Menneet tapahtumat

2021

7.6. Kivääripäivä

Tampereen Reserviupseerien kivääripäivä järjestettiin Satakunnan Lennoston 150 metrin radalla. Rynnäkkökivääriammunta oli PV:n Pirkanmaan aluetoimiston johtama. Paikalla oli myös upouusi sotilaskotiauto josta talo tarjosi osallistujille kenttäkahvit. Osanottajia oli hieman vajaa 30. Runsas osanotto osoitti, että juuri tällaista toimintaa kaivataan. Sitä pyritään järjestämään myös tulevaisuudessa samoin kuin pienimuotoisempia ammuntoja jäsenten ja yhdistyksen omalla kalustolla. Kilpailutoimintakin käynnistyy toivottavasti pikku hiljaa koronan siirtyessä historiaan. Kiitokset aluetoimistolle ja ammunnan johtajille erittäin onnistuneesta tapahtumasta!

Kuva: Jyrki Keto-Tokoi

24.3. Esitelmätilaisuus Teamsissä: Sotanäyttämön kulissimiehenä

24.3 Ilkka Mäntyvaara piti esitelmän otsikolla Sotanäyttämön kulissimiehenä – aikalaiskuvaus Karjalan rintamalta 1918.  Esitelmää kuuntelemaan ilmoittautui 9 henkilöä, joista 8 onnistui kytkeytymään teamsiin ja oli kuuntelemassa esitelmää. Esitelmän jälkeisessä keskustelussa he totesivat, että esitelmän kuvat näkyivät ja puhe kuului hyvin. Kannatettiin teams-esitelmien jatkamista niin kauan kuin kokoontumisrajoitukset ovat voimassa. Uusista teams-esitelmistä ilmoitetaan senioreille sähköpostilla ja seniorien nettisivulla.

Esitelmän teksti ja kuvat löytyvät tästä linkistäTeksti: Ilkka Mäntyvaara Kuva: Anu Heikkilä

2020

24.12. Jouluaaton kunniavartiot

TamRU osallistui perinteiseen tapaan jouluaaton kunniavartioihin Kalevankankaan ja Lamminpään sankarihaudoilla. Kiitos kaikille osallistuneille!

Lamminpään sankarihautausmaan viimeinen upseerivartio 24.12. Kuva: Jyrki Keto-Tokoi

17.12. Satakunnan lennoston kotiutusjuhlat

Satakunnan lennostossa järjestettiin kotiutusjuhlat 17.12. joiden yhteydessä vänrikki Aatu Pöllänen palkittiin TamRu:n plaketilla kiitettävästi suoritetusta varusmiespalveluksesta.

Tampereen Reserviupseereiden plaketin sai vänrikki Aatu Pöllänen. Palkinnon jakoi kapteeni Ilkka Juvela.

27.10. Yhdistetty kevät- ja syyskokous

Tampereen Reserviupseerit Ry:n yhdistetty kevät- ja syyskokous pidettiin Technopolis Asemakeskuksessa 27.10.2020. Varsinaista kokousta edelsi palkitsemistilaisuus, minkä päälle juotiin juhlakahvit. Teksti Jyrki Keto-Tokoi, kuvat Sirkka Ojala

Yhdistetyssä kevät- ja syyskokouksessa palkitut

Tilaisuuteen päässeet reserviläistoiminnan ansioista palkitut. Eturivissä vasemmalta lukien: Ltn Rimma Ahonen (TamRU PAM ja vuoden uurastaja 2019), ylil Susanna Takamaa (TamRU KAM), kenraalimajuri (evp) Kalervo Sipi (RUL HAM), ylil Pasi Hakkarainen (RUL HAM), ltn Martti Kaunisto (RUL PAM) ja takarivissä vasemmalta lukien ltn Tuomas Hannulla (RUL PAM), ylil Jari Puustinen (RUL PAM), ylil Eero Rönni (RUL PAM), ltn Pekka Teräntö (vuoden upseeri 2019) ja kapt Vesa Valkama (TamRU KAM). Kuvasta puuttuvat tilaisuudessa palkitut päätoimittaja Sirkka Ojala (TamRU HAM) ja alik Juha Happonen (TamRU PAM), jotka olivat kameran objektiivin toisella puolella. Kuva Sirkka Ojala.

Vuoden upseeri 2019 Pekka Teräntö. Kuva Sirkka Ojala.

Vuoden upseeri 2019 Pekka Teräntö. Kuva Sirkka Ojala.

Vuoden uurastaja 2019 Rimma Ahonen

Vuoden uurastaja 2019 Rimma Ahonen. Kuva Sirkka Ojala.

Puheenjohtaja Jyrki Keto-Tokoi

Puheenjohtajankin on helppo hymyillä tyytyväisenä, kun kokous saatiin kuin saatiinkin kunnialla pidettyä ja palkittavat palkittua koronasta huolimatta. Vähän säätöä ja viime hetken erityisjärjestelyjä se vaati, mutta saatiin kuitenkin. Kuva Sirkka Ojala.

12.6. Puheenjohtajan palsta

Puheenjohtajan uusin kirjoitus löytyy täältä: Puheenjohtajan palsta – Kesäkuu 2020

4.6. Puolustusvoimain lippujuhlan päivä

Onnittelut kaikille tänään ylennetyille yhdistyksemme jäsenille ja muilla tavoin palkituille omasta ja Tampereen Reserviupseerien puolesta!

Puheenjohtaja
Jyrki Keto-Tokoi

13.1. Puheenjohtajan palsta & uusi hallitus

Vuoden vaihduttua on hyvä tilaisuus summata hieman yhteen viime vuoden jälkimmäisen
puoliskon tapahtumia. Lue puheenjohtajan viesti täältä.

Vuoden vaihtuessa myös edellisen vuoden syyskokouksessa valittu uusi hallitus aloitti työnsä.

Tampereen Reserviupseerit ry:n hallitus vuonna 2020. Vasemmalta Tami Koivuniemi, Vesa valkama, Riku Heikkilä, Anu Heikkilä, Ilkka Mäntyvaara, Rimma Ahonen, Martti Kaunisto, Jari Puustinen, Tuomas Hannula, Eero Rönni ja Jyrki Keto-Tokoi.
Kuva: Sirkka Ojala.

2019

19.12. Satakunnan lennoston kotiuttamistilaisuus

TamRUn hallituksesta Martti Kaunisto osallistui Satakunnan lennoston kotiuttamistilaisuuteen, jossa yhdistyksemme palkitsi vänrikki Max Heikkilän.

Kuva: Sirkka Ojala

12.12. TamRUn hallitus

Tampereen Reserviupseerit ry:n hallitus vuonna 2019 kuvattuna vuoden viimeisessä kokouksessaan. Vasemmalta Susanna Takamaa, Tami Koivuniemi, Heikki Keto, Vesa valkama, Riku Heikkilä, Ilkka Mäntyvaara, Rimma Ahonen, Martti Kaunisto, Jari Puustinen, Tuomas Hannula, Jyrki Keto-Tokoi, Eero Rönni, Martti Luhtajärvi ja Jaakko Uusitalo. Kuvasta puuttuu Petri Sola.
Kuva: Sirkka Ojala.

6.12. Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati järjestettiin tänä vuonna Tampereella. Paraatiin osallistui myös useita yhdistyksemme jäseniä maanpuolustusjärjestöjen lippulinnassa sekä MPK:n ja Maakuntakomppanioiden osastoissa.

Maanpuolustusjärjestöjen lippuosasto odottamassa vuoroaan marssia kentälle paraatimuotoon omalle paikalleen. Vahvuus 28. Kuva Eero Aalto.

 

29.11. Syyskokous

TAMRU:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin 29.10.2019 Piiritoimiston tiloissa. Kokousesitelmästä vastasi Pirkanmaan Aluetoimistolta everstiluutnantti Matti Heininen.

Kokouksessa mm. vahvistettiin yhdistyksen toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2020, valittiin yhdistyksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä hallituksen jäsenet tulevalle vuodelle, sekä palkittiin yhdistysaktiiveja.

Samassa kokouksessa Timo Mitrunen kutsuttiin yhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi, sekä Mika Hannula ja Antti Vehkaoja yhdistyksen kunniajäseniksi. (Teksti ja kuvat: Susanna Takamaa)

(c) Susanna Takamaa

(c) Susanna Takamaa

16.9. Yhdistyksen uudet säännöt

Patentti- ja rekisterihallitus hyväksyi 10.4.2019 yhdistyksemme uudet säännöt. Ensimmäiset uusien sääntöjen mukaiset henkilövalinnat tehdään tulevassa syyskokouksessa vuodeksi 2020.

TamRUn säännöt

7.9. Hämeen Hölkkä 2019

Alla kuvia tämän vuotisesta Hämeen Hölkästä. Järjestelyihin osallistui useampi TamRulainen. Alla Jyrki Keto-Tokoin ottamia kuvia tapahtumasta. Tunnelmiin voit tutustua myös Facebook-sivuillamme ja Pirkan Viestin sivuilla.

Alkuverryttely Varalan liikuntaopiskelijoiden ryhmän vetämänä. Kuva: Jyrki Keto-Tokoi

Lähtö klo 12.00.00. Kello käy. Kuva: Jyrki Keto-Tokoi

Maalialue valmiina. Kuva: Jyrki Keto-Tokoi

Ajanotto valmiina. Kuva: Jyrki Keto-Tokoi

Kuva: Jyrki Keto-Tokoi

Sitruunapiirakan myyntipiste (oli hyvää!) Kuva: Jyrki Keto-Tokoi

Tapahtuman johtaja Martti Kaunisto (TamRU) pitää evästyspuhetta hieman ennen lähtölaukausta. Kuva: Jyrki Keto-Tokoi

Yleistä liikehdintää lähtöpaikan tuntumassa hieman ennen lähtöä. Kuva: Jyrki Keto-Tokoi

31.8. Vänrikkipäivä

Kesäkauden lopussa toteutettiin VEH-harjoituksena Tampereen Reserviupseerien suunnittelema ja johtama vänrikkipäivä. Satakunnan lennoston ampumaradan maastoon saapui Puolustusvoimien kutsumia osanottajia yli 30, joista muodostettiin 12 partiota. Lisäksi kouluttajia osallistui reilu kymmenkunta, niin omasta yhdistyksestämme kuin MPK:n riveistä ja yksi Messukylän Reserviupseereista. Kiitokset kouluttajaporukalle ja osanottajille!

Partiot kisailivat maanpuolustusaiheisilla rasteilla, mukaanlukien RK-ammunta. Lisäksi tarjolla oli opetusrastit aiheista ITKK ja taisteluvyö M/85. Kolme parasta partiota palkittiin TamRU:n toimesta lahjakortein ja lisäksi paras partio sai MPK:lta erillisen palkinnon. Ohessa kilpailun lopputulokset.

Vänrikkipäivän kilpailun tulokset.

 

TamRU:n näkökulmasta tämä on toimintaa parhaimmillaan! Saimme osallistujilta hyvän arvosanan (4,32 asteikolla 1-5), joten tästä on hyvä jatkaa kohti tulevaa.

Alla kuvia tapahtumasta. Lisää löytyy @mpkhame Instagramista, sekä MPK Häme Facebook-sivulta.

Kuva: Sirkka Ojala

Kuva: Sirkka Ojala

Kuva: Sirkka Ojala

Kuva: Sirkka Ojala

Kuva: Sirkka Ojala

Kuva: Sirkka Ojala

27.5. Kivääripäivä Satakunnan lennostossa

TamRU:n kivääripäivä oli menestys. Ampujia oli lopulta paikalla 29, mikä lienee ennätys pitkiin aikoihin. Tulostaso Rk 2 -ammunnassa oli kova. Kolme ensimmäistä sijaa leikkimielisessä kilpailussa irtosivat pistemäärillä 94, 91 ja 89. Pronssi oli vieläpä jaettu kahden ampujan täsmälleen samalla tuloksella. Iso kiitos Pirkanmaan aluetoimistolle ja Satakunnan lennostolle Rk-ammuntamahdollisuuden järjestämisestä.

Pyrimme järjestämään vastaavan ammunnan vuosittain, kun kiinnostusta selvästi jäsenistön piirissä on. Tutkimme mahdollisuutta myös muun tyyppisten ammuntojen järjestämiseen yhdessä puolustusvoimien tai MPK:n kanssa.

Luonnollisesti myös piireillä on ampumavuoroja ja kilpailuja, joihin TamRU:n jäsenistöllä on mahdollisuus osallistua. Ne tietenkin ammutaan pääsääntöisesti omilla aseilla, mutta sitäkin kautta on mahdollista kartuttaa omaa ampumapäiväkirjaansa. (Teksti ja kuvat: Jyrki Keto-Tokoi)

19.5. Kaatuneitten muistopäivä

Kuva: Tommi Soininen

Kaatuneitten muistopäivän tilaisuus järjestettiin kauniissa keväisessä säässä Kalevankankaan muistomerkillä. Kaikki yhdistyksemme vastuulla olevat liput olivat mukana. Kiitos kaikille TamRU:n jäsenille, jotka olitte lipunkantajina!

Kuva: Sirkka Ojala

Kuva: Sirkka Ojala

Kuva: Sirkka Ojala

Lisää kuvia tapahtumasta löytyy Pirkan Viestin Facebook-sivulta.

Seuraava vastaavanlainen tilaisuus on 4.6. oleva Puolustusvoimain lippujuhlan päivä. Tuolloin yhdistyksemme jäseniä tarvitaan lipunkantajiksi kahteen tilaisuuteen. Tervetuloa mukaan, myös ensikertalaiset! Lisätietoja

26.3. Kevätkokous

Tampereen Reserviupseerien kevätkokous pidettiin Reserviläistoimistolla. Ennen varsinaista kokousta piti evl Timo Ristimäki esitelmän aiheesta Puolustusvoimien Tutkimuslaitos. Lisäksi palkittiin toiminnassa ansioituneita henkilöitä, niin yhdistyksemme omia jäseniä kuin yhteistyökumppaneitamme. Itse kevätkokouksessa hyväksyttiin viime vuoden toimintakertomus muutamalla tarkennuksella, tilinpäätös ja tase, sekä myönnettiin vastuuvapaus viime vuoden hallitukselle. (Kuva: Susanna Takamaa)

TamRU:n kevätkokouksessa 2019 palkittuja henkilöitä.

2018

24.12. Jouluaaton kunniavartiot

TamRU osallistui perineisiin Jouluaaton kunniavartioihin Kalevankankaan ja Lamminpään sankarihaudoilla. Oheinen kuva on Lamminpäästä. (Kuva: Jyrki Keto-Tokoi)

Upseerivartio Lamminpään sankarihaudalla jouluaattona 2018.

6.12. Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet

TamRu osallistui perinteiseen tapaan Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksiin. Ohessa kuvia marssilta Tammelasta Kalevankankaalle, Kalevankankaan Sankariaukion tilaisuudesta, sekä ohimarssista.

(Kuvat: Sirkka Ojala & Raimo Ojala)

19.8. Hämeenpuiston Puistofiesta

Tapahtumaa vietettiin kauniissa aurinkoisessa säässä klo 11 – 16. Tänä vuonna kaikki koknaisturvallisuuteen liittyvät toimijat olivat samalla alueella Näsinkallion puoileisessa puiston päässä. Meidän lokeromme sijaitsi Sotilaskodin ja MPK:n osaston välissä puiston itäreunalla. Paikka oli hyvä ja väkeä kävi paljon. Jotosvarusteet kiinnostivat ja erityisen suosittu oli kranaatin heitto. Meitä oli toimintaa esittelemässä tänä vuonna viisi henkeä: Susanna Takamaa, Tapio Kotipelto, Martti Kaunisto, Eero Rönni ja minä. Aika sopiva joukkue. Välineistö oli pääosin peräisin Kotsan ehtymättömästä varastosta.
(Teksti ja Kuvat: Jyrki Keto-Tokoi)

14.6. Satakunnan Lennoston kotiuttamisjuhla

Satakunnan Lennoston kotiuttamisjuhla Pirkkalassa 14.6. oli juhlava ja tunteita kohottava tilaisuus. Oli hienoa jälleen havaita, miten korkealla maanpuolustushenki meillä on, yleinen asevelvollisuus kunniassa ja hyvin kehittyvät järjestelmät. TamRU:n plaketti luovutettiin kurssin ansioituneimmalle vänrikille. Tilaisuudessa käsiteltiin monissa puheenvuoroissa yksilön kokonaishyvinvointia ja sen kehittämistä. Tähän liittyen kannustin puheenvuorossani kotiutettavia mukaan yhdistyksemme toimintaan.

 

20.5. Kaatuneiden muistopäivä & 4.6 Puolustusvoimien lippujuhlan päivän juhlallisuudet

Tamrulaiset osallistuivat perinteisiin kevään juhlallisuuksiin. Sää oli suosiollinen ja vastuullamme oleville lipuille löytyi kantajia. Näiden tapahtumien lisäksi itsenäisyyspäivän juhlallisuudet, sekä jouluaaton kunniavartiot ovat toistuvia perinteitä, joihin kaikki yhdistyksemme jäsenet ovat tervetulleita osallistumaan.

22.3.2018 Kevätkokous

Kevätkokous järjestettiin tuttuun tapaan Siivikkalan majalla. Paikalle saapui reipas kymmenkunta yhdistyksen jäsentä. Palkitsemisten jälkeen siirryttiin kuuntelemaan kapt Petteri Kovalaisen kokousesitelmää, jonka jälkeen vuorossa oli varsinainen kokous.

24. – 25.2.2018 Joensuun Rajajotos

Reserviläisurheiluliiton valtakunnallinen talvijotos 2018 järjestettiin helmikuun lopussa Pohjois-Karjalassa,  Kontiolahden – Joensuun – Liperin alueella.

TamRU:sta mukana oli osanottajia kolmessa eri partiossa; Pirkanmaa 1, Kajjjaanin naiset ja Tiusanen.

Kuvia tapahtumasta ja tuloslistat löytyvät jotoksen Facebooksivuilta, osoitteesta https://www.facebook.com/JoensuunJotos2018/

2017

24.12.2017 Jouluaaton kunniavartiot Kalevankankaan ja Lamminpään sankarihaudoilla

6.12.2017 Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet

26.8.2017 Vänrikkipäivä

30.3.2017 Sarviaiset

Kevään Sarviaiset järjestettiin ensimmäisen kerran Niihaman majalla. Uusia jäseniä ilmoittautui neljä, joista kolme ennätti paikalle kuulemaan yhdistyksen toiminnasta. Samalla kuultiin majan historiasta, nautittiin hernekeittoa ja lihapasteijoita, sekä vaihdettiin kuulumisia. Ideoitiin uusia tapahtumia ja innostuttiin ammunnoista ja RUL:n kv-mahdollisuuksista. Saunakin lämmitettiin mutta tällä kertaa löylyt jäivät lenkkisaunojille. Lopuksi vielä paistettiin makkarat kotoisasti korotetussa puolijoukkueteltassa.

Kiitos osallistujille sekä Niihaman majan isännälle!

(Teksti ja kuvat: Susanna Takamaa)

 21.3.2017 TamRU:n kevätkokous

TamRU:n sääntömuotoinen kevätkokous pidettiin Siivikkalan majalla. Kokouksen aluksi kuulimme erittäin mielenkiintoisen esitelmän kunniamerkeistä ja niiden myöntämisestä, jonka jälkeen yhdistys palkitsi ansioituneita jäseniään. Alla kuvia tapahtumasta.

(Kuvat: Susanna Takamaa)

4. – 5.3.2017 Vihmajotos – RESUL:n valtakunnallinen talvijotos

TamRU menestyi tuttuun tapaan valtakunnallisella talvijotoksella. Yhdistyksestä osallistui kisaan neljä partiota ja saavutti 1. ja 3. palkintosijan. 2. sija meni veljesjärjestöllemme TaKoRulle, joten tapahtuma vietiin päätökseen vahvasti Tamperelaisittain. Taakse jäivät myös neljä Saksalaista partiota.

Hienosti TamRU:n järjestämä bussikuljetus oli tälläkin kertaa kerännyt partioita ympäri Pirkanmaata.

Tulokset löytyvät täältä ja Vihmajotoksen viralliset sivut täältä.

2016

14.8.2016 Hämeenpuiston Puistofiesta

Tampereen Reserviupseerit ry:n osallistui perinteiseen tapaan Hämeenpuiston Puistofiestaan 14.8.2016. Aivan loppupäivän vesisadetta lukuunottamatta sää oli miellyttyvä ja Hämeenpuistossa riitti ihmisvilinää. TamRU:n esittelyosasto herätti kiinnostusta aina lapsesta vaariin. Näytillä oli mm. tyypillistä jotosvarustusta majoitteineen, esittelyä TamRU:n toiminnasta niin paperisena, kuin digitaalisena ja lisäksi ”sisäänheittotuotteena” upseerishengessä koristeltuja muoviämpäreitä (jotka herättivät kiinnostusta myös naisväestössä). Ihmisiä kohdattiin, keskusteluja syntyi ja muutama uusi jäsenkin löytyi yhdistykseemme.

Alla kuvia TamRU:n esittelyosastosta hetkeä ennen tapahtuman alkua.

Hämeenpuiston Puistofiesta 2016 - korotettu puolijoukkueteltta

Korotettu puolijoukkueteltta, joka toimi TamRU:n toimintaa esittelevät kuvavirran katselupaikkana.

Hämeenpuiston Puistofiesta 2016 - rakovalkea

Hyvin aidonnäköinen rakovalkean ”replika”.

Hämeenpuiston Puistofiesta 2016 - laavu ja jotosvarusteet

Taustalla näkyy laavu, jonka sisällä esittelyssä tyypillisiä jotostelijan varusteita.


Teksti: Jari Puustinen, kuvat: Tapio Kotipelto

16.3.2016 TamRU:n kevätkokous

Kuvia TamRU:n kevätkokouksesta.

Insinöörimajuri Reijo Vakker piti esitelmän puolustusvoimien logistiikkalaitoksesta, kumppanuuksien hallinnasta ja poikkeusoloihin varautumisesta. Tamru muisti Vakkeria kirjalahjalla, jonka ojensi puheenjohtaja Mikko Hörkkö.

Insinöörimajuri Reijo Vakker piti esitelmän Puolustusvoimien Logistiikkalaitoksesta, kumppanuuksien hallinnasta ja poikkeusoloihin varautumisesta. TamRU muisti Vakkeria kirjalahjalla, jonka ojensi puheenjohtaja Mikko Hörkkö. Kuva: Eero Rönni

Yhdistyksen kevätkokouksessa 2016 palkittuja. Vasemmalta ltn Jari Puustinen (TamRU:n pronssinen ansiomerkki), vänr Eero Rönni (vuoden uurastaja), vänr Pertti Laakkonen (TamRU:n hopeinen ansiomerkki) ja vänr Pauli Määttänen (TamRU:n pronssinen ansiomerkki). Kuva: Eero Rönni

Palkittuja. Vasemmalta ltn Jari Puustinen (TamRU:n pronssinen ansiomerkki), vänr Eero Rönni (vuoden uurastaja), vänr Pertti Laakkonen (TamRU:n hopeinen ansiomerkki) ja vänr Pauli Määttänen (TamRU:n pronssinen ansiomerkki). Kuva: Eero Rönni

5. – 6.3.2016 RESUL:n Talvijotos

Terveiset Liperin Paloaukealta!

Talvijotos 2016 keräsi harvinaisen suuren määrän osanottajia. Launtaina 4.3. liikkeelle lähti jopa 27 kappaletta 3-5 hengen partiota kisailemaan erä- ja sotilastaitojen osaamisesta. Eipä ihme sinänsä, sillä tarjolla oli kisailua Tuntemattoman sotilaan tarinan alun komeissa maisemissa. Keliolosuhteet olivat haastavat, sillä lämpötilan nousu päivisin plussan puolelle johti luiston häviämiseen, kun PV:n mainiot sukset muuttuivat lunta pohjaan kerääviksi laudanpätkiksi. Onneksi järjestäjät olivat päästäneet kilpailijat tänä vuonna vähän helpommalla eikä majoitteita tarvinut itse kantaa, vaan yö päästiin viettämään valmiiksi pystytetyissä puolijoukkueteltoissa.

Kilpailijoiden iloksi osoittautuivat rastitehtävät tänä vuonna todella hyvin suunnitelluiksi ja mukana oli monta mainosti käytännön erä- ja sotilastaitoja mittaavaa haastetta. Eniten kaipaamaan jäätiin kunnollisia ammuntarasteja paikallisten ampumaratojen puuttuessa, mutta sekin seikka unohtui nopeasti muuten niin loistavien järjestelyjen ansiosta.

Jälleen kerran oli Tampere kaikista näkyvimmin edustettuna. Rakkaan kilpakummpanimme TaKoRU:n voittoputki sai jatkoa kun TaKoRU (Antti Laalahti, Jussi Laalahti, Pauli Järvinen ja Miika Kiviluoma) nousi ensimmäiselle sijalle ja Kuopion reserviupseerikerho taipui toiseksi. Myös pitkälti TamRU:laisista koostuva Pirkanmaa 1 (Petteri Mattila, Riku Heikkilä, Jari Puustinen ja Jukka Kemppi) pysyi tiukasti kärkikamppailuissa mukana ja voitti lopulta pronssia. TamRU 1 (Stefan Plomp, Aki Kormano ja Leo Byskata) sijoittui lopulta hienosti vain viiden pisteen päähän palkintosijoista. Jopa kolmesta ensikertalaisesta koostuva Lauri Suomelan johtama TamRU 2 (Lauri Suomela, Jimi Lebeitsuk, Mikko Siren ja Arttu Mentula) aloitti hienosti jotosuransa ottamalla kilpailun 15. sijan.

Lähetän itseni sekä koko TamRU:n puolesta kiitoksen Puolustusvoimille kuljetuksen järjestämisestä, kanssakilpailijoille hyvästä seurasta ja rehdistä kilpailusta sekä erityiskiitoksen Liperin paikallisille reserviläisjäjestöille, jotka yhdessä MPK:n kanssa mahdollistivat tämän upean elämyksen.

– Matkanjohtaja Stefan Plomp

Tapahtuma herätti myös laajempaa huomiota sillä MTV uutiset päätyi tekemään aiheesta jutun.

Ohessa video oman partioni tunnelmista, tosin ilman rastisuorituksia joita ei annettu kuvata. Liitteenä olevasta pdf:stä löydät myös jäsenistölle lähtevän info-kirjeen, jossa ohjeet ilmottautumiseen jne.

https://youtu.be/cwhJox9x3tU

Teksti ja Youtube-video: Stefan Plomp

26.1.2016

Yhdistykselle on avattu Facebook-ryhmä, johin kaikki jäsenet voivat liittyä.

2015

10.10.2015

Uusia ja vanhoja jäseniä Siivikkalan majalla 10.10.2015.

10.10. toivotettiin Siivikkalan majalla kymmenkunta uutta jäsentä tervetulleeksi Tampereen Reserviupseerien joukkoon ilmapistooliammunnan, saunottelun ja grillaamisen merkeissä.

6.9.2015

Mini-SRA-ammuntaa Kokonaisturvallisuusmessuilla.

6.9. Pirkkahallissa järjestettiin Kokonaisturvallisuusmessut, jossa myös vapaaehtoinen maanpuolustus oli näyttävästi esillä TamRun pitäessä RUL:in lippua korkealla. Kuvassa mini-SRA-ammuntaa RK-95 airsoft-replikalla.

26.9.2015

TaKoRU ry:n Partiotaitokilpailujen kiertopalkinto

TaKoRU ry:n Partiotaitokilpailujen kiertopalkinto. Tänä vuonna sen voitti ’TamRU 1’-partio 26.9. Satakunnan lennoston ampumaratojen lähimaastoissa pidetyissä Partiotaitokilpailussa 2015.

TamRU:lta oli mukana 3 kpl 3-henkisiä partioita. Voittajapartiossa olivat kapt Petteri Mattila, ylil Riku Heikkilä ja vänr Aki Kormano.

Kahtena edellisenä vuonna (2013 & 2014) sen voitti peräkkäin TaKoRU:laisten oma partio ’Partio Vehviläinen’, jossa kaikki 3 partion jäsentä ovat olleet samalla Erikoisrajajääkärikurssilla nro 6 Immolassa.

28.9.2015

TamRU:laisia TYYNE 2015 -harjoituksessa Niinisalossa 26.-28.9.2015

TamRU:laisia mukana TYYNE 2015 -harjoituksessa Niinisalossa 26.-28.9.2015. Tykistön YT-harjoitukseen osallistui n. 300 reserviläistä tuliasema-, viesti- ja tulenjohtokurssilla. Harjoituksen periaatteena oli, että reserviläinen kouluttaa reserviläistä. Harjoituksen Säkylässä tapahtuneeseen osioon osallistui n. 1700 reserviläistä.