Etusivu

Tampereen Reserviupseerit ry, TamRU, on vuonna 1930 perustettu reserviupseerien etuja ja valmiuksia kehittävä toiminnallinen ja aatteellinen maanpuolustusyhdistys. Yhdistyksen tehtävänä on ylläpitää reserviupseerien sotilaallisia tietoja ja taitoja, johtajakykyä ja valmiuksia sekä toimia jäsenten yhdyssiteenä Reserviupseeriliittoon, Maanpuolustuskoulutusyhdistykseen, Puolustusvoimiin ja muihin maanpuolustuksellisiin yhdistyksiin ja -kiltoihin. Toiminnan päämääränä on Suomen kokonaisturvallisuuden edistäminen. TamRU on Suomen Reserviupseeriliiton ja Pirkanmaan Reserviupseeripiirin jäsenyhdistys. Yhdistys ei osallistu puoluepoliittiseen toimintaan. Yhdistyksn säännöt löydät täältä:  TamRUn säännöt.

Noin yhdeksästäsadasta (900) jäsenestä kolmannes on alle 30-vuotiaita nuoria upseereita, kolmannes vanhempia asevelvollisia reserviupseereita ja vanhin kolmannes yli 60-vuotiaita täysinpalvelleita senioreja. Jäsenistössä on reserviupseereja, sekä reserviin siirtyneitä kadettiupseereja, erikoisupseereja ja toimi- tai opistoupseereja. Tervetuloa joukkoon mukaan!

Tutustu yhdistyksen historiaan alasivulla.

Tuleviin tapahtumiin ja tilaisuuksiin pääset tutustumaan kalenterin kautta. Niistä tiedotetaan myös Pirkan Viestissä, joka jaetaan kaikille jäsenille kotiin ja joka löytyy myös sähköisesti osoitteesta www.pirkanviesti.fi. Myös sähköpostitse lähetetään tietoja osallistumismahdollisuuksista, joten muistathan ilmoittaa yhteystietojesi muuttumisesta!

Mieltä askarruttavissa kysymyksissä voit olla suoraan yhteydessä eri osastojen puheenjohtajiin, sekä yhteyshenkilöihin. Aktiivisia TamRU:n jäseniä löydät myös yhdistyksen Facebook-ryhmästä.

Puheenjohtajan palsta

Elokuu 2021

Joulukuu 2020

Kesäkuu 2020

Tammikuu 2020

Aiemmat Puheenjohtajan palsta -kirjoitukset löydät täältä.

 Yhteystietojen päivittäminen

Muistathan käydä päivittämässä muuttuneet yhteystietosi, etenkin sähköpostin osilta! Siten varmistat viimeisimpien uutisten ja tapahtumatiedotteiden saamisen. Tiedot voi päivittää täällä: https://www.maanpuolustusrekisteri.fi/extranet/kirjaudu.aspx

Tietosuojaseloste

Palkitsemisehdotukset

Tunnetko yhdistyksessämme toimivan henkilön, joka mielestäsi ansaitsee virallisen tunnustuksen työstään reserviupseeritoiminan parissa? Nyt löytyy oiva ja vaivaton keino tuoda tällainen TamRU:n hallituksen tietoon! Lisätietoja

Ajankohtaista

Ilmoitus sotilasvarusteista

Reservin majuri on luopumassa sotilasvarusteistaan (mm. maastopuku, kenttäpusero, palveluspuku ja juhlapuku) kohtuullista korvausta vastaan. Listauksen varusteista sekä yhteystiedot löytyvät täältä: Sotilaspukuilmoitus

90-vuotisjuhlan peruuntuminen

Johtuen talven mittaan heikentyneestä koronatilanteesta ja ratkaisevasti kiristyneistä rajoituksista, jotka ovat voimassa ainakin maaliskuun loppuun saakka, suunniteltua Tampereen Reserviupseerit ry:n 90-vuotisjuhlaa ei voida järjestää 27.3.2021. Ratkaiseva tekijä oli pääesiintyjän Ilmavoimien soittokunnan ilmoitus, etteivät he voi pääohjelmanumeroksi suunniteltua konserttia järjestää. Samaan aikaan myös kokoontumisrajoitukset kiristyivät niin, ettei juhlaa käytännössä voi järjestää.

Koska juhlan piti olla jo viime vuonna, joka oli se oikea juhlavuosi, ja koska vieläkään ei ole selvää, milloin rajoitukset poistuvat ja juhla voitaisiin järjestää turvallisesti, hallitus on päättänyt perua koko juhlan. Yksi vaihtoehto on juhlia 95-vuotisjuhlaa neljän vuoden kuluttua, jolloin tilanne varmaan on normalisoitunut. Järjestämisestä päättää luonnollisesti silloin toiminnasta vastaava hallitus. Päätös on raskas ja valitettava, mutta mitään järkevää vaihtoehtoa ei ole.

Juhlan yhteyteen suunnitellut palkitsemiset pyritään järjestämään kevät- tai syyskokouksen yhteydessä tai pienimuotoisesti muuten sovittavilla järjestelyillä kuluvan vuoden aikana. Lisätietoja: tamru@tampereenreserviupseerit.fi

Ammunta

HUOM! Ratavuorot tauolla koronapandemian hillitsemisen vuoksi.

Pirkanmaan reserviupseeripiirin ampumaratavuorot löytyvät oheisesta linkistä:

http://pirkanviesti.fi/ammunta/ampumaratavuorot/ .

Menneitä tapahtumia

7.6. Kivääripäivä

Tampereen Reserviupseerien kivääripäivä järjestettiin Satakunnan Lennoston 150 metrin radalla. Rynnäkkökivääriammunta oli PV:n Pirkanmaan aluetoimiston johtama. Paikalla oli myös upouusi sotilaskotiauto josta talo tarjosi osallistujille kenttäkahvit. Osanottajia oli hieman vajaa 30. Runsas osanotto osoitti, että juuri tällaista toimintaa kaivataan. Sitä pyritään järjestämään myös tulevaisuudessa samoin kuin pienimuotoisempia ammuntoja jäsenten ja yhdistyksen omalla kalustolla. Kilpailutoimintakin käynnistyy toivottavasti pikku hiljaa koronan siirtyessä historiaan. Kiitokset aluetoimistolle ja ammunnan johtajille erittäin onnistuneesta tapahtumasta!

Kuva: Jyrki Keto-Tokoi

24.3. Esitelmätilaisuus Teamsissä: Sotanäyttämön kulissimiehenä

24.3 Ilkka Mäntyvaara piti esitelmän otsikolla Sotanäyttämön kulissimiehenä – aikalaiskuvaus Karjalan rintamalta 1918.  Esitelmää kuuntelemaan ilmoittautui 9 henkilöä, joista 8 onnistui kytkeytymään teamsiin ja oli kuuntelemassa esitelmää. Esitelmän jälkeisessä keskustelussa he totesivat, että esitelmän kuvat näkyivät ja puhe kuului hyvin. Kannatettiin teams-esitelmien jatkamista niin kauan kuin kokoontumisrajoitukset ovat voimassa. Uusista teams-esitelmistä ilmoitetaan senioreille sähköpostilla ja seniorien nettisivulla.

Esitelmän teksti ja kuvat löytyvät tästä linkistäTeksti: Ilkka Mäntyvaara Kuva: Anu Heikkilä

24.12. Jouluaaton kunniavartiot

TamRU osallistui perinteiseen tapaan jouluaaton kunniavartioihin Kalevankankaan ja Lamminpään sankarihaudoilla. Kiitos kaikille osallistuneille!

Lamminpään sankarihautausmaan viimeinen upseerivartio 24.12. Kuva: Jyrki Keto-Tokoi

17.12. Satakunnan lennoston kotiutusjuhlat

Satakunnan lennostossa järjestettiin kotiutusjuhlat 17.12. joiden yhteydessä vänrikki Aatu Pöllänen palkittiin TamRu:n plaketilla kiitettävästi suoritetusta varusmiespalveluksesta.

Tampereen Reserviupseereiden plaketin sai vänrikki Aatu Pöllänen. Palkinnon jakoi kapteeni Ilkka Juvela.

27.10. Yhdistetty kevät- ja syyskokous

Tampereen Reserviupseerit Ry:n yhdistetty kevät- ja syyskokous pidettiin Technopolis Asemakeskuksessa 27.10.2020. Varsinaista kokousta edelsi palkitsemistilaisuus, minkä päälle juotiin juhlakahvit. Teksti Jyrki Keto-Tokoi, kuvat Sirkka Ojala

Yhdistetyssä kevät- ja syyskokouksessa palkitut

Tilaisuuteen päässeet reserviläistoiminnan ansioista palkitut. Eturivissä vasemmalta lukien: Ltn Rimma Ahonen (TamRU PAM ja vuoden uurastaja 2019), ylil Susanna Takamaa (TamRU KAM), kenraalimajuri (evp) Kalervo Sipi (RUL HAM), ylil Pasi Hakkarainen (RUL HAM), ltn Martti Kaunisto (RUL PAM) ja takarivissä vasemmalta lukien ltn Tuomas Hannulla (RUL PAM), ylil Jari Puustinen (RUL PAM), ylil Eero Rönni (RUL PAM), ltn Pekka Teräntö (vuoden upseeri 2019) ja kapt Vesa Valkama (TamRU KAM). Kuvasta puuttuvat tilaisuudessa palkitut päätoimittaja Sirkka Ojala (TamRU HAM) ja alik Juha Happonen (TamRU PAM), jotka olivat kameran objektiivin toisella puolella. Kuva Sirkka Ojala.

Vuoden upseeri 2019 Pekka Teräntö. Kuva Sirkka Ojala.

Vuoden upseeri 2019 Pekka Teräntö. Kuva Sirkka Ojala.

Vuoden uurastaja 2019 Rimma Ahonen

Vuoden uurastaja 2019 Rimma Ahonen. Kuva Sirkka Ojala.

Puheenjohtaja Jyrki Keto-Tokoi

Puheenjohtajankin on helppo hymyillä tyytyväisenä, kun kokous saatiin kuin saatiinkin kunnialla pidettyä ja palkittavat palkittua koronasta huolimatta. Vähän säätöä ja viime hetken erityisjärjestelyjä se vaati, mutta saatiin kuitenkin. Kuva Sirkka Ojala.

12.6. Puheenjohtajan palsta

Puheenjohtajan uusin kirjoitus löytyy täältä: Puheenjohtajan palsta – Kesäkuu 2020

4.6. Puolustusvoimain lippujuhlan päivä

Onnittelut kaikille tänään ylennetyille yhdistyksemme jäsenille ja muilla tavoin palkituille omasta ja Tampereen Reserviupseerien puolesta!

Puheenjohtaja
Jyrki Keto-Tokoi

13.1. Puheenjohtajan palsta & uusi hallitus

Vuoden vaihduttua on hyvä tilaisuus summata hieman yhteen viime vuoden jälkimmäisen
puoliskon tapahtumia. Lue puheenjohtajan viesti täältä.

Vuoden vaihtuessa myös edellisen vuoden syyskokouksessa valittu uusi hallitus aloitti työnsä.

Tampereen Reserviupseerit ry:n hallitus vuonna 2020. Vasemmalta Tami Koivuniemi, Vesa valkama, Riku Heikkilä, Anu Heikkilä, Ilkka Mäntyvaara, Rimma Ahonen, Martti Kaunisto, Jari Puustinen, Tuomas Hannula, Eero Rönni ja Jyrki Keto-Tokoi.
Kuva: Sirkka Ojala.

19.12. Satakunnan lennoston kotiuttamistilaisuus

TamRUn hallituksesta Martti Kaunisto osallistui Satakunnan lennoston kotiuttamistilaisuuteen, jossa yhdistyksemme palkitsi vänrikki Max Heikkilän.

Kuva: Sirkka Ojala

12.12. TamRUn hallitus

Tampereen Reserviupseerit ry:n hallitus vuonna 2019 kuvattuna vuoden viimeisessä kokouksessaan. Vasemmalta Susanna Takamaa, Tami Koivuniemi, Heikki Keto, Vesa valkama, Riku Heikkilä, Ilkka Mäntyvaara, Rimma Ahonen, Martti Kaunisto, Jari Puustinen, Tuomas Hannula, Jyrki Keto-Tokoi, Eero Rönni, Martti Luhtajärvi ja Jaakko Uusitalo. Kuvasta puuttuu Petri Sola.
Kuva: Sirkka Ojala.

6.12. Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati järjestettiin tänä vuonna Tampereella. Paraatiin osallistui myös useita yhdistyksemme jäseniä maanpuolustusjärjestöjen lippulinnassa sekä MPK:n ja Maakuntakomppanioiden osastoissa.

Maanpuolustusjärjestöjen lippuosasto odottamassa vuoroaan marssia kentälle paraatimuotoon omalle paikalleen. Vahvuus 28. Kuva Eero Aalto.

 

29.11. Syyskokous

TAMRU:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin 29.10.2019 Piiritoimiston tiloissa. Kokousesitelmästä vastasi Pirkanmaan Aluetoimistolta everstiluutnantti Matti Heininen.

Kokouksessa mm. vahvistettiin yhdistyksen toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2020, valittiin yhdistyksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä hallituksen jäsenet tulevalle vuodelle, sekä palkittiin yhdistysaktiiveja.

Samassa kokouksessa Timo Mitrunen kutsuttiin yhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi, sekä Mika Hannula ja Antti Vehkaoja yhdistyksen kunniajäseniksi. (Teksti ja kuvat: Susanna Takamaa)

(c) Susanna Takamaa

(c) Susanna Takamaa

16.9. Yhdistyksen uudet säännöt

Patentti- ja rekisterihallitus hyväksyi 10.4.2019 yhdistyksemme uudet säännöt. Ensimmäiset uusien sääntöjen mukaiset henkilövalinnat tehdään tulevassa syyskokouksessa vuodeksi 2020.

TamRUn säännöt

7.9. Hämeen Hölkkä 2019

Alla kuvia tämän vuotisesta Hämeen Hölkästä. Järjestelyihin osallistui useampi TamRulainen. Alla Jyrki Keto-Tokoin ottamia kuvia tapahtumasta. Tunnelmiin voit tutustua myös Facebook-sivuillamme ja Pirkan Viestin sivuilla.

Alkuverryttely Varalan liikuntaopiskelijoiden ryhmän vetämänä. Kuva: Jyrki Keto-Tokoi

Lähtö klo 12.00.00. Kello käy. Kuva: Jyrki Keto-Tokoi

Maalialue valmiina. Kuva: Jyrki Keto-Tokoi

Ajanotto valmiina. Kuva: Jyrki Keto-Tokoi

Kuva: Jyrki Keto-Tokoi

Sitruunapiirakan myyntipiste (oli hyvää!) Kuva: Jyrki Keto-Tokoi

Tapahtuman johtaja Martti Kaunisto (TamRU) pitää evästyspuhetta hieman ennen lähtölaukausta. Kuva: Jyrki Keto-Tokoi

Yleistä liikehdintää lähtöpaikan tuntumassa hieman ennen lähtöä. Kuva: Jyrki Keto-Tokoi

31.8. Vänrikkipäivä

Kesäkauden lopussa toteutettiin VEH-harjoituksena Tampereen Reserviupseerien suunnittelema ja johtama vänrikkipäivä. Satakunnan lennoston ampumaradan maastoon saapui Puolustusvoimien kutsumia osanottajia yli 30, joista muodostettiin 12 partiota. Lisäksi kouluttajia osallistui reilu kymmenkunta, niin omasta yhdistyksestämme kuin MPK:n riveistä ja yksi Messukylän Reserviupseereista. Kiitokset kouluttajaporukalle ja osanottajille!

Partiot kisailivat maanpuolustusaiheisilla rasteilla, mukaanlukien RK-ammunta. Lisäksi tarjolla oli opetusrastit aiheista ITKK ja taisteluvyö M/85. Kolme parasta partiota palkittiin TamRU:n toimesta lahjakortein ja lisäksi paras partio sai MPK:lta erillisen palkinnon. Ohessa kilpailun lopputulokset.

Vänrikkipäivän kilpailun tulokset.

 

TamRU:n näkökulmasta tämä on toimintaa parhaimmillaan! Saimme osallistujilta hyvän arvosanan (4,32 asteikolla 1-5), joten tästä on hyvä jatkaa kohti tulevaa.

Alla kuvia tapahtumasta. Lisää löytyy @mpkhame Instagramista, sekä MPK Häme Facebook-sivulta.

Kuva: Sirkka Ojala

Kuva: Sirkka Ojala

Kuva: Sirkka Ojala

Kuva: Sirkka Ojala

Kuva: Sirkka Ojala

Kuva: Sirkka Ojala

27.5. Kivääripäivä Satakunnan lennostossa

TamRU:n kivääripäivä oli menestys. Ampujia oli lopulta paikalla 29, mikä lienee ennätys pitkiin aikoihin. Tulostaso Rk 2 -ammunnassa oli kova. Kolme ensimmäistä sijaa leikkimielisessä kilpailussa irtosivat pistemäärillä 94, 91 ja 89. Pronssi oli vieläpä jaettu kahden ampujan täsmälleen samalla tuloksella. Iso kiitos Pirkanmaan aluetoimistolle ja Satakunnan lennostolle Rk-ammuntamahdollisuuden järjestämisestä.

Pyrimme järjestämään vastaavan ammunnan vuosittain, kun kiinnostusta selvästi jäsenistön piirissä on. Tutkimme mahdollisuutta myös muun tyyppisten ammuntojen järjestämiseen yhdessä puolustusvoimien tai MPK:n kanssa.

Luonnollisesti myös piireillä on ampumavuoroja ja kilpailuja, joihin TamRU:n jäsenistöllä on mahdollisuus osallistua. Ne tietenkin ammutaan pääsääntöisesti omilla aseilla, mutta sitäkin kautta on mahdollista kartuttaa omaa ampumapäiväkirjaansa. (Teksti ja kuvat: Jyrki Keto-Tokoi)

19.5. Kaatuneitten muistopäivä

Kuva: Tommi Soininen

Kaatuneitten muistopäivän tilaisuus järjestettiin kauniissa keväisessä säässä Kalevankankaan muistomerkillä. Kaikki yhdistyksemme vastuulla olevat liput olivat mukana. Kiitos kaikille TamRU:n jäsenille, jotka olitte lipunkantajina!

Kuva: Sirkka Ojala

Kuva: Sirkka Ojala

Kuva: Sirkka Ojala

Lisää kuvia tapahtumasta löytyy Pirkan Viestin Facebook-sivulta.

Seuraava vastaavanlainen tilaisuus on 4.6. oleva Puolustusvoimain lippujuhlan päivä. Tuolloin yhdistyksemme jäseniä tarvitaan lipunkantajiksi kahteen tilaisuuteen. Tervetuloa mukaan, myös ensikertalaiset! Lisätietoja

26.3. Kevätkokous

Tampereen Reserviupseerien kevätkokous pidettiin Reserviläistoimistolla. Ennen varsinaista kokousta piti evl Timo Ristimäki esitelmän aiheesta Puolustusvoimien Tutkimuslaitos. Lisäksi palkittiin toiminnassa ansioituneita henkilöitä, niin yhdistyksemme omia jäseniä kuin yhteistyökumppaneitamme. Itse kevätkokouksessa hyväksyttiin viime vuoden toimintakertomus muutamalla tarkennuksella, tilinpäätös ja tase, sekä myönnettiin vastuuvapaus viime vuoden hallitukselle. (Kuva: Susanna Takamaa)

TamRU:n kevätkokouksessa 2019 palkittuja henkilöitä.

Vanhemmat tapahtumat

Vanhemmat tapahtumat löydät tämän linkin takaa.

 

Yhteistyökumppanit

Tampereen Reserviupseereilla on useita yhteistyökumppaneita, joiden tuki on erittäin ratkaiseva toiminnan tavoitteiden saavuttamiseksi. Kerhon yhteistyökumppaneita ovat mm:

Maanpuolustuskillat
Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK)
Pirkanmaan aluetoimisto
Pirkanmaan Kadettipiiri
Pirkanmaan Maanpuolustusyhdistys
Pirkanmaan Reserviläispiiri ry
Pirkanmaan Reserviupseeripiiri ry
Puolustusvoimien Logistiikkalaitoksen Esikunta sekä Esikunnan kilta
Satakunnan lennosto
Sotiemme 1939-1945 Perinneyhdistys
Tampereen Kansalaisjuhlatoimikunta
Tampereen kaupunki
Tampereen Korkeakoulujen Reserviupseerit ry (TaKoRU ry)
Tampereen Reservin Upseerien Naiset ry
Tampereen Reserviläiset ry
Tampereen Sotilaskotiyhdistys ry
Tampereen Suojeluskunta- ja Lottamuseoyhdistys ry
Tampereen varuskunta
Vapaussodan Tampereen Seudun Perinneyhdistys ry

Kiitämme kumppaneitamme yhteistyöstä!