pertti Hänninen tuloksella 93 pistettä, toisena Jussi Pohjala 91 pistettä ja kolmantena Jukka Orsila 90 pistettä. Hän on kurssilta 139, joka on ensimmäinen PsRUK:n kurssi. Markku Lapinleimu kerhostamme oli kurssilla 140.

Tälläkin kertaa Petri oli paras kerhostamme tuloksella 89, sijoitus 4. Ama tulos 83, sijoitus 12. ja Jussi tulos 81.

Yhteistyökumppanit olivat lahjoittaneet muita palkintoja ja 10 parasta lähti kotiin tavarapalkinnot mukanaan. Osallistujia oli ainakin Hämeenlinnan ympäristöstä, Akaasta ja Tampereelta. Turun murrettakin kuultiin puhuttavan.

Ammunnan jälkeen oli tarjolla makkaranpaistoa juomineen sekä seurustelua. Tämä on myös yksi tapa ylläpitää yhteyksiä samalla Panssarikoulun kursseilla olleisiin henkilöihin. Illan hämärtyessä palkintojenjaon jälkeen upseerit suuntasivat iloisina kukin taholleen.

Mikäli haluat liittyä joukkoon ja varmistaa osallistumisesi ensi vuoden ammuntaan, niin ole yhteydessä Peppeen tekstiviestillä puh. 040-581 7778 ja kerro halukkuutesi liittyä Panssarikoulun käyneiden upseerien yhdistykseen.

Pyydän kaikkia PsRUK:n käyneitä kerholaisiamme lähettämään minulle sähköpostin, jotta voin koota porukan yhdeksi tiedostoksi. jukka.turunen (at)ppp.inet.fi

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toijalan Seudun Reserviupseerikerhosta on ollut vuosittain runsas osanotto:

Vas. Mika Pajasmaa, Petri Airaksinen, Raimo Antila, Pertti ”Peppe” Von Hertzen, Markku Lapinleimu, Sami Rantala, Jussi Turunen ja Jukka Turunen.

Olisi voinut harmittaakin, yksi ohilaukaus vei loistavan tuloksen Jussilta – ensi vuonna uudestaan.

 

Taitoja ja tietämystä mitattiin Herrasmieskilpailussa

Syyskauden avaukseksi järjestettiin Herrasmieskilpailu Saajanmajalla perjantaina 21.8. Meitä oli paikalla lähes 30 kilpailijaa ja hengessä mukana olleita.

Kilpailu järjestetään parikilpailuna ja pääpalkintona on seuraavan kisan järjestelyvastuu.

Tänä vuonna järjestelyistä vastasivat Eero Lauhkonen ja Sami Rantala. Herrat olivat laatineet erinomaisen kilpailun monipuolisilla elämän- ja sotilastaitoja ja -tietämystä vaativilla tehtävärasteilla. Rasteilla oli ammuntaa ilmakiväärillä ja pienoispistoolilla ja –kiväärillä, pinta-alan ja korkeuserojen arviointia, maanpuolustusaiheisia tietokysymyksiä, luontotuntemusta kuvin ja tekstein, sekä erilaisten nesteiden tunnistamista haju- ja näköaisti perusteisesti, sekä ryhmän toimintaa tuliylläkön jälkitilanteessa.

Kilpailu käytiin loistavissa olosuhteissa, aurinko paistoi, lämpötila lämmin eikä hyttysiä lainkaan. Tilaisuus alkoi yhteisellä lipunnostolla. Kilpailun jälkeen saunottiin, uitiin ja ruokailtiin: menussa lihasoppaa ja räiskäleitä asiaankuuluvine juomineen perinteiseen tapaan Ilkka Leinon tarjoilemana.

Ilahduttavaa oli se, että ensikertalaisia nuoria jäseniämme oli mukana useita. Mukana oli myös harvalukuiseen kerhomme naisjäseniin lukeutuva Sanna Jaakola Akaan Viialasta. Heti tuli kilpailun voitto yhdessä kerhomme puheenjohtaja Matti Koppasen kanssa. Sanna kertoi tulleensa mukaan kerhon toimintaan edellistalvena nuorille suunnatussa tapahtumassa. Sanna kertoi, että vastaanotto kerhoon on ollut tosi hyvä. Kilpailua hän piti erinomaisesti järjestettynä ja tapahtuma muutenkin miellytti. Varusmiespalveluksena hän suoritti It-joukoissa Parolassa (PsRUK kurssi 1/2013). Armeija-ajastaan hän oli pitänyt kovasti. Asenne hyvä ja kunto kohdallaan olivat parhaita avuja.

Osallistujilla oli runsaasti aikaa keskustella erilaisista asioista. Sirkesalon Tokkekin kertoi juttua heittämästään savukäsikranaatista varusmiesaikaisessa sotaharjoituksessa. Kranaatti pudotettiin ilmanvaihtoluukusta englantilaiseen ps-vaunuun, jossa oli puinen torni. Tämä ei erityisesti ollut harjoituksen tuomareita miellyttänyt! Tätä pohdittiin jollakin joukolla pöydän äärellä.

Perinteistä keskustelua kilpailusta toki käytiin ja esim. nesterastin liemiä maistettiinkin, jotta oikea vastaus sai vahvistusta.

Kotiin lähdettiin tyytyväisin mielin illan jo pimennyttyä noin kello 23.30 yhteiskuljetuksella.

 

Kuva 1

Joukko ryhmittäytynyt lipunnostoon

Kuva 2

Lipunnostossa Samuli Latvanen ja Riku Koskinen (selin)

Kuva 3

Luontorastilla kilpailussa toiseksi sijoittunut pari vas. Jukka Turunen ja Erkki Väisänen

Kuva 4

Nesterastilla hajuaisti oli kovilla – vas. Markku Lapinleimu ja Raimo Linnala

Kuva 5

Maanpuolustustietämystään kirjaamassa Viialan miehet vas. Samuli Latvanen ja Petri Airaksinen

Kuva 6

Suoritus käynnissä – tulta ristiin. Edessä Riku Koskinen ja takana Jorma Kylliäinen

Kuva 7

Tuliylläkön jälkeistä käskyä pohtimassa kilpailun voittajapari Sanna Jaakola ja Matti Koppanen kilpailunjärjestäjä Eero Lauhkosen ohjeistuksella.

Kuva 8

Pinta-alaa laskemassa vas. Jari Rantanen ja Jaakko Sirola. Rastilla käytettiin hyväksi myös Jarin pitkää vartaloa maassa maaten!

Kuva 9

Sirolan Jaakko leikkimässä tilaisuuden nuorimman osanottajan Hilla Kuitusen kanssa.

Kuva 10

Mikko Kuitunen kävi noutamassa Majurin miekan. Takan reunuksella jo paikka katsottuna.

Kuva 11

Nuorta jäsenyyttä Sanna Jaakola….

Kuva 12

… ja vanhempaa jäsenyyttä Pentti Railovesi.

Kuva 13

Ilkka Leinon valmistama ruoka oli jälleen ylivertaista. Kurkkupurkilla Heikki Savikko, Raimo Linnala leivänteko puuhissa, Mikko Soini ja Sanna Jaakola sopan ihastelussa.

Kuva 14

Illan seniorit vas. Touko Sirkesalo, kunniapuheenjohtaja Pentti E. I. Uotila ja Jaakko Sirola

Kuva 15

Sami Rantala ja Eero Lauhkonen järjestivät monipuolisen hienon kilpailun herrasmiesmäiseen tapaan.

Kuva 16

Voittajakolmikko trio Reijo Rasmus, Raimo Antila ja Ville Hölttä 3. sija, pariJukka Turunen ja Erkki Väisänen 2. sija ja voittajapari Sanna Jaakola ja Matti Koppanen

Kuva 17

Jälleen kerran upea ilta upeassa seurassa.

Jaakonpäivän juoksutapahtuma

Akaa-seuran järjestämässä Jaakonpäivän tapahtumassa 25.7.2015 upean aurinkoisessa +23 asteen säässä juostussa Nahkialanlammen ympärijuoksuviestissä kerhomme sijoittu upeasti hopealle. Viestijuoksun voitti Toijalan seudun Osuuspankki ja pronssille tuli Toijalan Vauhti. Tapahtumassa myös mm heitettiin kylmä kivi Nahkialanlampeen. Reserviupseerikerhon joukkueessa viestin aloitti sähäkästi Matti Koppanen, Minna Nyström piti hyvällä juoksullaan asemat ja Sami Kautto lähti ankkuriosuudelle raketin lailla tuoden kerhomme hopealle loppukirikamppailussa.

WP_20150725_003 WP_20150725_005 WP_20150725_007

Ampumakävely

Keväisenä toukokuun päivänä 6.5. järjestettiin jälleen perinteikäs Ampumakävely Saajanmajan maastossa. Kilpailun järjestelyistä vastasivat urheilu-upseeri Jarkko Järvenpää apunaan perheen pienimmät. Sääkin suosi tapahtumaa (lue ei satanut vettä).

Kilpailun perusideana on kiertää tietty kierros kahteen kertaan Saajanmajan ympäristössä samaan kierrosaikaan. Kierroksen aikana on myös viiden laukauksen pienoispistooliammunta. Ammuntarastin järjestelyt olivat Jyrämön veljesten ammattitaitoisissa käsissä.

Tällä kertaa voittajaksi selviytyi Timo-Pekka Koivuniemi. Kierrosten aikaeroksi tuli vaivainen sekunti. Toiseksi kerhon puheenjohtaja Matti Koppanen. Palkinnot herroille lahjoitti Vincit Oy. Kilpailun jälkipuintiin kuuluu saunaa ja makkaranpaistoa, sekä epävirallinen kisailu kuka ehtii ensimmäisenä pulahtamaan. Tästä toimesta on pyritty saamaan valokuva. Onneksi Timo-Pekka oli, tekstin kirjoittajan ollessa saunassa, tarkkana ja nappasi kuvan Yrjänä Eskolasta uimapuuhissa. Toivottavasti saamme ensi vuonna lisää porukkaa mukaan leppoisaa kevät-iltaa viettämään hienossa seurassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ampumakävelyyn osallistui nuorempia ja vanhempia jäseniä: takana vasemmalla vanhempaa kaartia Raimo Linnala ja Erkki Väisänen, takana oikealla nuorempia herroja Ville Hölttä ja Jussi Pekkala. Edessä selin vasemmalla Jarkko Järvenpää ja Timo-Pekka Kallioniemi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kilpailun järjestelyistä vastasi perhe Järvenpää

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ampumapaikalla tuloksia tiirailemassa Jyrämön veljekset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vasemmalla kilpailun toinen Matti Koppanen ja voittaja Timo-Pekka Koivuniemi.

Yrjänä pulahti ensimmäisenä
”Uimakisan” voittaja Yrjänä Eskola.

Talkoot Saajanmajalla yhdessä reserviläisten kanssa

Saman viikon lauantaille osuivat myös kevättalkoot Saajanmajalla. Kerhomme osallistuminen jäi muutaman herran harteille, mutta hartiat olivat sitäkin pontevammat kuten oheisesta kuvasta näkyy.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pontevasti kirves iskee puheenjohtaja Matilla.

Iittalan malja –kisailun tulokset

Kyseessä kevään ensimmäiset ulkorata-ammunnat. Ammuntoja järjestettiin useana toukokuun iltana Ruskeakiven ampumaradalla Kylmäkoskella. Tuloksia:

Iittalan Malja 2015
Ampuja Pistooli Kivääri Yhteensä
Rantala Sami 262 242 504
Jyrämö Petteri 261 213 474
Antila Raimo 262 194 456
Palomäki Martti 244 244
Jyrämö J-P 235 235
Hakala A-P 233 233
Linnala Raimo 211 211
Lapinleimu Markku 195 195
Koppanen Matti 172
Kiväärin asentokilpailu 2015
Ampuja Makuu Pysty Polvi Yhteensä
Rantala Sami 186 129 168 483
Jyrämö Petteri 170 120 105 395
Antila Raimo 144 98 132 374
Koppanen Matti 154 50 130 334

 

Etelä-Hämeen reserviläispiirien ruutiase-kilpailu 5.-6.6. Ruskeakiven ampumaradalla

Toijalan Seudun Reserviupseerikerho ja Toijalan Seudun Reserviläiset vastasivat pyyntöön järjestää piirin ruutiasekisat Akaassa. Kaksipäiväiset kisat vaativat jälleen erilaisia talkootehtäviä. Talkoolaisia oli riittävästi. Kisasää oli hyvä; tuulinen mutta aurinkoinen.

Etelä-Hämeen Reserviupseeripiirin ampumamestaruuskilpailujen yleismestaruuden voitti Janakkalankerho. Toiseksi tuli oma kerhomme. Kaksipäiväisissä kisoissa kerhostamme olivat kilpailemassa:Raimo Antila, Martti Palomäki, Yrjänä Eskola, Ari-Pekka Hakala, Matti Koppanen, Sami Rantala ja Jukka Turunen. Seuraavassa tuloksia niistä sarjoista, joissa osallistujia kerhostamme:

25m Pienoispistooli 60 ls, sarja H
2. Raimo Antila ToRu 94 94 91 279 90 98 89 277 556
3. Sami Rantala ToRu 79 84 92 255 85 81 89 255 510
6. Ari-Pekka Hakala ToRu 60 66 70 196 67 78 69 214 410

25m Pienoispistooli 60 ls, sarja H50 3
.
Jukka Turunen ToRu 61 64 76 201 74 64 72 210 411

25m Pienoispistooli 60 ls, sarja H70
1
. Martti Palomäki ToRu 84 90 88 262 85 90 89 264 526

25m Pistooli pika-ammunta 3×20 ls, sarja H
3. Sami Rantala ToRu 83 81 164 88 87 175 84 93 177 516
5. Raimo Antila ToRu 86 93 179 90 79 169 90 90 438
6. Yrjänä Eskola ToRu 64 76 140 80 63 143 73 68 141 424
7. Ari-Pekka Hakala ToRu 70 66 136 53 60 113 52 57 109 358

25m Pistooli pika-ammunta 3×20 ls, sarja H50
3. Jukka Turunen ToRu 78 70 148 78 53 131 68 70 138 417

50m Kivääri 60 ls, makuu, sarja H
3. Sami Rantala ToRu 93 92 95 94 93 89 556
5. Matti Koppanen ToRu 61 80 90 88 88 85 492

50m Kivääri 3×20 ls, sarja H
2. Sami Rantala ToRu 93 92 185 64 74 138 81 80 161 484
5. Matti Koppanen ToRu 61 80 141 33 46 79 43 54 97 317

Kenttäammunta 10+10 ls, sarja H
2. Sami Rantala ToRu 92 40 132
5. Matti Koppanen ToRu 82 43 125

25m Pienoispistooli joukkueet, sarja H
1. Toijalan Seudun Reserviupseerikerho I 1592 Raimo Antila 556, Martti Palomäki 526, Sami Rantala 510
6. Toijalan Seudun Reserviupseerikerho II 821 Jukka Turunen 411, Ari-Pekka Hakala 410

25m Pistooli pika-ammunta 3×20 ls joukkueet, sarja H
2. Toijalan Seudun Reserviupseerikerho I 1378 Sami Rantala 516, Raimo Antila 438, Yrjänä Eskola 424
6. Toijalan Seudun Reserviupseerikerho II 775 Jukka Turunen 417, Ari-Pekka Hakala 358

50m Kivääri makuu joukkueet, sarja H
3. Toijalan Seudun Reserviupseerikerho 1048 Sami Rantala 556, Matti Koppanen 492

50m Kivääri 3×20 ls joukkueet, sarja H
3. Toijalan Seudun Reserviupseerikerho 801 Sami Rantala 484, Matti Koppanen 317

Kenttäammunta 10+10 ls joukkueet, sarja H
3. Toijalan Seudun Reserviupseerikerho 257 Sami Rantala 132, Matti Koppanen 125

Talkoolaisina mukana olivat ainakin Airaksisen Petri, Eskolan Yrjänä, Hevonojan Markku, Jyrämön veljekset, Koppasen Matti, Palomäen Martti, Pekkalan Jussi ja Turusen Jukka. Tärkeää on osallistua kisoihin rohkeasti, hyvästä menestyksestäkin voi nauttia.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Itse suorituksessa vas. Hakalan Ari-Pekka ja Eskolan Yrjänä
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Palkinnot jaettu vas. Juho Haapanen Riihimäeltä, Ama ja Sami
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
”Hoppee ei ole häppee” Ama ja Sami
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kerhon aktiivisimpia talkoolaisia puheenjohtaja Matti
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ampumaupseerit Petteri ja Jukka-Pekka Jyrämö saamassa tuloskirjanpidon sähköistä opastusta
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tarkkaa on…aseen mittauksessa Hakalan A-P
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Talkoolaisia Hevonojan Markku, Airaksisen Petri ja Eskolan Yrjänä
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Markku on ollut pitkään ampumakisojen tuloslaskennan sielu

Piirin taitokilpailussa menestystä

Kerholle tuli mukavaa menestystä piirin taitokilpailussa 16.5.2015 Kalvolassa. Jukka Salminen ja Reijo Rasmus kolmen parhaan joukossa ja joukkuekilpailun voitto. Tulokset: http://www.ehrup.net/egroup/webdav.php/home/anonymous/kilpailut/piiri/taitokilpailu/2015_piiri_taitokilpailu_tulokset.pdf

RUL Kenttäpostia

1/2015 Kenttäpostissa löytyy RUL tiedotuksen mukana informaatiota suoriutumisestamme viime vuoden kilpailuissa. Prosenttiammunnassa olimme oman sarjamme voittaja erinomaisella tuloksella 56,69%. Muistakaa ilmoittaa myös tänä vuonna suorituksista kerhon tapahtumien ulkopuolella ampumaupseereille. Toimintakilpailussa olimme 30 eniten pisteitä keränneen yhdistyksen joukossa. Linkistä kenttäpostiin: http://issuu.com/reserviupseeriliitto/docs/rulnkenttapostia_1_2015c?e=11292878/12363780

Vuosikokous 18.3. Toijalan yhteiskoulun auditoriossa

Tämän vuoden kevätkokouksen esitelmää oli kutsuttu pitämään Helsingin ilmatorjuntarykmentin komentaja, ev.luutn. Jyri Raitasalo aiheenaan “Ukrainan kriisi ja sen vaikutus Suomen turvallisuusympäristöön”. Tilaisuus oli avoin kaikille ja tilaisuuteen olikin kutsuttu jäseniä eri Akaalaisista yhdistyksistä. Aihe herätti kiinnostusta sillä läsnäolijoita oli tilaisuuteen saapunut yli 40. Esitelmän jälkeen pidettiin varsinainen kevätkokous ja puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Sami Rantala. Vuosittaiset kokousasiat sujuivat totutun ripeästi. Kevätkokouksen asialistalle kuuluivat myös palkitsemiset.

Majurin miekka Mikko Kuitunen
Vuoden Nuori Upseeri Ville Hölttä
Kotoa poissa –karttu Jukka Yrjölä
Hikiristi Jukka Turunen
Vuoden sotilasurheilija Raimo Linnala
Vuoden kivääriampuja, Pentti Uotilan kiertopalkinto Sami Rantala
Vuoden pistooliampuja, Leo Koskisen kiertopalkinto Sami Rantala
Pienoiskivääriottelu, Veijo Riikosen kiertopalkinto Sami Rantala
Toijalan Seudun Reserviupseerikerhon standaari Heikki Teräväinen
RUL:n Maanpuolustus peruskalliomme -standaari Juha Hämekoski

Ammunnan puolella vuosi oli Samin. Em. lisäksi hän voitti perinteiset Iittalan Malja ja OP – Ilma-ase kilpailut.

Kuva 1.
Kuva 1. Ev.luutn. Jyri Raitaslon esitelmää kuunneltiin tarkasti ed.oik. kunniapuheenjohtaja Pentti. E.J.Uotila ja Arolan kartanosta Markku Arola.
Kuva 2
Kuva 2. Jyrämöt myös keskittyneinä esitelmään
. SAmi
Kuva 3. Sami Rantala oli kerhon ykkösampuja kaikilla mittareilla
Kuva 4 RUL standardi J Hämekoski
Kuva 4. Juha Hämekoskelle luovutettiin RUL:in standaari puh.johtaja Matti Koppasen toimesta

RESUL:n valtakunnalliset ilma-asemestaruuskilpailut 7.-8.3. Akaan Toijalassa – ToRu mukana järjestelyissä

Reserviläisurheiluliiton ilma-aseiden mestaruudet ratkottiin Hämeen Akaassa. Järjestäjinä toimivat Toijalan Seudun Reserviupseerikerho ry ja Toijalan Seudun Reserviläiset ry. Kilpailut järjestettiin Toijalan Yhteiskoulun liikuntasalissa

Kerhot olivat jakaneet järjestelyvastuun pääosin siten, että upseerit valmistivat kilpailuareenan maalitauluineen perjantai-iltana ja purkivat systeemin sunnuntaina kilpailujen jälkeen. Ylimääräisenä tehtävänä oli pulpettien ja tuolien asettelu maanantain yo-kirjoituksia varten. Tulosseurannassa oli mukana tuttuun tapaan Hevonojan Markku.

Varsinaiseen kilpailuun osallistui kerhostamme tällä kertaa vain Rantalan Sami. Lajeina 10 m kivääri- sekä pistooliammunta 60 ls, sarja H (yleinen). Sijoituksena kiväärissä 15. tuloksella 496. Etelä-Hämeen upseereista paras. Pistoolissa 29. tuloksella 512 ja Etelä-Hämeen upseereista 2. paras. Hienoa Sami!

Kuva 1

Kuva 1.Talkoissa tulee olla hauskaa, vas. Petteri Jyrämö ja Petri Airaksinen

Kuva 2

Kuva 2.Kerhostamme kilpailuihin osallistunut Sami Rantala ilmoittautumassa.

Kuva 3

Kuva 3.Kilpailijat hommissaan.

Kuva 4

Kuva 4.Kisat ohitse – voimistelusali odottaa uusia kisailijoita.

 

Kuutamohiihto Talvisodan hengessä

Huolimatta talven haastavista hiihtokeleistä järjestettiin perinteeksi muodostunut Kuutamohiihto maanantaina helmikuun 9 päivänä Kylmäkosken Savikoskella Veikkojen Majalla. Reserviupseeriliitto oli toivonut, että kerhot järjestäisivät tänä talvena Talvisodan 75 – vuotis päättymisen muistoksi ns. Talvisotahiihtoja. Tätä toivetta noudattaen kilpailunjärjestäjät urheilu-upseerit Jarkko Järvenpää ja Timo-Pekka Koivuniemi olivat laatineet Kuutamohiihdon kilpailukysymykset nimenomaan Talvisotaan liittyen. Tällä kertaa oli ennätysosanotto nykymuotoisessa Kuutamohiihdossa – 20 osallistujaa. Ikähaarukka oli melkoinen kuten oheinen kuvakollaasi soittaa – hieno juttu! Hiihtomatkan sai valita oman harkintansa mukaa. Ladut olivat loistavassa kunnossa. Timo-Pekka järjesti voitelupalvelun, joka osoittautuikin kerrassaan erinomaiseksi laadultaan. Kilpailukysymysten lisäksi ladun varressa oli ilma-kiväärin pimeä- tai ainakin hämäräammuntarasti. Vaikka kyseessä on leikkimielinen tapahtuma, niin sen verran kilpailua oli, että kolme parasta tiimiä saatiin palkittua 1) Markku Lapinleimu ja Raimo Linnala 2) Perhe Rantalat 3) Jukka Turunen ja Erkki Väisänen Toivottavasti saamme ensi vuonna lisää osanottajia leppoisaan hiihtotapahtumaan. Kiitokset Vincit Oy:lle tapahtuman tukemisesta.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kuva 1. Kilpailupuhuttelua pitämässä Jarkko Järvenpää ja Timo-Pekka Koivuniemi
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kuva 2. Koivuniemen miehet vastasivat Kuutamohiihdon suksien voitelusta
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kuva 3. Illan pimeyteen menossa Erkki Väisänen
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kuva 4. Makkara maistui Enni Koppaselle ja Seera Järvenpäälle Kuutamohiihdon jälkeen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kuva 5. …kuin myös huoltotiimille Justus, Miikka ja Timo-Pekka Koivuniemelle
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kuva 6.…sekä kilpailuvastaava Jarkolle

Tammi- ja helmikuussa 2015 tapahtunutta

Etelä-Hämeen reserviläisyhdistysten ilma-asemestaruuskilpailut Riihimäellä 17.-18.1. Etelä-Hämeen Ilveskin kirjoitti nro 1/2015 osallistujien vähäisyydestä etenkin upseerien osalta. Saimme kerhosta liikkeelle neljä ampujaa. Kivääriammuntaan lauantaina osallistuivat Sami Rantala ja Petteri Jyrämö. Yleisessä sarjassa Sami oli 7. ja Petteri 9., joukkueena (vain kaksi ampujaa) sijoitus 8. Sunnuntain pistoolikisaan em. lisäksi osallistuivat Raimo Antila ja Jukka Turunen. Yleisessä sarjassa menestys oli hyvää tasoa, sillä Raimo 4., Petteri 5. ja Sami 6. Joukkuekisassa sijoitus 2.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaukalopalloa tammikuun lopulla
Kerhon joukkue osallistui tänäkin vuonna joukkueella Akaan kaupungin Kaukalopallo-puulaakiturnaukseen. Ottelut pelattiin hyvissä olosuhteissa tammikuun lopulla. Voittoja emme tällä kertaa saavuttaneet, joten siitä ei sitten enempää. Parhaamme yritimme joukkueen kapteeni Petri Airaksisen johdolla. Ensi vuonna uudestaan.

Etelä-Hämeen reserviläisyhdistysten ampumahiihtokilpailut Parolannummella 24.2.
”Huolimatta vaikeasta lumitilanteesta onnistuttiin kilpailut viemään läpi kohtuullisissa olosuhteissa”, kertoo kerhon puheenjohtaja Matti Koppanen. Hänen johdollaan kisaan osallistuivat kerhostamme Antilan Raimo, Järvenpään Jarkko ja Rantasen Jari. Kisassa hiihdetään lyhyehkö matka ja ammutaan pienoiskiväärillä viisi laukausta makuulta ja seisten. Ohilaukauksesta aikasakko 1 minuutti. Kilpailu sujui kerhon osalta hienosti, sillä yleisessä sarjassa Jari sijoittui 2. ja Jarkko 5. H40 sarjassa voiton nappasi Ama ja hyvänä kakkosena Matti. Reserviupseeripiirin joukkuekilpailun voitti lähes ylivoimaisesti trio Ama, Jari ja Jarkko. Tässäkin lajissa tärkeintä on osallistuminen ja hauskanpito, vaikka hyvät tulokset aina mieltä lämmittävätkin. Ensi vuonna mukaan isommalla porukalla. Ohessa Parolannummen ampumastadion.
amprata