Ajankohtaista

Varsinais-Suomen Reserviläispiirien avoimet reserviläisammunnan piirinmestaruuskilpailut 11.6.2023

Varsinais-Suomen Reserviläispiirien avoimet reserviläisammunnan piirinmestaruuskilpailut ammutaan sunnuntaina 11.6.2023 klo 12.00 alkaen Porin Prikaatin ampumaradalla Raasissa. Osoite on Ampumaradantie, Pöytyä.

Lajit RA1 ja RA2 ammutaan itselataavalla kertatulikiväärillä, cal. 5,45–8,00 mm.
Lajit RA3 ja RA4 ammutaan väh. 9 mm pistoolilla.
Tarkemmat säännöt löytyvät osoitteesta https://resul.fi/saannot/.
Kilpailussa on sääntöjen mukaiset sarjat H ja H50.
Ampuja voi osallistua kaikkiin lajeihin tai vaan haluamaansa lajiin.
Kilpailussa on mahdollisuus käyttää laina-asetta.
Kilpailun järjestävät yhteistyössä Turun Reserviupseerit ja Turun Reserviläiset.

Aikataulu

Ilmoittautuminen ”Hiilikoppi” klo 10.30-11.30
Kilpailijoiden puhuttelu 11.45
Ensimmäiset erät ammutaan klo 12.00.
Palkintojenjako klo 16.00 mennessä.

Palkinnot

Jokaisessa lajissa palkitaan 3 parasta ampujaa.
Neljän lajin yhteistuloksissa palkitaan 3 parasta ampujaa.
Joukkuekilpailu yhteistuloksesta (joukkue yhdistyksittäin 3 ampujaa)
Palkinnot jaetaan piirin jäsenyhdistyksiin kuuluvien osallistujien kesken.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kilpailuun tapahtuu erillisellä lomakkeella.
Ilmoittautumiset 5.6.2023 mennessä
Ilmoita samalla mahdollisen laina-aseen tarve (reserviläiskivääreitä, pistooleita ja patruunoita maksua vastaan käytettävissä).
Jälki-ilmoittautumisesta voit tiedustella ammuntapäivään asti sähköpostilla marko.erkkila@pp.inet.fi.
Kilpailuun otetaan korkeintaan 40 osallistujaa.

Osallistumismaksu

Osallistumismaksu kilpailuun on 25 €, joka tulee olla maksettuna 7.6.2023 mennessä Turun Reserviupseerit ry:n tilille Nordea FI66 1304 3000 1162 15.
Viesti maksuun: Reserviläisammunta 2023 ja osallistujan nimi

Vakuutukset

Kilpailijoilla tulee olla voimassa ampujain vakuutus/lisenssi (RES/SAL).

Kilpailun johtaja
Marko Erkkilä (p. 040 047 9916, marko.erkkila@pp.inet.fi)

Kilpailun tekninen asiantuntija
Pekka Tuominen (p. 050 518 8529)

Yhdistyksen kevätkokous 28.3.2023 klo 17.30

Turun Reserviupseerit ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Heikkilän sotilaskodin pääsalissa tiistaina 28.3.2023 kello 17.30 alkaen. Sääntömääräiset asiat käsiteltiin, sekä jäsenistölle tarjottiin mahdollisuus kuulla yhdistyksen käytännön toiminnasta ja esittää kysymyksiä. Kokoukseen osallistui useamman kymmentä yhdistyksen jäsentä kokouspaikalla ja teknisen apuvälineen välityksellä. Kevätkokouksen puheenjohtajana toimi komentajakapteeni (res) Veli-Pekka Nurmi.

Kevätkokous huipentui huomionosoitukseen: kevätkokous päätti hallituksen esityksen mukaisesti kutsua yhdistyksen edellisen puheenjohtajan Juha-Pekka Sainion yhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Kapteeniluutnantti (res) Sainiolle lahjoitettiin kunniapuheenjohtajuuden ulkoiseksi tunnusmerkiksi laivaston sotilasmiekka kaiverruksin. Sainio on nuoresta iästään huolimatta toiminut Turun Reserviupseerien puheenjohtajana yhdeksän vuotta (2013–2021), ja tätä ennen hallituksen jäsenenä kahdeksan vuotta. Lisäksi Sainio on toiminut yhdistyksen perinnetoimikunnan puheenjohtajana vuodesta 2014, piirihallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana, Liittohallituksen jäsenenä sekä Liittovaltuuston jäsenenä. Sainio jatkaa edelleen vaikuttamista piiri- ja liittotasolla, joten hänen panoksensa reserviupseeritoiminnan edistäjänä on huomattava jo nyt, mutta myös vastaisuudessakin.

 ”Nöyräksi vetää, olo on sanaton. Kiitän kokousta ja hallitusta tästä huomionosoituksesta, tämä on kunnia” tuore kunniapuheenjohtaja Sainio kommentoi.

”Kannustan reserviupseeritoimintaan rohkeasti mukaan. Toiminta vie mennessään – olen siitä kohtalaisen hyvä esimerkki. Vaikka aktiivinen toiminta ottaa, se myös antaa vähintään yhtä paljon takaisin. Jos ajatellaan Turun Reserviupseerien toimintaa, ikähaitari on mahtavan laaja ja siksi kaikille löytyy varmasti mieluista toimintaa. Vanhemman kaartin mentoroinnista ja heidän kanssaan käydyistä keskusteluista oppii paljon elämästä, perinteiden arvosta ja niiden kunnioittamisesta sekä tekemisen malleista kokemuksen kautta. Heiltä saatuja hyviä sekä toimivia malleja ja elämänkokemusta kannattaa hyödyntää, jolloin kaikkea ei tarvitse itse kokeilemalla oppia tai tehdä kantapään kautta. Toisaalta nuorten innokkuus ja touhukas tahtotila haastaa ja vie toimintaa eteenpäin sekä takaa hyvän draivin ja innostavasti uudistavan ilmapiirin. Tämä on kokonaisuus, joka takaa pitkällä aikavälillä hyvän lopputuloksen. Yhteenvetona ydinviestini on, että kannattaa lähteä toimintaan mukaan – osallistu, niin innostut ja saat takuulla unohtumattomia kokemuksia sekä loistavia ystäviä!” Sainio jatkaa.

”Meidän reserviupseerien tulee osoittaa esimerkkiä ja johtajuutta niin rauhan kuin mahdollisen kriisin aikana. Varautuminen pahimpaan, historiamme ja perinteiden kunnioittaminen sekä niiden edelleen saattaminen ovat suurimpia velvollisuuksiamme, jotta parhaamme mukaan ehkäisemme historian virheiden toistumisen.” Sainio päättää.

Tuore kunniapuheenjohtaja Juha-Pekka Sainio (keskellä) vastaanotti kunnianosoituksen ulkoiseksi tunnusmerkiksi laivaston sotilasmiekan kaiverruksilla. Yhdistyksen istuva puheenjohtaja Lauri Valtonen esittelee miekkaa. Kevätkokouksen puheenjohtaja Veli-Pekka Nurmi istuu kuvassa vasemmalla.

Kokouksen jälkeen puheenvuoron sai ja KTM & DBA, Patria Oyj:n ja Oriola Oyj:n hallituksen puheenjohtaja, reservin yliluutnantti Panu Routila. Routilan esitelmän aiheena oli suomalainen puolustusteollisuus, huoltovarmuus ja johtajuus. Jäsenistö sai kattavan katsauksen maailman tilanteeseen puolustusteollisuuden näkökulmasta, sekä sivuttiin Ukrainan sodasta saatuja oppeja toimialalle. Varsinaissuomalainen huippujohtaja Routila antoi vinkkejä johtajille: skenaariotyö voi helpottaa strategista johtamista muuttuvassa ja epäselvässä ympäristössä, tilannekuva on aina pystyttävä jollain tasolla muodostamaan faktojen perusteella. Yleisöstä kumpusi kosolti kysymyksiä, ja esitelmä sai vuolaasti kehuja.

Panu Routila piti esitelmän aiheesta suomalainen puolustusteollisuus, huoltovarmuus ja johtajuus.