Ampumatoiminta

Ampumatoimintamme pääpaino on jäsenten ampumataidon kehittämisessä sekä Sovelletussa Reserviläisammunnassa (SRA). 

Yhdistyksellämme on yhteiseen käyttöön tarkoitettuja aseita, joita käyttämällä pääsee helposti alkuun. Haluamme tarjota uusille harrastajille mahdollisuuden aloittaa ammuntaharrastus matalalla kynnyksellä. Kokeneemmille löytyy lisäkoulutusta ja kilpailutoimintaan osallistumme aktiivisesti. Yhdistyksen ammuntojen vetäjät opastavat ja neuvovat mielellään. Kysymykset ammuntatoimintaan liittyen sähköpostilla: ampumaupseerit (at) khru.fi

Ratavuorot ja lisätiedot

Ratavuorot ovat kesän tauolla. Elokuussa alkavat vuorot ovat nähtävissä Nimenhuudossa.

SRA-vuorot Omega Centerin radalla Espoossa kaksi kertaan kuussa tiistaisin klo 20:00-22:00. Vuorolle voivat tulla SRA-kortin suorittaneet jäsenet. Lue lisää SRA-vuorosta Omegalla!

Töölön ratavuorot aina parittomien viikkojen keskiviikkoisin klo 16:30-19:00. Vuorolle ovat tervetulleita kaikki jäsenet osaamistasosta riippumatta. Aloittelijoille koulutetaan turvallinen asekäsittely. Tarvitset mukaan vain kuulon ja näön suojauksen. Lue lisää ratavuorosta!

Käytämme ilmoittatumiseen Nimenhuutoa. Saat tunnuksen, kun olet käynyt ensimmäisen kerran vuorolla. Uudet vuoroille tulijat ilmoittautukaa sähköpostilla osoitteeseen: ampumaupseerit (at) khru.fi.

Vuosittainen ampumaleiri elokuussa Padasjoella 

Ampumaleirin tiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät ampumaleirin sivulta.

Kanta-Helsingin Reserviupseerit järjestää jäsenilleen ja yhteistyötahoille viikonlopun mittaisen ampumaleirin Padasjoella vuosittain elokuun alussa.  Leiri on hyvä tapa tutustua ammunnan muotoihin ja yhdistyksemme jäseniin. Perinteisesti leirille on kutsuttu aina mukaan vierailijoita myös Viron reserviupseereista (EROK).  Seuraava leiri järjestetään 10.-11.8.2024.

Tarjoamme monipuolista ammuntaa ja tuemme jäsentemme harrastusta 

Ampumataito on reserviupseerin perustaito koulutushaaraan ja sotilasarvoon katsomatta. Ampumatoimintamme keskittyy ensisijaisesti sotilasammattitaitoa sekä turvallista aseenkäsittelykulttuuria kehittävään harjoitteluun itselataavin pistoolein ja kiväärein. Annamme jäsenillemme opastusta ja koulutusta ampumaharrastuksen aloittamiseksi. Myös kilpailutoimintaan haluaville löytyy lisätreeniä ja koulutusta. Tuemme jäseniämme neuvomalla ja avustamalla lupa-asioissa. KHRU on myös virallisesti ampumaseura. 

Helpoin tapa tutustua ammuntaan on ilmoittautua yhdistyksemme vuoroille Töölön radalle. Myös vuosittainen Padasjoen ampumaleirimme on erinomainen tapa aloittaa ampumaharrastus ja päästä rauhassa tutustumaan erilaiseen kalustoon. 

Suuri osa yhdistyksen ampuma-aktiiveista on myös aktiivisia Sovelletun reserviläisammunnan (SRA) harrastajia ja toimivat kilpailemisen lisäksi myös lajin järjestely-, kurssi- ja tuomaritehtävissä. Lisäksi osallistumme Helsingin reserviupseeripiirin osana piirin ampumatoimintaan esimerkiksi Santahaminassa. 

Lue lisää sovelletusta reserviläisammunnasta (SRA) lajina ja SRA:n säännöt

Tilaa oma KHRU-paikkarullakotelo

Voit tilata itsellesi käytettävyydeltään erinomaisen KHRU-logolla varustettu paikkarullakotelon. Ei enää sähläämistä paikkojen kanssa. Valitse itsellesi mieluinen malli ja väri. Tilaa kotelo täältä!

Ampumarata_01