Padasjoen ampumaleiri

Kanta-Helsingin Reserviupseerit järjestää jäsenilleen viikonlopun mittaisen ampumaleirin Padasjoella vuosittain elokuun alussa. Leirillä pääset kokeilemaan toiminnallista ammuntaa rennossa porukassa, tutustut monipuoliseen asekalustoon sekä muihin kerhomme jäseniin. Perinteisesti leirille on kutsuttu mukaan vierailijoita myös Viron reserviupseereista (EROK).  

HUOM: Vuonna 2024 leiri on 10.11.8.2024. Tapahtuma järjestetään nyt jo 20. kerran!

Ampumaleirimme on erinomainen ensikosketus yhdistyksen toimintaan ja kalustoon. Sinun ei tarvitse olla kokenut ampuja, vaan saat tarvittaessa opastusta aivan perusteista lähtien. Ampumaohjelmat ja rastit rakennetaan niin, että ne soveltuvat sekä vasta-alkajille että ammuntaa aiemmin harrastaneille.  

Padasjoen harjoitusalue on toiminut KHRU:n ampumaleirin pitopaikkana jo parinkymmenen vuoden ajan. Alueelta löytyy kunnostettu puolustusvoimien 150 m:n ampumarata sekä Padasjoen Riistanhoitoyhdistyksen hirvirata, Padasjoen reserviyhdistysten pistoolirata ja sovelletun reserviläisammunnan rata. Vuoden 2022 ja 2023 aikana alueella on tehty ja tehdään paljon perusparannustöitä. 2024 leirillä meitä odottaa muun muassa täysin uusi sauna sekä uudet majoitustilat.   

Ampumarata_01Vuoden 2021 Padajoen leirin teemana oli RUL90-juhlavuosi. Voit lukea tapahtumasta Helsingin reservinsanomista 3/2021 artikkelista ”Pitkää KHRU:n ja EROK:n yhteistyötä Padasjoella”.

Ampumarata_03Kuvassa yksi leirillä harjoiteltu SRA-rasti: kiväärillä ammuttiin kolmesta ampumapaikasta eri etäisyydellä olevia kohteita.