Ammunta

Vuonna 2024 painopisteenä jo toista vuotta ampumaharrastuksen lisääminen

Syksyllä 2022 Nurmeksen reserviupseerien asevastaaviksi nimettiin Kimmo Korhonen, Niko Korhonen ja Jari Nykänen.

Vuonna 2023 aloitimme ampumatoiminnan kehittämisen. Painopistealueena on prosenttiammunnan suorittaminen ja SRA -harrastuksen aloittainen. Vuoden 2023 ampumatoiminnassa onnistuttiin jopa yli odotusten ja toimintaa jatketaan 2024 samalla vauhdilla. Katso tarkemmat tiedot ja suunnitelmat vuosikohtaisilta alasivuilta.

Tarkempia tietoja prosenttiammunnasta löydät täältä: https://resul.fi/prosenttiammunta/

Reserviläinen ampuu prosenttiammunnan reserviläiskiväärillä

Prosenttiammunnan suorittaminen

RUL plus

RUL plus on harrastelisenssi ja vakuutusturva ampujalle. Lue lisää: https://www.rul.fi/jasenille/rul-plus/

Mikä Hyväksytään suoritukseksi?

Ammuntataulua paikataan”Prosenttiammuntaan lasketaan kaikki vähintään kymmenen laukausta käsittävät ampumasuoritukset, joissa käytetään RESUL:n, RUL:n, RES:n, SAL:n tai SML:n kilpailulajeissa käytettäviä aseita. Myös hyväksytty hirvi-, kauris- tai karhuampumakoe lasketaan suoritukseksi prosenttiammunnassa. Noptel-ammunta kuuluu SAL.n lajeihin kuten muutkin vastaavat ammunnat ja se hyväksytään prosenttiammunnan lajiksi (hallitus 30.08.2011).”

Ammunnan suorittamista valvoo ja osallistumiset kirjaa yhdistysten ampumavastaavat.

Jos metsästät suurriistaa ja ammut ampumakokeen vuonna 2024 ja sinulla ei ole muuta mahdollisuutta osallistua yhdistyksen harjoituksiin (asut esim. toisella paikkakunnalla) niin laita kuva hyväksytystä ampumakokeesta Kimmo Korhoselle (gsm 050 4950 811 tai email [email protected]).

Ampumaradat

Käytössämme on NAS (Nurmeksen ampumaseura) omistamat ja NAS sekä riistanhoitoyhdistykse hallinnoimat Hukkavaaran ampumaradat sekä Hyvärilän nuorisokeskuksen omistama ja NAS rakentama sisäpienoiskiväärirata. Ratojen käyttöön saat ohjeet ja perehdytyksen kun tulet ampumaan ohjatulle vuorolle ks. ammunnat 2024. Muista aina noudattaa ratamääräyksiä, näin turvaamme ampumaharrastuksen jatkumisen.