Ammunta

Vuonna 2023 painopisteenä ampumaharrastuksen lisääminen

Syksyllä 2022 Nurmeksen reserviupseerien asevastaaviksi nimettiin Kimmo Korhonen, Niko Korhonen ja Jari Nykänen.

Vuonna 2023 aloitimme ampumatoiminnan kehittämisen. Painopistealueena on prosenttiammunnan suorittaminen.

UUTTA! Nurmeksen reserviupseerien jäsen, joka käy kolme kertaa harjoituksissa sekä hänellä on tarkoitus hankkia omia reserviläisaseita saa ampumaratapäiväkirjan yhdistyksen lahjoittamana!

Tarkempia tietoja prosenttiammunnasta löydät täältä: https://resul.fi/prosenttiammunta/

Reserviläinen ampuu prosenttiammunnan reserviläiskiväärillä

Prosenttiammunnan suorittaminen

RUL plus

RUL plus on harrastelisenssi ja vakuutusturva ampujalle. Lue lisää: https://www.rul.fi/jasenille/rul-plus/

Tilanne %-ammunnan suhteen on 23.6.2023 seuraava: yhdistyksen jäsenistä 19,0% on suorittanut prosenttiamunnan, Nurmeksen alueella asuvista jäsenistä 33,3% on suorittanut prosenttiammunnan. Laukauksia on kertynyt jäsenistölle yhteensä 1400.

Mikä Hyväksytään suoritukseksi?

Ammuntataulua paikataan”Prosenttiammuntaan lasketaan kaikki vähintään kymmenen laukausta käsittävät ampumasuoritukset, joissa käytetään RESUL:n, RUL:n, RES:n, SAL:n tai SML:n kilpailulajeissa käytettäviä aseita. Myös hyväksytty hirvi-, kauris- tai karhuampumakoe lasketaan suoritukseksi prosenttiammunnassa. Noptel-ammunta kuuluu SAL.n lajeihin kuten muutkin vastaavat ammunnat ja se hyväksytään prosenttiammunnan lajiksi (hallitus 30.08.2011).”

Ammunnan suorittamista valvoo ja osallistumiset kirjaa yhdistysten ampumavastaavat.

Jos metsästät suurriistaa ja ammut ampumakokeen vuonna 2023 ja sinulla ei ole muuta mahdollisuutta osallistua yhdistyksen harjoituksiin (asut esim. toisella paikkakunnalla) niin laita kuva hyväksytystä ampumakokeesta Kimmo Korhoselle (gsm 050 4950 811 tai email [email protected]).