Ampumatoiminta

Yksi yhdistyksen päätoiminta-alueista on ampumatoiminta. Jäsenemme ovat aktiivisesti mukana pääkaupunkiseudun ampumatoiminnassa. Toiminnan pääpaino on sovelletussa reserviläisammunnassa (SRA). Yhdistyksellä on yhteiseen käyttöön tarkoitettuja aseita, joiden avulla ampumatoimintaan pääsee helposti mukaan. Ota yhteyttä ampumaupseereihin tiedustellaksesi asiasta tarkemmin!

Ampumatoiminta vuonna 2022

Vuorot peruttu 31.01.2022 asti Töölön radan sulkeuduttua AVI:n määräysten mukaisesti.

Ampumataito on reservinupseerin perustaito koulutushaaraan ja sotilasarvoon katsomatta. Ampumatoimintamme keskittyy ensisijaisesti sotilasammattitaitoa sekä turvallista aseenkäsittelykulttuuria kehittävään harjoitteluun itselataavin pistoolein ja kiväärein. Annamme jäsenillemme opastusta tavoitteellisen ampumaharrastuksen aloittamiseksi ja tuemme jäseniämme neuvomalla ja avustamalla lupa-asioissa.

Helpoin tapa tutustua ampumatoimintaamme on tulla mukaan sisäratavuorollemme parittomien viikkojen keskiviikkoisin. Myös yhdistyksen vuosittainen Padasjoen ampumaleiri on erinomainen tapa tulla mukaan toimintaan.

Suuri osa yhdistyksen ampuma-aktiiveista on myös aktiivisia Sovelletun Reserviläisammunnan (SRA) harrastajia ja toimivat kilpailemisen lisäksi myös lajin järjestely- ja tuomaritehtävissä. Lisäksi osallistumme Helsingin reserviupseeripiirin osana piirin ampumatoimintaan esimerkiksi Santahaminassa.

Lisätietoja ampumatoiminnastamme saat sähköpostilla osoitteesta ampumaupseerit[ät]khru.fi.

Pistoolivuorot Töölön radalla

Pistoolivuoromme järjestetään parittomien viikkojen keskiviikkoisin klo 16:30-19:00 Töölön sisäradalla. Radalla on mahdollisuus ampua useimmilla palvelusasekaliipereilla ja tarvittaessa myös laina-ase järjestyy. Ota yhteyttä ampumaupseereihimme (ampumaupseerit[ät]khru.fi) ennen vuorolle tuloa.

Vuosittainen ampumaleiri järjestetään Padasjoella elokuussa

Kanta-Helsingin Reserviupseerit järjestää jäsenilleen ja yhteistyötahoille perinteisen ampumaleirin Padasjoella taas ensi vuonna 5.8.-7.8.2022. Tämän vuoden teemana oli RUL90 juhlavuosi, voit lukea tapahtumasta Helsingin reservinsanomista 3/2021 artikkelista ”Pitkää KHRU:n ja EROK:n yhteistyötä Padasjoella”.