Vanhemmat tapahtumat

Viimeisimmät tapahtumat löydät etusivulta.

Vanhemmat tapahtumat

2018

24.12. Jouluaaton kunniavartiot

TamRU osallistui perineisiin Jouluaaton kunniavartioihin Kalevankankaan ja Lamminpään sankarihaudoilla. Oheinen kuva on Lamminpäästä. (Kuva: Jyrki Keto-Tokoi)

Upseerivartio Lamminpään sankarihaudalla jouluaattona 2018.

6.12. Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet

TamRu osallistui perinteiseen tapaan Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksiin. Ohessa kuvia marssilta Tammelasta Kalevankankaalle, Kalevankankaan Sankariaukion tilaisuudesta, sekä ohimarssista.

(Kuvat: Sirkka Ojala & Raimo Ojala)

19.8. Hämeenpuiston Puistofiesta

Tapahtumaa vietettiin kauniissa aurinkoisessa säässä klo 11 – 16. Tänä vuonna kaikki koknaisturvallisuuteen liittyvät toimijat olivat samalla alueella Näsinkallion puoileisessa puiston päässä. Meidän lokeromme sijaitsi Sotilaskodin ja MPK:n osaston välissä puiston itäreunalla. Paikka oli hyvä ja väkeä kävi paljon. Jotosvarusteet kiinnostivat ja erityisen suosittu oli kranaatin heitto. Meitä oli toimintaa esittelemässä tänä vuonna viisi henkeä: Susanna Takamaa, Tapio Kotipelto, Martti Kaunisto, Eero Rönni ja minä. Aika sopiva joukkue. Välineistö oli pääosin peräisin Kotsan ehtymättömästä varastosta.
(Teksti ja Kuvat: Jyrki Keto-Tokoi)

14.6. Satakunnan Lennoston kotiuttamisjuhla

Satakunnan Lennoston kotiuttamisjuhla Pirkkalassa 14.6. oli juhlava ja tunteita kohottava tilaisuus. Oli hienoa jälleen havaita, miten korkealla maanpuolustushenki meillä on, yleinen asevelvollisuus kunniassa ja hyvin kehittyvät järjestelmät. TamRU:n plaketti luovutettiin kurssin ansioituneimmalle vänrikille. Tilaisuudessa käsiteltiin monissa puheenvuoroissa yksilön kokonaishyvinvointia ja sen kehittämistä. Tähän liittyen kannustin puheenvuorossani kotiutettavia mukaan yhdistyksemme toimintaan.

 

20.5. Kaatuneiden muistopäivä & 4.6 Puolustusvoimien lippujuhlan päivän juhlallisuudet

Tamrulaiset osallistuivat perinteisiin kevään juhlallisuuksiin. Sää oli suosiollinen ja vastuullamme oleville lipuille löytyi kantajia. Näiden tapahtumien lisäksi itsenäisyyspäivän juhlallisuudet, sekä jouluaaton kunniavartiot ovat toistuvia perinteitä, joihin kaikki yhdistyksemme jäsenet ovat tervetulleita osallistumaan.

22.3.2018 Kevätkokous

Kevätkokous järjestettiin tuttuun tapaan Siivikkalan majalla. Paikalle saapui reipas kymmenkunta yhdistyksen jäsentä. Palkitsemisten jälkeen siirryttiin kuuntelemaan kapt Petteri Kovalaisen kokousesitelmää, jonka jälkeen vuorossa oli varsinainen kokous.

24. – 25.2.2018 Joensuun Rajajotos

Reserviläisurheiluliiton valtakunnallinen talvijotos 2018 järjestettiin helmikuun lopussa Pohjois-Karjalassa,  Kontiolahden – Joensuun – Liperin alueella.

TamRU:sta mukana oli osanottajia kolmessa eri partiossa; Pirkanmaa 1, Kajjjaanin naiset ja Tiusanen.

Kuvia tapahtumasta ja tuloslistat löytyvät jotoksen Facebooksivuilta, osoitteesta https://www.facebook.com/JoensuunJotos2018/

2017

24.12.2017 Jouluaaton kunniavartiot Kalevankankaan ja Lamminpään sankarihaudoilla

6.12.2017 Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet

26.8.2017 Vänrikkipäivä

30.3.2017 Sarviaiset

Kevään Sarviaiset järjestettiin ensimmäisen kerran Niihaman majalla. Uusia jäseniä ilmoittautui neljä, joista kolme ennätti paikalle kuulemaan yhdistyksen toiminnasta. Samalla kuultiin majan historiasta, nautittiin hernekeittoa ja lihapasteijoita, sekä vaihdettiin kuulumisia. Ideoitiin uusia tapahtumia ja innostuttiin ammunnoista ja RUL:n kv-mahdollisuuksista. Saunakin lämmitettiin mutta tällä kertaa löylyt jäivät lenkkisaunojille. Lopuksi vielä paistettiin makkarat kotoisasti korotetussa puolijoukkueteltassa.

Kiitos osallistujille sekä Niihaman majan isännälle!

(Teksti ja kuvat: Susanna Takamaa)

 21.3.2017 TamRU:n kevätkokous

TamRU:n sääntömuotoinen kevätkokous pidettiin Siivikkalan majalla. Kokouksen aluksi kuulimme erittäin mielenkiintoisen esitelmän kunniamerkeistä ja niiden myöntämisestä, jonka jälkeen yhdistys palkitsi ansioituneita jäseniään. Alla kuvia tapahtumasta.

(Kuvat: Susanna Takamaa)

4. – 5.3.2017 Vihmajotos – RESUL:n valtakunnallinen talvijotos

TamRU menestyi tuttuun tapaan valtakunnallisella talvijotoksella. Yhdistyksestä osallistui kisaan neljä partiota ja saavutti 1. ja 3. palkintosijan. 2. sija meni veljesjärjestöllemme TaKoRulle, joten tapahtuma vietiin päätökseen vahvasti Tamperelaisittain. Taakse jäivät myös neljä Saksalaista partiota.

Hienosti TamRU:n järjestämä bussikuljetus oli tälläkin kertaa kerännyt partioita ympäri Pirkanmaata.

Tulokset löytyvät täältä ja Vihmajotoksen viralliset sivut täältä.

2016

14.8.2016 Hämeenpuiston Puistofiesta

Tampereen Reserviupseerit ry:n osallistui perinteiseen tapaan Hämeenpuiston Puistofiestaan 14.8.2016. Aivan loppupäivän vesisadetta lukuunottamatta sää oli miellyttyvä ja Hämeenpuistossa riitti ihmisvilinää. TamRU:n esittelyosasto herätti kiinnostusta aina lapsesta vaariin. Näytillä oli mm. tyypillistä jotosvarustusta majoitteineen, esittelyä TamRU:n toiminnasta niin paperisena, kuin digitaalisena ja lisäksi ”sisäänheittotuotteena” upseerishengessä koristeltuja muoviämpäreitä (jotka herättivät kiinnostusta myös naisväestössä). Ihmisiä kohdattiin, keskusteluja syntyi ja muutama uusi jäsenkin löytyi yhdistykseemme.

Alla kuvia TamRU:n esittelyosastosta hetkeä ennen tapahtuman alkua.

Hämeenpuiston Puistofiesta 2016 - korotettu puolijoukkueteltta

Korotettu puolijoukkueteltta, joka toimi TamRU:n toimintaa esittelevät kuvavirran katselupaikkana.

Hämeenpuiston Puistofiesta 2016 - rakovalkea

Hyvin aidonnäköinen rakovalkean ”replika”.

Hämeenpuiston Puistofiesta 2016 - laavu ja jotosvarusteet

Taustalla näkyy laavu, jonka sisällä esittelyssä tyypillisiä jotostelijan varusteita.


Teksti: Jari Puustinen, kuvat: Tapio Kotipelto

16.3.2016 TamRU:n kevätkokous

Kuvia TamRU:n kevätkokouksesta.

Insinöörimajuri Reijo Vakker piti esitelmän puolustusvoimien logistiikkalaitoksesta, kumppanuuksien hallinnasta ja poikkeusoloihin varautumisesta. Tamru muisti Vakkeria kirjalahjalla, jonka ojensi puheenjohtaja Mikko Hörkkö.

Insinöörimajuri Reijo Vakker piti esitelmän Puolustusvoimien Logistiikkalaitoksesta, kumppanuuksien hallinnasta ja poikkeusoloihin varautumisesta. TamRU muisti Vakkeria kirjalahjalla, jonka ojensi puheenjohtaja Mikko Hörkkö. Kuva: Eero Rönni

Yhdistyksen kevätkokouksessa 2016 palkittuja. Vasemmalta ltn Jari Puustinen (TamRU:n pronssinen ansiomerkki), vänr Eero Rönni (vuoden uurastaja), vänr Pertti Laakkonen (TamRU:n hopeinen ansiomerkki) ja vänr Pauli Määttänen (TamRU:n pronssinen ansiomerkki). Kuva: Eero Rönni

Palkittuja. Vasemmalta ltn Jari Puustinen (TamRU:n pronssinen ansiomerkki), vänr Eero Rönni (vuoden uurastaja), vänr Pertti Laakkonen (TamRU:n hopeinen ansiomerkki) ja vänr Pauli Määttänen (TamRU:n pronssinen ansiomerkki). Kuva: Eero Rönni

5. – 6.3.2016 RESUL:n Talvijotos

Terveiset Liperin Paloaukealta!

Talvijotos 2016 keräsi harvinaisen suuren määrän osanottajia. Launtaina 4.3. liikkeelle lähti jopa 27 kappaletta 3-5 hengen partiota kisailemaan erä- ja sotilastaitojen osaamisesta. Eipä ihme sinänsä, sillä tarjolla oli kisailua Tuntemattoman sotilaan tarinan alun komeissa maisemissa. Keliolosuhteet olivat haastavat, sillä lämpötilan nousu päivisin plussan puolelle johti luiston häviämiseen, kun PV:n mainiot sukset muuttuivat lunta pohjaan kerääviksi laudanpätkiksi. Onneksi järjestäjät olivat päästäneet kilpailijat tänä vuonna vähän helpommalla eikä majoitteita tarvinut itse kantaa, vaan yö päästiin viettämään valmiiksi pystytetyissä puolijoukkueteltoissa.

Kilpailijoiden iloksi osoittautuivat rastitehtävät tänä vuonna todella hyvin suunnitelluiksi ja mukana oli monta mainosti käytännön erä- ja sotilastaitoja mittaavaa haastetta. Eniten kaipaamaan jäätiin kunnollisia ammuntarasteja paikallisten ampumaratojen puuttuessa, mutta sekin seikka unohtui nopeasti muuten niin loistavien järjestelyjen ansiosta.

Jälleen kerran oli Tampere kaikista näkyvimmin edustettuna. Rakkaan kilpakummpanimme TaKoRU:n voittoputki sai jatkoa kun TaKoRU (Antti Laalahti, Jussi Laalahti, Pauli Järvinen ja Miika Kiviluoma) nousi ensimmäiselle sijalle ja Kuopion reserviupseerikerho taipui toiseksi. Myös pitkälti TamRU:laisista koostuva Pirkanmaa 1 (Petteri Mattila, Riku Heikkilä, Jari Puustinen ja Jukka Kemppi) pysyi tiukasti kärkikamppailuissa mukana ja voitti lopulta pronssia. TamRU 1 (Stefan Plomp, Aki Kormano ja Leo Byskata) sijoittui lopulta hienosti vain viiden pisteen päähän palkintosijoista. Jopa kolmesta ensikertalaisesta koostuva Lauri Suomelan johtama TamRU 2 (Lauri Suomela, Jimi Lebeitsuk, Mikko Siren ja Arttu Mentula) aloitti hienosti jotosuransa ottamalla kilpailun 15. sijan.

Lähetän itseni sekä koko TamRU:n puolesta kiitoksen Puolustusvoimille kuljetuksen järjestämisestä, kanssakilpailijoille hyvästä seurasta ja rehdistä kilpailusta sekä erityiskiitoksen Liperin paikallisille reserviläisjäjestöille, jotka yhdessä MPK:n kanssa mahdollistivat tämän upean elämyksen.

– Matkanjohtaja Stefan Plomp

Tapahtuma herätti myös laajempaa huomiota sillä MTV uutiset päätyi tekemään aiheesta jutun.

Ohessa video oman partioni tunnelmista, tosin ilman rastisuorituksia joita ei annettu kuvata. Liitteenä olevasta pdf:stä löydät myös jäsenistölle lähtevän info-kirjeen, jossa ohjeet ilmottautumiseen jne.

https://youtu.be/cwhJox9x3tU

Teksti ja Youtube-video: Stefan Plomp

26.1.2016

Yhdistykselle on avattu Facebook-ryhmä, johin kaikki jäsenet voivat liittyä.

2015

10.10.2015

Uusia ja vanhoja jäseniä Siivikkalan majalla 10.10.2015.

10.10. toivotettiin Siivikkalan majalla kymmenkunta uutta jäsentä tervetulleeksi Tampereen Reserviupseerien joukkoon ilmapistooliammunnan, saunottelun ja grillaamisen merkeissä.

6.9.2015

Mini-SRA-ammuntaa Kokonaisturvallisuusmessuilla.

6.9. Pirkkahallissa järjestettiin Kokonaisturvallisuusmessut, jossa myös vapaaehtoinen maanpuolustus oli näyttävästi esillä TamRun pitäessä RUL:in lippua korkealla. Kuvassa mini-SRA-ammuntaa RK-95 airsoft-replikalla.

26.9.2015

TaKoRU ry:n Partiotaitokilpailujen kiertopalkinto

TaKoRU ry:n Partiotaitokilpailujen kiertopalkinto. Tänä vuonna sen voitti ’TamRU 1’-partio 26.9. Satakunnan lennoston ampumaratojen lähimaastoissa pidetyissä Partiotaitokilpailussa 2015.

TamRU:lta oli mukana 3 kpl 3-henkisiä partioita. Voittajapartiossa olivat kapt Petteri Mattila, ylil Riku Heikkilä ja vänr Aki Kormano.

Kahtena edellisenä vuonna (2013 & 2014) sen voitti peräkkäin TaKoRU:laisten oma partio ’Partio Vehviläinen’, jossa kaikki 3 partion jäsentä ovat olleet samalla Erikoisrajajääkärikurssilla nro 6 Immolassa.

28.9.2015

TamRU:laisia TYYNE 2015 -harjoituksessa Niinisalossa 26.-28.9.2015

TamRU:laisia mukana TYYNE 2015 -harjoituksessa Niinisalossa 26.-28.9.2015. Tykistön YT-harjoitukseen osallistui n. 300 reserviläistä tuliasema-, viesti- ja tulenjohtokurssilla. Harjoituksen periaatteena oli, että reserviläinen kouluttaa reserviläistä. Harjoituksen Säkylässä tapahtuneeseen osioon osallistui n. 1700 reserviläistä.