Yhteistoiminta

 

Helsingin Reserviupseeripiiri ry

Helsingin Reserviupseeripiiri (HRUP) on Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan reserviupseerikerhojen yhdysside. Piiriin kuuluu 24 kerhoa, jotka kattavat kaikki puolustushaarat sekä tärkeimmät aselajit ja toimialat. HRUP:n kerhoissa on jäseninä noin 4000 reservin upseeria ja se on siten Suomen Reserviupseeriliiton suurin piiri. Lue lisää osoitteesta www.hrup.fi/hrup/.

Suomen Reserviupseeriliitto ry

Suomen Reserviupseeriliitto (RUL) on reserviupseerien valmiuksia kehittävä yhteistoimintajärjestö, joka vaikuttaa maanpuolustusedellytysten paranemiseen ja tukee valtakunnan turvallisuutta. RUL:n tehtävänä on ylläpitää reserviupseerien sotilaallisia tietoja, johtajakykyä ja valmiuksia sekä toimia reserviupseerikerhojen ja niiden jäsenten välisenä yhdyssiteenä. RUL on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Lue lisää osoitteesta www.rul.fi.

Reserviläisurheiluliitto ry

Reserviläisurheiluliitto (RESUL) on valtakunnallinen urheilujärjestö, jonka jäseniä ovat Suomen Reserviupseeriliitto, Reserviläisliitto ja niiden piirit sekä Maanpuolustuskiltojen Liitto ja Suomen Rauhanturvaajaliitto. Yhdistyksemme jäsenet ovat oikeutettuja myös osallistumaan RESUL toimintaan. Lue lisää osoitteesta www.resul.fi.

Maanpuolustuskoulutusyhdistys

Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK) perustettiin vuonna 1993 valtakunnalliseksi organisaatioksi, joka kouluttaa kansalaisia selviytymään paremmin arjen vaaratilanteissa ja poikkeusoloissa. MPK:n sotilaallisia valmiuksia palvelevassa koulutuksessa myös reservissä ilman määrättyä tehtävää olevien on mahdollista täydentää sodanajan valmiuksiaan, kehittää osaamistaan ja vaikuttaa mahdolliseen sodanajan sijoitukseensa. Lue lisää osoitteesta www.mpk.fi

Kaitseliit Tallinna malev

Viron vapaaehtoinen maanpuolustusjärjestelmä perustuu Suojeluskuntaan. Kaitseliit jakautuu alueellisiin osastoihin, joista Tallinnan Malevalla ja Kanta-Helsingin Reserviupseereilla on yli vuosikymmenen pituiset suhteet. Tallinna Malevan kautta olemme tehneet yhteistyötä erilaisien tapahtumien ja vierailujen merkeissä. Lue lisää osoitteesta tallinn.kaitseliit.ee.

Eesti Reservohvitseride Kogu (EROK)

Virossa reserviupseeritoiminnasta vastaa Eesti Reservohvitseride Kogu (EROK). Pienen, mutta aktiivisen Viron Reserviupseeriliiton kanssa Kanta-Helsingin Reserviupseereilla on hyvät suhteet pitkältä ajalta. Olemme osallistuneet lahden molemmin puolin toistemme tapahtumiin.