Ammunta

Ampumatoiminta

Yhdistys pyrkii kehittämään ampumatoimintaansa ja luomaan uusia mahdollisuuksia ammunnan harrastamiseen ja mielekkään harrastuksen aloittamiseen. Yhdistyksen jäsenenä sinulla on osallistumisoikeus Reserviläspiirin ja Reserviläisampumaurheiluliiton kisoihin.

Ampuma-asioihin liittyvissä kysymyksissä ota rohkeasti yhteyttä ampumaupseeriin (Marko Erkkilä 0400479916)

Ampumajaosto – toimintasuunnitelma 2020

Tavoitteet

Toiminta/tapahtumat

Ohjatut ampumatilaisuudet RAASISSA 2020 (Raasin rata suljettu saapumierän 2/2020 P- kauden ajan. Syyskauden ohjatut vuorot ilmoitetaan myöhemmin).

ampumaupseeri paikalla, yhdistyksen aseet lainattavissa, patruunoita omakustannushintaan
pvm. klo ammunnan teema muuta
la 13.6.2020 12.00-18.00 pistooli 9 mm kivääriammunta radan vapauduttua
la 4.7.2020 10.00-16.00 SRA-tutustuminen

(pistooli + kivääri)

Lisenssiampujille SRA-harjoitus

Kupittaan sisäampumarata (HUOM ! KORONA PANDEMIAN JOHDOSTO RADAN KÄYTTÖ ON TOISTAISEKSI KIELLETTY)

Jäsenistön käytössä on jo pitkään ollut Turussa Kupittaan ampumarata. Lauantaiaamuisin Kupittaan sisäammuntaradalla on yhteistyössä Turun Reserviläisten kanssa voinut harjoitella omilla tai yhdistyksen aseilla pääasiassa pistooli-ammuntaa. Aseina Kupittaalla voidaan käyttää kaliberin .22, .32 ja .38 aseita. Kupittaan ampumatoiminta ajoittuu syksyyn ja talveen. Toiminta-ohjeet ja aikataulut löytyvät Turun Reserviläisten nettisivuilta.

Raasin ja Huovinrinteen ampumaratojen käyttöoikeus (käytön rajoitukset Koronaan liittyen poistuneet 1.6.2020 alkaen)

Turun RU:lla on sopimukset Raasin ja Huovinrinteen ampumaratojen käyttöoikeudesta.

Radalla järjestetään myös ohjattua ampumatoimintaa, josta ilmoitetaan Turun RU:n verkkosivuilla ja facebookissa.

Raasin ja Huovinrinteen radat ovat käytettävissä, kunhan jäsen on rekisteröitynyt Turun RU verkkosivujen kautta radan käyttäjäksi. Puolustusvoimat edellyttävät radan käytön raportointia. Yhdistyksen jäsen on velvollinen ilmoittamaan ammuttujen laukausten määränsä vuoden loppuun mennessä. Kysely lähetetään vuosittain rekisteröityneille ampujille.

Rekisteröityminen PorPr ratojen käyttäjäksi

Rekisteröitymislomake (klikkaa tästä lomakkeelle)

Turun RU:n jäsenillä on oikeus ja mahdollisuus käyttää Huovinrinteen sekä Raasin ampumaratoja. Käyttöoikeus on aina kun radat ovat vapaana muilta käyttäjiltä. Ratojen ensisijainen käyttöoikeus on kuitenkin aina Puolustusvoimilla. Jäsenillä ei ole oikeutta tuoda vieraita ampumaan radoille.

Raasissa on mahdollista ampua päivittäin maanantaista perjantaihin klo 07.00 – 22.00 välisinä aikoina. Lauantaisin ammunta on sallittua klo 09.00 – 18.00 ja sunnuntaisin klo 12.00 – 18.00 väliseinä aikoina.

Säkylän Huovinrinteen ratojen käyttö on mahdollista kaikkina viikonpäivinä klo 07.00 – 22.00 välisenä aikana.

HUOM. ampumaratojen käyttö on kokonaan kielletty uudenvuodenpäivänä, pitkäperjantaina, 1. ja 2. pääsiäispäivänä, juhannusaattona, juhannuspäivänä, loppiaisena, pyhäinpäivänä, jouluaattona ja joulupäivänä, loppiaisena, vappuna, helatorstaina, helluntaina, itsenäisyyspäivänä ja Tapaninpäivänä.

Toiminta Raasin ja Huovinrinteen ampumaradoilla

Ampumaratojen käyttäjän tulee AINA mennessä ja poistuttaessa ilmoittautua Porin prikaatin kenttäjohtajalle, puh 0299 441935. Luvan saatuasi voit aloittaa ammunnat Raasissa tai Säkylässä. Ammunnan jälkeen muista ilmoittaa myös poistuminen rata-alueelta. Raasissa haulikolla ammunta KIELLETTY.

Valvonta rata-alueella

Sotilaspoliisit voivat suorittaa ampumaradoilla henkilöllisyystarkastuksia. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi sekä esittämään Res. jäsenkortti. Tarkastustilanteessa henkilön tietoja verrataan Porin prikaatin valvomossa olevaan jäsenluetteloon. Jäsenluettelo päivitetään yhdistyksen toimesta kerran vuodessa ja toimitetaan harjoitusalueupseerille huhtikuun aikana.

Muistakaa aina noudattaa ratakohtaisia ohjeita ja määräyksiä, jotta me kaikki voimme jatkaa harrastusta varuskunnan radoilla.

Raasin ja Huovinrinteen ratojen käyttötilanne tulee tarkastaa PorPr käyttö excelistä:

https://maavoimat.fi/porin-prikaati/tietoa-meista

Varaustilanteesta riippumatta puolustusvoimilla on aina ensisijainen ratojen käyttöoikeus.

Ampumavakuutus

Kilpailuissa, tilaisuuksissa ja osalla ampumaradoista ammunnan edellytyksenä on voimassaoleva ampumaturvavakuutus. Turva on edullinen hinnaltaan (25 €), joten suosittelemme ammunnan harrastajille sen ottamista.

https://www.reservilaisliitto.fi/jasenedut/jasenedut_ja_-alennukset/ampumaturva

Tuloksia

Varsinais-Suomen Reserviläispiirien avoimet reserviläisammunnan piirinmestaruuskilpailut 2019 – yhteistulokset – klikkaa tästä!