Ampumatoiminta

Yksi yhdistyksen päätoiminta-alueista on ampumatoiminta. Jäsenemme ovat aktiivisesti mukana pääkaupunkiseudun ampumatoiminnassa. Toiminnan pääpaino on sovelletussa reserviläisammunnassa (SRA). Yhdistyksellä on yhteiseen käyttöön tarkoitettuja aseita, joiden avulla ampumatoimintaan pääsee helposti mukaan. Ota yhteyttä ampumaupseereihin tiedustellaksesi asiasta tarkemmin!

Ampumatoiminta vuonna 2021

Töölön radan vuorot jatkuvat 1.6. alkaen parittomien viikkojen keskiviikkoisin. Jäsenkirjeessä lisätietoa.

Ampumataito on reservinupseerin perustaito koulutushaaraan ja sotilasarvoon katsomatta. Ampumatoimintamme keskittyy ensisijaisesti sotilasammattitaitoa sekä turvallista aseenkäsittelykulttuuria kehittävään harjoitteluun itselataavin pistoolein ja kiväärein. Annamme jäsenillemme opastusta tavoitteellisen ampumaharrastuksen aloittamiseksi ja tuemme jäseniämme neuvomalla ja avustamalla lupa-asioissa.

Helpoin tapa tutustua ampumatoimintaamme on tulla mukaan sisäratavuorollemme parittomien viikkojen keskiviikkoisin. Myös yhdistyksen vuosittainen Padasjoen ampumaleiri on erinomainen tapa tulla mukaan toimintaan.

Suuri osa yhdistyksen ampuma-aktiiveista on myös aktiivisia Sovelletun Reserviläisammunnan (SRA) harrastajia ja toimivat kilpailemisen lisäksi myös lajin järjestely- ja tuomaritehtävissä. Lisäksi osallistumme Helsingin reserviupseeripiirin osana piirin ampumatoimintaan esimerkiksi Santahaminassa.

Lisätietoja ampumatoiminnastamme saat sähköpostilla osoitteesta ampumaupseerit[ät]khru.fi.

Pistoolivuorot Töölön radalla

Pistoolivuoromme järjestetään parittomien viikkojen keskiviikkoisin klo 16:30-19:00 Töölön sisäradalla. Radalla on mahdollisuus ampua useimmilla palvelusasekaliipereilla ja tarvittaessa myös laina-ase järjestyy. Ota yhteyttä ampumaupseereihimme (ampumaupseerit[ät]khru.fi) ennen vuorolle tuloa.

Vuosittainen ampumaleiri Padasjoella elokuussa

Kanta-Helsingin Reserviupseerit järjestää jäsenilleen perinteisen ampumaleirin Padasjoella 6.8.-8.8.2021. Tilaisuudessa on mahdollisuus tutustua toiminnalliseen ammuntaan sekä kokeilla erilaisia aseita. Monipuoliset ampumaohjelmat soveltuvat sekä vasta-alkajille että ammuntaa ennenkin harrastaneille. Omien aseiden käyttö mahdollista. Paikalle siirrytään omilla autoilla Helsingistä lauantaiaamuna, paluu sunnuntaina. Mahdollisuus myös osallistua ilman omaa autoa sopimalla kuljetuksesta. Leirillä parakkimajoitus. Illanvietto saunomisen merkeissä. Valmisteluosasto siirtyy paikalle jo perjantaina -ilmoita halukkuudestasi valmistelutehtäviin ilmoittautumisen yhteydessä. Lisätietoja saa ampumaupseereilta.