Ampumatoiminta

Ampumatoiminta on tärkeä osa yhdistyksemme toimintaa. Jäsenemme ovat aktiivisesti mukana pääkaupunkiseudun ampumatoiminnassa. Toiminnan pääpaino on sovelletussa reserviläisammunnassa (SRA).

AJANKOHTAISTA: SRA-kurssi 12.11.2022: Tarkempi info ja ilmoittautumisohjeet täällä (PDF). Kurssi järjestävät Espoon Reserviläiset, Kanta-Helsingin Reserviupseerit ja Stadin Sissit. Kurssi pitää sisällään teoriaosuuden, kirjallisen kokeen ja ampumakokeen. Kurssin
suorittanut kykenee toimimaan turvallisesti ampujana SRA -tapahtumissa, tuntee SRA
säännöt ja hallitsee turvallisen aseenkäsittelyn. Kurssilaiset osallistuvat teoriaosuuteen Otaniemessä osoitteessa Kivimiehentie 1, Espoo. Teoriaosuus on 12.11.2022 klo 10-16.30. Käytännön ampumakokeet järjestetään Töölön radalla sekä Lopella syksyn ja alkutalven aikana. Suoritettu teoriakoe on voimassa 12kk. Kurssille otetaan 70 osallistujaa ja kurssin hinta on 70€. Laina-aseet ja kotelot veloituksetta, patruunat veloitetaan käytön mukaan. Kurssimaksun päälle tulee RESULin rekisteröintimaksu 30€. Lounas ja kahvit kuuluvat kurssin hintaan.

Lue lisää sovelletusta reserviläisammunnasta (SRA) lajina ja SRA:n säännöt

Tarjoamme monipuolista ampumatoimintaa

Yhdistyksellämme on yhteiseen käyttöön tarkoitettuja aseita, joita käyttämällä pääsee helposti alkuun. Ei ole tarvetta olla omaa kalustoa ja haluamme tarjota uusille harrastajille mahdollisuuden kokeilla ja aloittaa ammuntaharrastus matalalla kynnyksellä. Kokeneemmille löytyy lisäkoulutusta ja kilpailutoimintaan osallistumme aktiivisesti. Seuran ammuntojen vetäjät opastavat ja neuvovat mielellään – tervetuloa mukaan!

Vuosittainen ampumaleiri elokuussa Padasjoella

Kanta-Helsingin Reserviupseerit järjestää jäsenilleen ja yhteistyötahoille vuosittaisin ampumaleirin Padasjoella la 6.8.2022. Tapahtuma pidetään tänä vuonna yksipäiväisenä, koska alueella on menossa majoituksen ja saunan rakennusprojekti. Leiri on hyvä tapa tutustua ammunnan muotoihin ja kerhomme jäseniin. Perinteisesti leirille on kutsuttu aina mukaan vierailijoita myös Viron reserviupseereista (EROK).

Ampumarata_01Vuoden 2021 teemana oli RUL90-juhlavuosi. Voit lukea tapahtumasta Helsingin reservinsanomista 3/2021 artikkelista ”Pitkää KHRU:n ja EROK:n yhteistyötä Padasjoella”.

Ampumavuorot ja laina-aseet

Oma ampumavuoromme on parittomina viikkoina keskiviikkoisin klo 16:30–19:00 Töölön sisäradalla. Radalla voidaan ampua useilla palvelusasekaliipereilla. Jos sinulla ei vielä ole omaa kalustoa, mainitse laina-aseen tarpeesta, niin vetäjät varaavat kaluston valmiiksi vuorolle. Tällöin et tarvitse mukaan kuin kuulosuojaimet ja suojalasit. Yhdistyksen patruunoita voi käyttää korvausta vastaan, muista mainita tarpeesta ilmoittautuessasi. Ilmoittaudu sähköpostilla viimeistään kyseisen viikon maanantain aikana: ampumaupseerit[ät]khru.fi.

Ampumarata_03

Tarjoamme monipuolista ammuntaa ja tuemme jäsentemme harrastusta

Ampumataito on reserviupseerin perustaito koulutushaaraan ja sotilasarvoon katsomatta. Ampumatoimintamme keskittyy ensisijaisesti sotilasammattitaitoa sekä turvallista aseenkäsittelykulttuuria kehittävään harjoitteluun itselataavin pistoolein ja kiväärein. Annamme jäsenillemme opastusta ja koulutusta ampumaharrastuksen aloittamiseksi. Myös kilpailutoimintaan haluaville löytyy lisätreeniä ja koulutusta. Tuemme jäseniämme neuvomalla ja avustamalla lupa-asioissa. KHRU on myös virallisesti ampumaseura.

Helpoin tapa tutustua ammuntaan on ilmoittautua yhdistyksemme vuoroille. Myös vuosittainen Padasjoen ampumaleirimme on erinomainen tapa tulla mukaan ja päästä rauhassa tutustumaan erilaiseen kalustoon. Sinun ei tarvitse olla kokenut ampuja, vaan voit tulla tutustumaan ja saat opastusta tarvittessa aivan perusteista lähtien.

Suuri osa yhdistyksen ampuma-aktiiveista on myös aktiivisia Sovelletun reserviläisammunnan (SRA) harrastajia ja toimivat kilpailemisen lisäksi myös lajin järjestely- ja tuomaritehtävissä. Lisäksi osallistumme Helsingin reserviupseeripiirin osana piirin ampumatoimintaan esimerkiksi Santahaminassa.

Tilaa oma KHRU-paikkarullakotelo

Voit tilata itsellesi käytettävyydeltään erinomaisen KHRU-logolla varustettu paikkarullakotelon. Ei enää sähläämistä paikkojen kanssa. Valitse itsellesi mieluinen malli ja väri. Tilaa täältä

Lisätietoja ampumatoiminnastamme saat sähköpostilla osoitteesta ampumaupseerit[ät]khru.fi. Tervetuloa mukaan!