Kalenteri

Huhtikuu 2018
m t k t p l s
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6

Tampereen Reserviupseerit ry, TamRU, on vuonna 1930 perustettu reserviupseerien etuja ja valmiuksia kehittävä toiminnallinen ja aatteellinen maanpuolustusyhdistys. Yhdistyksen tehtävänä on ylläpitää reserviupseerien sotilaallisia tietoja ja taitoja, johtajakykyä ja valmiuksia sekä toimia jäsenten yhdyssiteenä Reserviupseeriliittoon, Maanpuolustuskoulutusyhdistykseen, Puolustusvoimiin ja muihin maanpuolustuksellisiin yhdistyksiin ja -kiltoihin. Toiminnan päämääränä on Suomen kokonaisturvallisuuden edistäminen. TamRU on Suomen Reserviupseeriliiton ja Pirkanmaan Reserviupseeripiirin jäsenyhdistys. Yhdistys ei osallistu puoluepoliittiseen toimintaan. Lue lisää yhdistyksen säännöistä.

Noin yhdeksästäsadasta (900) jäsenestä kolmannes on alle 30-vuotiaita nuoria upseereita, kolmannes vanhempia asevelvollisia reserviupseereita ja vanhin kolmannes yli 60-vuotiaita täysinpalvelleita senioreja. Jäsenistössä on reserviupseereja, sekä reserviin siirtyneitä kadettiupseereja, erikoisupseereja ja toimi- tai opistoupseereja. Tervetuloa joukkoon mukaan!

Tutustu yhdistyksen historiaan alasivulla.

Tuleviin tapahtumiin ja tilaisuuksiin pääset tutustumaan kalenterin kautta. Niistä tiedotetaan myös Pirkan Viestissä, joka jaetaan kaikille jäsenille kotiin ja joka löytyy myös sähköisesti osoitteesta www.pirkanviesti.fi. Myös sähköpostitse lähetetään tietoja osallistumismahdollisuuksista, joten muistathan ilmoittaa yhteystietojesi muuttumisesta!

Mieltä askarruttavissa kysymyksissä voit olla suoraan yhteydessä eri osastojen puheenjohtajiin, sekä yhteyshenkilöihin. Aktiivisia TamRU:n jäseniä löydät myös yhdistyksen Facebook-ryhmästä.

Ajankohtaista

Yhteystietojen päivittäminen

Muistathan käydä päivittämässä muuttuneet yhteystietosi, etenkin sähköpostin osilta! Siten varmistat viimeisimpien uutisten ja tapahtumatiedotteiden saamisen. Tiedot voi päivittää täällä: https://www.maanpuolustusrekisteri.fi/extranet/kirjaudu.aspx

Palkitsemisehdotukset

Tunnetko yhdistyksessämme toimivan henkilön, joka mielestäsi ansaitsee virallisen tunnustuksen työstään reserviupseeritoiminan parissa? Nyt löytyy oiva ja vaivaton keino tuoda tällainen TamRU:n hallituksen tietoon! Lisätietoja

Ammunta

TamRU:n mestaruuskilpailu ilmakivääreillä ja -pistooleilla P-HA:n Peltokadun ilma-aseradalla 17.4. klo 17 alkaen. Samoilla tuloksilla perinteinen TamRU – TRes -ottelu. Lisätietoja Ammunta-osaston sivulla kohdassa Kilpailutoiminta.

TamRU:n jäsenet voivat käydä talvikaudella (1.10. – 30.4.) sisäradoilla seuraavasti:

  • Pohjois-Hämeen Ampujien ilma-aseradalla (Peltokatu 16 D, 2. kerros) tiistaisin klo 18:00 – 20:00, 10 m ilmapistooli ja -kivääri, sekä ilmaolympiapistooli. Vain ampumaratakäyttöön tarkoitetut 4,5 mm:n lyijyluodit lähtönopeuksilla alle 210 m/s ovat sallittuja. Myös taulut pitää nykyään luotien lisäksi hankkia itse. Ampujan tulee osoittaa ratavalvojalle jäsenyytensä Pirkanmaan reserviupseeripiiriin kuuluvaan yhdistykseen ja kirjata käyntinsä sekä radan päiväkirjaan että reserviläisten omaan seurantalistaan.
  • Tampereen kaupungin omistamalla Osmonkallion sisäradalla torstaisin (klo 17:00 ja 18:30 alkavat vuorot), ammunta sallittu vain .22 kaliberin aseilla, 25 m:n ja 50 m:n radat. Huom! 50 m:n radalla varataan klo 17:00 alkava vuoro ensisijaisesti pitkää sarjaa ampuville, eli tauluilla on tarkoitus käydä vain suorituksen alussa ja lopussa.

Toukokuu

7.5 – 8.5 Practical-ammunnan Turvallisen Ampujan -kurssi. Lisäksi kurssiin liittyvät harjoitukset 12.5. alkaen myöhemmin ilmoitettavina ajankohtina. Lisätietoja

12.5 klo 14:00 – 16:00 juhlallisuuksien lippukoulutus reservijärjestöjen koulutustiloissa osoitteessa Väinölänkatu 2, sekä Kalevankankaan hautausmaan pääportilla. Koulutuksen käymällä voit osallistua lipunkantajana, tai lippuvartiossa esimerkiksi Kaatuneiden muistopäivän juhlallisuuksiin. Paikalle voi tulla vielä koulutuspäivänä, vaikka ei olisi ilmoittautunutkaan. Mukaan mahtuu! Tervetuloa! Lisätietoja

18. – 20.5 Lähitaistelun peruskurssi Pirkkalassa (MPK:n kurssi). Lisätietoja MPK:n koulutuskalenterista.

20.5 kaatuneiden muistopäivän kunniakäynnit, sekä seppeleenlaskut Kalevankankaan, Aitolahden, Lamminpään, Messukylän ja Teiskon hautausmailla. TamRU:n jäseniä kaivataan lipunkantajiksi ja airuiksi! Lisätietoja

26.5 Kesäyön marssi, Pori (MPK:n kurssi). Lisätietoja MPK:n sivuilta.

26. – 27.5 Hagellus, Orivesi. Ilmoittautuminen partioittain 19.5.mennessä. Lisätietoja

Menneitä tapahtumia

22.3.2018 Kevätkokous

Kevätkokous järjestettiin tuttuun tapaan Siivikkalan majalla. Paikalle saapui reipas kymmenkunta yhdistyksen jäsentä. Palkitsemisten jälkeen siirryttiin kuuntelemaan kapt Petteri Kovalaisen kokousesitelmää, jonka jälkeen vuorossa oli varsinainen kokous.

24. – 25.2.2018 Joensuun Rajajotos

Reserviläisurheiluliiton valtakunnallinen talvijotos 2018 järjestettiin helmikuun lopussa Pohjois-Karjalassa,  Kontiolahden – Joensuun – Liperin alueella.

TamRU:sta mukana oli osanottajia kolmessa eri partiossa; Pirkanmaa 1, Kajjjaanin naiset ja Tiusanen.

Kuvia tapahtumasta ja tuloslistat löytyvät jotoksen Facebooksivuilta, osoitteesta https://www.facebook.com/JoensuunJotos2018/

Vanhemmat tapahtumat

Vanhemmat tapahtumat löydät tämän linkin takaa.

Puheenjohtajan palsta

Tammikuu 2013   Helmikuu 2013   Toukokuu 2013   Syyskuu 2013

Toukokuu 2014   Heinäkuu 2014   Lokakuu 2014   Marraskuu 2014

Yhteistyökumppanit

Tampereen Reserviupseereilla on useita yhteistyökumppaneita, joiden tuki on erittäin ratkaiseva toiminnan tavoitteiden saavuttamiseksi. Kerhon yhteistyökumppaneita ovat mm:

Pirkanmaan aluetoimisto

Tampereen varuskunta

Maanpuolustuskoulutusyhdistys

Pirkanmaan Kadettipiiri

Maanpuolustuskillat

Tampereen Reserviupseerien Naiset ry

Tampereen Reserviläiset ry

Tampereen Sotilaskotiyhdistys