Tampereen Reserviupseerit ry, TamRU, on vuonna 1930 perustettu reserviupseerien etuja ja valmiuksia kehittävä toiminnallinen ja aatteellinen maanpuolustusyhdistys. Yhdistyksen tehtävänä on ylläpitää reserviupseerien sotilaallisia tietoja ja taitoja, johtajakykyä ja valmiuksia sekä toimia jäsenten yhdyssiteenä Reserviupseeriliittoon, Maanpuolustuskoulutusyhdistykseen, Puolustusvoimiin ja muihin maanpuolustuksellisiin yhdistyksiin ja -kiltoihin. Toiminnan päämääränä on Suomen kokonaisturvallisuuden edistäminen. TamRU on Suomen Reserviupseeriliiton ja Pirkanmaan Reserviupseeripiirin jäsenyhdistys. Yhdistys ei osallistu puoluepoliittiseen toimintaan. Lue lisää yhdistyksen säännöistä.

Noin yhdeksästäsadasta (900) jäsenestä kolmannes on alle 30-vuotiaita nuoria upseereita, kolmannes vanhempia asevelvollisia reserviupseereita ja vanhin kolmannes yli 60-vuotiaita täysinpalvelleita senioreja. Jäsenistössä on reserviupseereja, sekä reserviin siirtyneitä kadettiupseereja, erikoisupseereja ja toimi- tai opistoupseereja. Tervetuloa joukkoon mukaan!

Tutustu yhdistyksen historiaan alasivulla.

Tuleviin tapahtumiin ja tilaisuuksiin pääset tutustumaan kalenterin kautta. Niistä tiedotetaan myös Pirkan Viestissä, joka jaetaan kaikille jäsenille kotiin ja joka löytyy myös sähköisesti osoitteesta www.pirkanviesti.fi. Myös sähköpostitse lähetetään tietoja osallistumismahdollisuuksista, joten muistathan ilmoittaa yhteystietojesi muuttumisesta!

Mieltä askarruttavissa kysymyksissä voit olla suoraan yhteydessä eri osastojen puheenjohtajiin, sekä yhteyshenkilöihin. Aktiivisia TamRU:n jäseniä löydät myös yhdistyksen Facebook-ryhmästä.

Puheenjohtajan palsta

Tammikuu 2019

Kesäkuu 2018

Aiemmat Puheenjohtajan palsta -kirjoitukset löydät täältä.

 Yhteystietojen päivittäminen

Muistathan käydä päivittämässä muuttuneet yhteystietosi, etenkin sähköpostin osilta! Siten varmistat viimeisimpien uutisten ja tapahtumatiedotteiden saamisen. Tiedot voi päivittää täällä: https://www.maanpuolustusrekisteri.fi/extranet/kirjaudu.aspx

Tietosuojaseloste

Palkitsemisehdotukset

Tunnetko yhdistyksessämme toimivan henkilön, joka mielestäsi ansaitsee virallisen tunnustuksen työstään reserviupseeritoiminan parissa? Nyt löytyy oiva ja vaivaton keino tuoda tällainen TamRU:n hallituksen tietoon! Lisätietoja

Ajankohtaista

Ammunta

ILMA-ASEAMPUJAT HUOM !

Pirkanmaan reservipiirien harjoitusvuoro Pohjois-Hämeen Ampujien (P-HA) ilma-aseradalla on tiistai klo 18 – 20. Rata sijaitsee osoitteessa Peltokatu 6 D, 2. kerros, Tampere.
Taulut ja luodit ampujien on ostettava itse, mm. ratavalvojalta voi ostaa. P-HA lainaa vain vipuviritteisiä aseita. Lisätietoja täältä , sekä osoitteesta http://pirkanviesti.fi/ammunta/ .

Maaliskuu

21.3. klo 12:00 Seniorien esitelmätilaisuus. Aiheena Ilmatorjuntaa 100-vuotiaassa Suomessa. Lisätietoja

26.3. klo 18:00 TamRU:n sääntömääräinen Kevätkokous, Väinölänkatu 2, 2. Krs neuvotteluhuone Marski. Lisätietoja

Maalis-huhtikuu, Lapin hiihtovaellus. Lisätietoja

Toukokuu

11.5. Juhlatilaisuuksien lippukoulutus. Lisätietoja

19.5. Kaatuneiden muistopäivän tilaisuudet. Lisätietoja

Kesäkuu

4.6. Puolustusvoimain lippujuhlan päivä. Lisätietoja

Menneitä tapahtumia

24.12. Jouluaaton kunniavartiot

TamRU osallistui perineisiin Jouluaaton kunniavartioihin Kalevankankaan ja Lamminpään sankarihaudoilla. Oheinen kuva on Lamminpäästä. (Kuva: Jyrki Keto-Tokoi)

Upseerivartio Lamminpään sankarihaudalla jouluaattona 2018.

6.12. Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet

TamRu osallistui perinteiseen tapaan Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksiin. Ohessa kuvia marssilta Tammelasta Kalevankankaalle, Kalevankankaan Sankariaukion tilaisuudesta, sekä ohimarssista.

(Kuvat: Sirkka Ojala & Raimo Ojala)

19.8. Hämeenpuiston Puistofiesta

Tapahtumaa vietettiin kauniissa aurinkoisessa säässä klo 11 – 16. Tänä vuonna kaikki koknaisturvallisuuteen liittyvät toimijat olivat samalla alueella Näsinkallion puoileisessa puiston päässä. Meidän lokeromme sijaitsi Sotilaskodin ja MPK:n osaston välissä puiston itäreunalla. Paikka oli hyvä ja väkeä kävi paljon. Jotosvarusteet kiinnostivat ja erityisen suosittu oli kranaatin heitto. Meitä oli toimintaa esittelemässä tänä vuonna viisi henkeä: Susanna Takamaa, Tapio Kotipelto, Martti Kaunisto, Eero Rönni ja minä. Aika sopiva joukkue. Välineistö oli pääosin peräisin Kotsan ehtymättömästä varastosta.
(Teksti ja Kuvat: Jyrki Keto-Tokoi)

14.6. Satakunnan Lennoston kotiuttamisjuhla

Satakunnan Lennoston kotiuttamisjuhla Pirkkalassa 14.6. oli juhlava ja tunteita kohottava tilaisuus. Oli hienoa jälleen havaita, miten korkealla maanpuolustushenki meillä on, yleinen asevelvollisuus kunniassa ja hyvin kehittyvät järjestelmät. TamRU:n plaketti luovutettiin kurssin ansioituneimmalle vänrikille. Tilaisuudessa käsiteltiin monissa puheenvuoroissa yksilön kokonaishyvinvointia ja sen kehittämistä. Tähän liittyen kannustin puheenvuorossani kotiutettavia mukaan yhdistyksemme toimintaan.

 

20.5. Kaatuneiden muistopäivä & 4.6 Puolustusvoimien lippujuhlan päivän juhlallisuudet

Tamrulaiset osallistuivat perinteisiin kevään juhlallisuuksiin. Sää oli suosiollinen ja vastuullamme oleville lipuille löytyi kantajia. Näiden tapahtumien lisäksi itsenäisyyspäivän juhlallisuudet, sekä jouluaaton kunniavartiot ovat toistuvia perinteitä, joihin kaikki yhdistyksemme jäsenet ovat tervetulleita osallistumaan.

22.3.2018 Kevätkokous

Kevätkokous järjestettiin tuttuun tapaan Siivikkalan majalla. Paikalle saapui reipas kymmenkunta yhdistyksen jäsentä. Palkitsemisten jälkeen siirryttiin kuuntelemaan kapt Petteri Kovalaisen kokousesitelmää, jonka jälkeen vuorossa oli varsinainen kokous.

24. – 25.2.2018 Joensuun Rajajotos

Reserviläisurheiluliiton valtakunnallinen talvijotos 2018 järjestettiin helmikuun lopussa Pohjois-Karjalassa,  Kontiolahden – Joensuun – Liperin alueella.

TamRU:sta mukana oli osanottajia kolmessa eri partiossa; Pirkanmaa 1, Kajjjaanin naiset ja Tiusanen.

Kuvia tapahtumasta ja tuloslistat löytyvät jotoksen Facebooksivuilta, osoitteesta https://www.facebook.com/JoensuunJotos2018/

Vanhemmat tapahtumat

Vanhemmat tapahtumat löydät tämän linkin takaa.

 

Yhteistyökumppanit

Tampereen Reserviupseereilla on useita yhteistyökumppaneita, joiden tuki on erittäin ratkaiseva toiminnan tavoitteiden saavuttamiseksi. Kerhon yhteistyökumppaneita ovat mm:

Pirkanmaan aluetoimisto

Tampereen varuskunta

Maanpuolustuskoulutusyhdistys

Pirkanmaan Kadettipiiri

Maanpuolustuskillat

Tampereen Reserviupseerien Naiset ry

Tampereen Reserviläiset ry

Tampereen Sotilaskotiyhdistys