Tampereen Reserviupseerit ry, TamRU, on vuonna 1930 perustettu reserviupseerien etuja ja valmiuksia kehittävä toiminnallinen ja aatteellinen maanpuolustusyhdistys. Yhdistyksen tehtävänä on ylläpitää reserviupseerien sotilaallisia tietoja ja taitoja, johtajakykyä ja valmiuksia sekä toimia jäsenten yhdyssiteenä Reserviupseeriliittoon, Maanpuolustuskoulutusyhdistykseen, Puolustusvoimiin ja muihin maanpuolustuksellisiin yhdistyksiin ja -kiltoihin. Toiminnan päämääränä on Suomen kokonaisturvallisuuden edistäminen. TamRU on Suomen Reserviupseeriliiton ja Pirkanmaan Reserviupseeripiirin jäsenyhdistys. Yhdistys ei osallistu puoluepoliittiseen toimintaan. Yhdistyksn säännöt löydät täältä:  TamRUn säännöt.

Noin yhdeksästäsadasta (900) jäsenestä kolmannes on alle 30-vuotiaita nuoria upseereita, kolmannes vanhempia asevelvollisia reserviupseereita ja vanhin kolmannes yli 60-vuotiaita täysinpalvelleita senioreja. Jäsenistössä on reserviupseereja, sekä reserviin siirtyneitä kadettiupseereja, erikoisupseereja ja toimi- tai opistoupseereja. Tervetuloa joukkoon mukaan!

Tutustu yhdistyksen historiaan alasivulla.

Tuleviin tapahtumiin ja tilaisuuksiin pääset tutustumaan kalenterin kautta. Niistä tiedotetaan myös Pirkan Viestissä, joka jaetaan kaikille jäsenille kotiin ja joka löytyy myös sähköisesti osoitteesta www.pirkanviesti.fi. Myös sähköpostitse lähetetään tietoja osallistumismahdollisuuksista, joten muistathan ilmoittaa yhteystietojesi muuttumisesta!

Mieltä askarruttavissa kysymyksissä voit olla suoraan yhteydessä eri osastojen puheenjohtajiin, sekä yhteyshenkilöihin. Aktiivisia TamRU:n jäseniä löydät myös yhdistyksen Facebook-ryhmästä.

Puheenjohtajan palsta

Kesäkuu 2019

Tammikuu 2019

Aiemmat Puheenjohtajan palsta -kirjoitukset löydät täältä.

 Yhteystietojen päivittäminen

Muistathan käydä päivittämässä muuttuneet yhteystietosi, etenkin sähköpostin osilta! Siten varmistat viimeisimpien uutisten ja tapahtumatiedotteiden saamisen. Tiedot voi päivittää täällä: https://www.maanpuolustusrekisteri.fi/extranet/kirjaudu.aspx

Tietosuojaseloste

Palkitsemisehdotukset

Tunnetko yhdistyksessämme toimivan henkilön, joka mielestäsi ansaitsee virallisen tunnustuksen työstään reserviupseeritoiminan parissa? Nyt löytyy oiva ja vaivaton keino tuoda tällainen TamRU:n hallituksen tietoon! Lisätietoja

Ajankohtaista

Ammunta

3.10.-19.12 Pirkanmaan reservipiirien ampumaharjoitusvuoro Osmonkallion sisäradalla .22 kaliberisille aseille 25m ja 50 m radoilla torstaisin klo 17.00-20.00. Osoitteessa Ainonkatu 1.

ILMA-ASEAMPUJAT HUOM !

Pirkanmaan reservipiirien harjoitusvuoro Pohjois-Hämeen Ampujien ilma-aseradalla varmistuu myöhemmin. Seuratkaa ilmoittelua Pirkan Viestin ja Pohjois-Hämeen Ampujien nettisivuilla. 

Lokakuu

10.10. Seniorien esitelmä- ja lounastilaisuus. Evl Reijo Alanne: Tampereen ilmatorjunta – talvisodasta Vatialaan. Esitelmän jälkeen omakustanteinen lounas. Lisätietoja

10.10. Maanpuolustusjuhla Tampereella. Lisätietoja

20.10. Ekoase-ammunta. Lisätietoja

22.10. Maanpuolustustahdon teemailta. Lisätietoja

29.10. Syyskokous.  Käsitellään sääntöjen 11 §:n mukaiset syyskokousasiat sekä sääntöjen 6 §:n mukainen hallituksen ehdotus kunniapuheenjohtajaksi ja kunniajäseneksi kutsumisesta. Lisätietoja

Marraskuu

19.11. Ekoase-ammunta. Lisätietoja

23.11. Juhlatilaisuuksien lippukoulutus. Lisätietoja

Joulukuu

6.12. Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati ja mahdolliset muut juhlallisuudet. Lisätietoja

10.12. Ekoase-ammunta. Lisätietoja

24.12. Jouluaaton kunniavartiot. Lisätietoja

Menneitä tapahtumia

16.9. Yhdistyksen uudet säännöt

Patentti- ja rekisterihallitus hyväksyi 10.4.2019 yhdistyksemme uudet säännöt. Ensimmäiset uusien sääntöjen mukaiset henkilövalinnat tehdään tulevassa syyskokouksessa vuodeksi 2020.

TamRUn säännöt

7.9. Hämeen Hölkkä 2019

Alla kuvia tämän vuotisesta Hämeen Hölkästä. Järjestelyihin osallistui useampi TamRulainen. Alla Jyrki Keto-Tokoin ottamia kuvia tapahtumasta. Tunnelmiin voit tutustua myös Facebook-sivuillamme ja Pirkan Viestin sivuilla.

Alkuverryttely Varalan liikuntaopiskelijoiden ryhmän vetämänä. Kuva: Jyrki Keto-Tokoi

Lähtö klo 12.00.00. Kello käy. Kuva: Jyrki Keto-Tokoi

Maalialue valmiina. Kuva: Jyrki Keto-Tokoi

Ajanotto valmiina. Kuva: Jyrki Keto-Tokoi

Kuva: Jyrki Keto-Tokoi

Sitruunapiirakan myyntipiste (oli hyvää!) Kuva: Jyrki Keto-Tokoi

Tapahtuman johtaja Martti Kaunisto (TamRU) pitää evästyspuhetta hieman ennen lähtölaukausta. Kuva: Jyrki Keto-Tokoi

Yleistä liikehdintää lähtöpaikan tuntumassa hieman ennen lähtöä. Kuva: Jyrki Keto-Tokoi

31.8. Vänrikkipäivä

Kesäkauden lopussa toteutettiin VEH-harjoituksena Tampereen Reserviupseerien suunnittelema ja johtama vänrikkipäivä. Satakunnan lennoston ampumaradan maastoon saapui Puolustusvoimien kutsumia osanottajia yli 30, joista muodostettiin 12 partiota. Lisäksi kouluttajia osallistui reilu kymmenkunta, niin omasta yhdistyksestämme kuin MPK:n riveistä ja yksi Messukylän Reserviupseereista. Kiitokset kouluttajaporukalle ja osanottajille!

Partiot kisailivat maanpuolustusaiheisilla rasteilla, mukaanlukien RK-ammunta. Lisäksi tarjolla oli opetusrastit aiheista ITKK ja taisteluvyö M/85. Kolme parasta partiota palkittiin TamRU:n toimesta lahjakortein ja lisäksi paras partio sai MPK:lta erillisen palkinnon. Ohessa kilpailun lopputulokset.

Vänrikkipäivän kilpailun tulokset.

 

TamRU:n näkökulmasta tämä on toimintaa parhaimmillaan! Saimme osallistujilta hyvän arvosanan (4,32 asteikolla 1-5), joten tästä on hyvä jatkaa kohti tulevaa.

Alla kuvia tapahtumasta. Lisää löytyy @mpkhame Instagramista, sekä MPK Häme Facebook-sivulta.

Kuva: Sirkka Ojala

Kuva: Sirkka Ojala

Kuva: Sirkka Ojala

Kuva: Sirkka Ojala

Kuva: Sirkka Ojala

Kuva: Sirkka Ojala

27.5. Kivääripäivä Satakunnan lennostossa

TamRU:n kivääripäivä oli menestys. Ampujia oli lopulta paikalla 29, mikä lienee ennätys pitkiin aikoihin. Tulostaso Rk 2 -ammunnassa oli kova. Kolme ensimmäistä sijaa leikkimielisessä kilpailussa irtosivat pistemäärillä 94, 91 ja 89. Pronssi oli vieläpä jaettu kahden ampujan täsmälleen samalla tuloksella. Iso kiitos Pirkanmaan aluetoimistolle ja Satakunnan lennostolle Rk-ammuntamahdollisuuden järjestämisestä.

Pyrimme järjestämään vastaavan ammunnan vuosittain, kun kiinnostusta selvästi jäsenistön piirissä on. Tutkimme mahdollisuutta myös muun tyyppisten ammuntojen järjestämiseen yhdessä puolustusvoimien tai MPK:n kanssa.

Luonnollisesti myös piireillä on ampumavuoroja ja kilpailuja, joihin TamRU:n jäsenistöllä on mahdollisuus osallistua. Ne tietenkin ammutaan pääsääntöisesti omilla aseilla, mutta sitäkin kautta on mahdollista kartuttaa omaa ampumapäiväkirjaansa. (Teksti ja kuvat: Jyrki Keto-Tokoi)

19.5. Kaatuneitten muistopäivä

Kuva: Tommi Soininen

Kaatuneitten muistopäivän tilaisuus järjestettiin kauniissa keväisessä säässä Kalevankankaan muistomerkillä. Kaikki yhdistyksemme vastuulla olevat liput olivat mukana. Kiitos kaikille TamRU:n jäsenille, jotka olitte lipunkantajina!

Kuva: Sirkka Ojala

Kuva: Sirkka Ojala

Kuva: Sirkka Ojala

Lisää kuvia tapahtumasta löytyy Pirkan Viestin Facebook-sivulta.

Seuraava vastaavanlainen tilaisuus on 4.6. oleva Puolustusvoimain lippujuhlan päivä. Tuolloin yhdistyksemme jäseniä tarvitaan lipunkantajiksi kahteen tilaisuuteen. Tervetuloa mukaan, myös ensikertalaiset! Lisätietoja

26.3. Kevätkokous

Tampereen Reserviupseerien kevätkokous pidettiin Reserviläistoimistolla. Ennen varsinaista kokousta piti evl Timo Ristimäki esitelmän aiheesta Puolustusvoimien Tutkimuslaitos. Lisäksi palkittiin toiminnassa ansioituneita henkilöitä, niin yhdistyksemme omia jäseniä kuin yhteistyökumppaneitamme. Itse kevätkokouksessa hyväksyttiin viime vuoden toimintakertomus muutamalla tarkennuksella, tilinpäätös ja tase, sekä myönnettiin vastuuvapaus viime vuoden hallitukselle. (Kuva: Susanna Takamaa)

TamRU:n kevätkokouksessa 2019 palkittuja henkilöitä.

Vanhemmat tapahtumat

Vanhemmat tapahtumat löydät tämän linkin takaa.

 

Yhteistyökumppanit

Tampereen Reserviupseereilla on useita yhteistyökumppaneita, joiden tuki on erittäin ratkaiseva toiminnan tavoitteiden saavuttamiseksi. Kerhon yhteistyökumppaneita ovat mm:

Maanpuolustuskillat
Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK)
Pirkanmaan aluetoimisto
Pirkanmaan Kadettipiiri
Pirkanmaan Maanpuolustusyhdistys
Pirkanmaan Reserviläispiiri ry
Pirkanmaan Reserviupseeripiiri ry
Puolustusvoimien Logistiikkalaitoksen Esikunta sekä Esikunnan kilta
Satakunnan lennosto
Sotiemme 1939-1945 Perinneyhdistys
Tampereen Kansalaisjuhlatoimikunta
Tampereen kaupunki
Tampereen Korkeakoulujen Reserviupseerit ry (TaKoRU ry)
Tampereen Reservin Upseerien Naiset ry
Tampereen Reserviläiset ry
Tampereen Sotilaskotiyhdistys ry
Tampereen Suojeluskunta- ja Lottamuseoyhdistys ry
Tampereen varuskunta
Vapaussodan Tampereen Seudun Perinneyhdistys ry

Kiitämme kumppaneitamme yhteistyöstä!