Ammunta

Yhdistys kehittää ampumatoimintaansa ja luo uusia mahdollisuuksia ammunnan harrastamiseen ja mielekkään harrastuksen aloittamiseen. Yhdistyksen jäsenenä sinulla on osallistumisoikeus Reserviläspiirin ja Reserviläisurheiluliiton kisoihin.

Ampuma-asioihin liittyvissä kysymyksissä ota rohkeasti yhteyttä ampumaupseeriin (Marko Erkkilä, p. 040 047 9916). Ampumaupseeri Erkkilä toimii yhdistyksen AMPUMA-ASEKOULUTTAJANA ja kirjoittaa tarvittaessa jäsenille aselupa-asioissa tarvittavia ampuma-asekouluttajan todistuksia.

TRU:n ampuma-asekouluttajilla on mm. ammunnanjohtajakoulutus ja lääkintäkoulutuksia.

Ampumajaosto – toimintasuunnitelma 2023

Tavoitteet

Toiminta/tapahtumat

Kesän 2023 ohjatut ampumaratapäivät Raasissa

Lauantaisin ampumatoiminta alkaa klo 10.00 ja sunnuntaisin klo 12.00.

Turun Reserviupseerit tarjoaa vuonna 2023 jokaiselle ampumatilaisuudessa käyvälle 50 pistoolipatruunaa tai 20 kivääripatruunaa veloituksetta.

Rajallisen asekapasiteetin johdosta ampujia otetaan mukaan enintään 10 henkilöä. Mikäli osallistut tilaisuuteen omilla aseilla, voit tulla paikalle vaikka kiintiö ylittyisikin. Muistathan varustautua sään mukaisella vaatetuksella, kuulosuojaimilla, suojalaseilla sekä muilla parhaaksi katsomillasi ampumaurheiluvälineillä ja tarvikkeilla, kuten ensiapupakkauksella ja purtavalla.

Ilmoittautuminen ampumatilaisuuksiin tapahtuu alla olevasta linkistä: 

https://forms.gle/AC1SGAcrm3cdq5rJ6 (HUOM! Kauden 2023 ampumatilaisuudet Raasissa ovat täynnä, eikä uusia ilmoittautumisia oteta tällä hetkellä vastaan.)

Raasin ampumatilaisuudet:

SRA-kortin suorittaminen

TRU on yhteistyössä Vammalan reserviläisten kanssa toteuttamassa SRA-kortin suoritusmahdollisuuksia seuraavasti:

Myös MPK:n kautta on mahdollista suorittaa SRA-kortti. Seuraa MPK:n koulutuskalenteria SRA-koulutusten osalta. Ainakin KEVÄT HUOVI23 yhteydessä järjestetään SRA-ampujakurssi.

PRS-ammunta

Turun Reserviläisten kanssa on sovittu TRU:n jäsenistölle mahdollisuus osallistua PRS-ammuntaan (Precision Rifle Series). Seuraa tilaisuuksien ajankohtia ja ilmoittautumista Turun Reserviläisten verkkosivuilta: https://turun-reservialiupseerit-turun-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/tapahtumakalenteri/?activities=&eventDates=&query=PRS

Kupittaan sisäampumarata

Jäsenistön käytössä on jo pitkään ollut Kupittaan ampumarata Turussa. Lauantaiaamuisin voi Kupittaan sisäampumaradalla yhteistyössä Turun Reserviläisten kanssa harjoitella omilla tai yhdistyksen aseilla pääasiassa pistooliammuntaa. Aseina Kupittaalla voidaan käyttää kaliberin .22, .32 ja .38 aseita. Kupittaan ampumatoiminta ajoittuu syksyyn ja talveen. Tarkemmat toimintaohjeet ja aikataulut löytyvät Turun Reserviläisten nettisivuilta.

Raasin ja Huovinrinteen ampumaratojen käyttöoikeus

Turun Reserviupseereilla on sopimukset Raasin ja Huovinrinteen ampumaratojen käyttöoikeudesta. Radoilla järjestetään myös ohjattua ampumatoimintaa, josta ilmoitetaan yhdistyksen verkkosivuilla ja tiedotteissa. Raasin ja Huovinrinteen radat ovat käytettävissä, kunhan jäsen on rekisteröitynyt Turun Reserviupseerien verkkosivujen kautta radan käyttäjäksi (linkki alla). Puolustusvoimat edellyttävät radan käytön raportointia, ja yhdistyksen jäsen on velvollinen ilmoittamaan ampumiensa laukausten määrän vuoden loppuun mennessä. Kysely lähetetään vuosittain rekisteröityneille ampujille.

Rekisteröityminen PORPR:n ratojen käyttäjäksi

Rekisteröitymislomake (klikkaa tästä lomakkeelle)

Turun Reserviupseerien jäsenillä on oikeus ja mahdollisuus käyttää Huovinrinteen sekä Raasin ampumaratoja. Käyttöoikeus on aina kun radat ovat vapaina muilta käyttäjiltä. Ratojen ensisijainen käyttöoikeus on kuitenkin aina Puolustusvoimilla. Jäsenillä ei ole oikeutta tuoda vieraita ampumaan radoille.

Raasissa on mahdollista ampua päivittäin maanantaista perjantaihin klo 07.00 – 22.00 välisinä aikoina. Lauantaisin ammunta on sallittua klo 09.00 – 18.00 ja sunnuntaisin klo 12.00 – 18.00 välisinä aikoina. Säkylän Huovinrinteen ratojen käyttö on mahdollista kaikkina viikonpäivinä klo 07.00 – 22.00 välisenä aikana.

HUOM. ampumaratojen käyttö on kokonaan kielletty uudenvuodenpäivänä, pitkäperjantaina, 1. ja 2. pääsiäispäivänä, juhannusaattona, juhannuspäivänä, loppiaisena, pyhäinpäivänä, jouluaattona ja joulupäivänä, loppiaisena, vappuna, helatorstaina, helluntaina, itsenäisyyspäivänä ja Tapaninpäivänä.

Toiminta Raasin ja Huovinrinteen ampumaradoilla

Ampumaratojen käyttäjän tulee AINA mennessä ja poistuttaessa ilmoittautua Porin prikaatin kenttäjohtajalle, p. 0299 441935. Luvan saatuasi voit aloittaa ammunnat Raasissa tai Säkylässä. Ammunnan jälkeen muista ilmoittaa myös poistuminen rata-alueelta. Raasissa haulikolla ammunta on KIELLETTY.

TRU:n järjestämissä ohjatuissa ampumatilaisuuksissa (ks. ylempänä) ilmoittautumisvelvollisuutta ei ole.

Valvonta rata-alueella

Sotilaspoliisit voivat suorittaa ampumaradoilla henkilöllisyystarkastuksia. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi sekä esittämään Reserviupseeriliiton/yhdistyksen jäsenkortti. Tarkastustilanteessa henkilön tietoja verrataan Porin prikaatin valvomossa olevaan jäsenluetteloon. Jäsenluettelo päivitetään yhdistyksen toimesta kerran vuodessa ja toimitetaan harjoitusalueupseerille huhtikuun aikana.

Muistakaa aina noudattaa ratakohtaisia ohjeita ja määräyksiä, jotta me kaikki voimme jatkaa harrastusta varuskunnan radoilla.

RUL plus (entinen ampumaturvavakuutus)

Kilpailuissa, ampumatapahtumissa ja osalla ampumaradoista ammunnan edellytyksenä on voimassaoleva toimintaturvavakuutus. Turva on hinnaltaan edullinen (25 €), joten suosittelemme ammunnan harrastajille sen ottamista. Lisätietoja RUL plus-jäsenyydestä on saatavissa liiton nettisivuilta.