Ammunta

Jäsenistön ampumtatoimintaa tuetaan kilpailutoiminnan sekä säännöllisten pistooli- ja kivääriammuntojen kautta. Ampumaan pääsee osallistumaan myös ilman omaa aseistusta. Ampumaharrastusta aloittavan kannattaa tutustua myös Maanpuolustuskoulutusyhdistuksen ampumakoulutukseen.

Yhdistys järjestää säännöllisesti jäsenilleen ammuntoja, joihin on mahdollista osallistua myös ilman omaa aseistusta. Ampumatapahtumia pyritään järjestämään keskiviikkoisin noin kerran kuussa, ilmojen lämmetessä myös hieman useammin. Ajankohdat listataan yhdistyksen kalenteriin.

Muita ammuntaa aktiivisesti harrastavia jäseniä palvellaan järjestämällä ratavuoroja ja tiedottamalla Pirkanmaan reservipiirien järjestämistä yhteisistä ratavuoroista. Niistä tietoja löytyy Ampumaradat sivulta ja Pirkan Viestin sivuilta: ampumaratavuorot ja kilpailutoiminta. Toimikunnan puheenjohtaja saattaa myös aika ajoin tiedottaa tapahtumista ja kilpailuista omalla sähköpostijakelullaan, johon pääsee mukaan lähettämällä sähköpostilla pyynnön puheenjohtajalle (yhteystiedot Pirkan Viestin sivuilla).

Satakunnan lennoston ampumaradalla harjoitteluun tarvitaan ampujakortti, kun radalla harjoittelee muulloin kun yhdistyksen järjestämillä harjoituskerroilla. Halukkuuden ampuja- tai valvojakorttiin voi ilmoittaa tämän lomakkeen kautta: Satakunnan lennoston ampuja- ja valvojakortit. Huomioithan että jäsenmaksu tulee olla maksettuna kortin myöntämiseksi. Korttiin tarvitaan myös joka vuosi vuositarra, niiden saapumisesta sekä jakamisesta tiedotetaan Pirkan Viestin sivuilla.

Reservipiirien kilpailuihin, joihin ilmoittautumiset pyydetään toimittamaan yhdistyksittäin, ilmoittautumiset hoitaa Vesa Valkama, vesa.valkama(ät)pp.inet.fi. Tiedottakaa häntä aikomuksistanne hyvissä ajoin. Mainitkaa ilmoittautumispyynnössä kilpailun nimi, sotilasarvonne, oma nimenne, ikäsarjanne ja kilpailulajinne. Joukkueita ei tarvitse nimetä etukäteen, vaan kisojen parhaat tulokset tehneet kootaan niihin ammunnan tauottua. TamRU tukee jäsenistönsä osallistumista Pirkanmaan reservipiirien mestaruuskisoihin maksamalla joukkueiden osallistumismaksut jälkikäteen joko kilpailijan toimittamaa maksukuittia vastaan tai kootusti, kunkin kilpailun järjestävän tahon päättämästä menettelystä riippuen.

Jos harrastamaasi ammunnan lajia ei nykyisellään noteerata, ota yhteyttä toimikunnan pj:hin – uusia lajeja voidaan toki ottaa mukaan ohjelmaan, käytettävissä olevien ratojen, ammunnan vetäjien ja talousarvion sallimissa rajoissa.