Tampereen Reserviupseerit ry, TamRU, on vuonna 1930 perustettu reserviupseerien etuja ja valmiuksia kehittävä toiminnallinen ja aatteellinen maanpuolustusyhdistys. Yhdistyksen tehtävänä on ylläpitää reserviupseerien sotilaallisia tietoja ja taitoja, johtajakykyä ja valmiuksia sekä toimia jäsenten yhdyssiteenä Reserviupseeriliittoon, Maanpuolustuskoulutusyhdistykseen, Puolustusvoimiin ja muihin maanpuolustuksellisiin yhdistyksiin ja -kiltoihin. Toiminnan päämääränä on Suomen kokonaisturvallisuuden edistäminen. TamRU on Suomen Reserviupseeriliiton ja Pirkanmaan Reserviupseeripiirin jäsenyhdistys. Yhdistys ei osallistu puoluepoliittiseen toimintaan. Lue lisää yhdistyksen säännöistä.

Noin yhdeksästäsadasta (900) jäsenestä kolmannes on alle 30-vuotiaita nuoria upseereita, kolmannes vanhempia asevelvollisia reserviupseereita ja vanhin kolmannes yli 60-vuotiaita täysinpalvelleita senioreja. Jäsenistössä on reserviupseereja, sekä reserviin siirtyneitä kadettiupseereja, erikoisupseereja ja toimi- tai opistoupseereja. Tervetuloa joukkoon mukaan!

Tutustu yhdistyksen historiaan alasivulla.

Tuleviin tapahtumiin ja tilaisuuksiin pääset tutustumaan kalenterin kautta. Niistä tiedotetaan myös Pirkan Viestissä, joka jaetaan kaikille jäsenille kotiin ja joka löytyy myös sähköisesti osoitteesta www.pirkanviesti.fi. Myös sähköpostitse lähetetään tietoja osallistumismahdollisuuksista, joten muistathan ilmoittaa yhteystietojesi muuttumisesta!

Mieltä askarruttavissa kysymyksissä voit olla suoraan yhteydessä eri osastojen puheenjohtajiin, sekä yhteyshenkilöihin. Aktiivisia TamRU:n jäseniä löydät myös yhdistyksen Facebook-ryhmästä.

Puheenjohtajan palsta

Kesäkuu 2018

Aiemmat Puheenjohtajan palsta -kirjoitukset löydät täältä.

Ajankohtaista

Yhteystietojen päivittäminen

Muistathan käydä päivittämässä muuttuneet yhteystietosi, etenkin sähköpostin osilta! Siten varmistat viimeisimpien uutisten ja tapahtumatiedotteiden saamisen. Tiedot voi päivittää täällä: https://www.maanpuolustusrekisteri.fi/extranet/kirjaudu.aspx

Palkitsemisehdotukset

Tunnetko yhdistyksessämme toimivan henkilön, joka mielestäsi ansaitsee virallisen tunnustuksen työstään reserviupseeritoiminan parissa? Nyt löytyy oiva ja vaivaton keino tuoda tällainen TamRU:n hallituksen tietoon! Lisätietoja

Kesäkuu

15. – 16.6 Suviyön jotos, Kangasala. Lisätietoja

19.6 TamRU:n leffailta. Tarjolla elokuvia, pientä purtavaa ja asianmukaista seuraa. Tule mukaan! Lisätietoja

Menneitä tapahtumia

14.6 Satakunnan Lennoston kotiuttamisjuhla

Satakunnan Lennoston kotiuttamisjuhla Pirkkalassa 14.6. oli juhlava ja tunteita kohottava tilaisuus. Oli hienoa jälleen havaita, miten korkealla maanpuolustushenki meillä on, yleinen asevelvollisuus kunniassa ja hyvin kehittyvät järjestelmät. TamRU:n plaketti luovutettiin kurssin ansioituneimmalle vänrikille. Tilaisuudessa käsiteltiin monissa puheenvuoroissa yksilön kokonaishyvinvointia ja sen kehittämistä. Tähän liittyen kannustin puheenvuorossani kotiutettavia mukaan yhdistyksemme toimintaan.

 

20.5 Kaatuneiden muistopäivä & 4.6 Puolustusvoimien lippujuhlan päivän juhlallisuudet

Tamrulaiset osallistuivat perinteisiin kevään juhlallisuuksiin. Sää oli suosiollinen ja vastuullamme oleville lipuille löytyi kantajia. Näiden tapahtumien lisäksi itsenäisyyspäivän juhlallisuudet, sekä jouluaaton kunniavartiot ovat toistuvia perinteitä, joihin kaikki yhdistyksemme jäsenet ovat tervetulleita osallistumaan.

22.3.2018 Kevätkokous

Kevätkokous järjestettiin tuttuun tapaan Siivikkalan majalla. Paikalle saapui reipas kymmenkunta yhdistyksen jäsentä. Palkitsemisten jälkeen siirryttiin kuuntelemaan kapt Petteri Kovalaisen kokousesitelmää, jonka jälkeen vuorossa oli varsinainen kokous.

24. – 25.2.2018 Joensuun Rajajotos

Reserviläisurheiluliiton valtakunnallinen talvijotos 2018 järjestettiin helmikuun lopussa Pohjois-Karjalassa,  Kontiolahden – Joensuun – Liperin alueella.

TamRU:sta mukana oli osanottajia kolmessa eri partiossa; Pirkanmaa 1, Kajjjaanin naiset ja Tiusanen.

Kuvia tapahtumasta ja tuloslistat löytyvät jotoksen Facebooksivuilta, osoitteesta https://www.facebook.com/JoensuunJotos2018/

Vanhemmat tapahtumat

Vanhemmat tapahtumat löydät tämän linkin takaa.

 

Yhteistyökumppanit

Tampereen Reserviupseereilla on useita yhteistyökumppaneita, joiden tuki on erittäin ratkaiseva toiminnan tavoitteiden saavuttamiseksi. Kerhon yhteistyökumppaneita ovat mm:

Pirkanmaan aluetoimisto

Tampereen varuskunta

Maanpuolustuskoulutusyhdistys

Pirkanmaan Kadettipiiri

Maanpuolustuskillat

Tampereen Reserviupseerien Naiset ry

Tampereen Reserviläiset ry

Tampereen Sotilaskotiyhdistys