Ammunta

Ampumatoiminta

Yhdistys pyrkii kehittämään ampumatoimintaansa ja luomaan uusia mahdollisuuksia ammunnan harrastamiseen ja mielekkään harrastuksen aloittamiseen. Yhdistyksen jäsenenä sinulla on osallistumisoikeus Reserviläspiirin ja Reserviläisampumaurheiluliiton kisoihin.

Ampuma-asioihin liittyvissä kysymyksissä ota rohkeasti yhteyttä ampumaupseeriin (Marko Erkkilä 0400479916)

Ampumajaosto – toimintasuunnitelma 2021

Tavoitteet

Toiminta/tapahtumat

Ohjatut ampumatilaisuudet RAASISSA 2021. Syyskauden ohjatut vuorot ilmoitetaan myöhemmin.
ampumaupseeri paikalla, yhdistyksen aseet lainattavissa, patruunoita omakustannushintaan. Koronan johdosta tilaisuuteen voi osallistua enintään 6 ensimmäisenä saapunutta henkilöä.
pvm. klo teema
su 2.5.2021 12-16 reserviläisammunta kivääri  ja pistooli
la 15.5.2021 10-14 reserviläisammunta ja SRA (kivääri ja pistooli)
la 22.5.2021 10-14 reserviläisammunta kivääri  ja pistooli
su 13.6.2021 12-16 Piirin reserviläisammunnan mestaruuskilpailu (kts. Parivartio)
su 11.7.2021 12-16 reserviläisammunta ja SRA (kivääri ja pistooli)

Kupittaan sisäampumarata (HUOM ! KORONA PANDEMIAN JOHDOSTO RADAN KÄYTTÖ ON TOISTAISEKSI 30.4.2021 KIELLETTY)

Jäsenistön käytössä on jo pitkään ollut Turussa Kupittaan ampumarata. Lauantaiaamuisin Kupittaan sisäammuntaradalla on yhteistyössä Turun Reserviläisten kanssa voinut harjoitella omilla tai yhdistyksen aseilla pääasiassa pistooli-ammuntaa. Aseina Kupittaalla voidaan käyttää kaliberin .22, .32 ja .38 aseita. Kupittaan ampumatoiminta ajoittuu syksyyn ja talveen. Toiminta-ohjeet ja aikataulut löytyvät Turun Reserviläisten nettisivuilta.

Raasin ja Huovinrinteen ampumaratojen käyttöoikeus

Turun RU:lla on sopimukset Raasin ja Huovinrinteen ampumaratojen käyttöoikeudesta.

Radalla järjestetään myös ohjattua ampumatoimintaa, josta ilmoitetaan Turun RU:n verkkosivuilla ja facebookissa.

Raasin ja Huovinrinteen radat ovat käytettävissä, kunhan jäsen on rekisteröitynyt Turun RU verkkosivujen kautta radan käyttäjäksi. Puolustusvoimat edellyttävät radan käytön raportointia. Yhdistyksen jäsen on velvollinen ilmoittamaan ammuttujen laukausten määränsä vuoden loppuun mennessä. Kysely lähetetään vuosittain rekisteröityneille ampujille.

Rekisteröityminen PorPr ratojen käyttäjäksi

Rekisteröitymislomake (klikkaa tästä lomakkeelle)

Turun RU:n jäsenillä on oikeus ja mahdollisuus käyttää Huovinrinteen sekä Raasin ampumaratoja. Käyttöoikeus on aina kun radat ovat vapaana muilta käyttäjiltä. Ratojen ensisijainen käyttöoikeus on kuitenkin aina Puolustusvoimilla. Jäsenillä ei ole oikeutta tuoda vieraita ampumaan radoille.

Raasissa on mahdollista ampua päivittäin maanantaista perjantaihin klo 07.00 – 22.00 välisinä aikoina. Lauantaisin ammunta on sallittua klo 09.00 – 18.00 ja sunnuntaisin klo 12.00 – 18.00 väliseinä aikoina.

Säkylän Huovinrinteen ratojen käyttö on mahdollista kaikkina viikonpäivinä klo 07.00 – 22.00 välisenä aikana.

HUOM. ampumaratojen käyttö on kokonaan kielletty uudenvuodenpäivänä, pitkäperjantaina, 1. ja 2. pääsiäispäivänä, juhannusaattona, juhannuspäivänä, loppiaisena, pyhäinpäivänä, jouluaattona ja joulupäivänä, loppiaisena, vappuna, helatorstaina, helluntaina, itsenäisyyspäivänä ja Tapaninpäivänä.

Toiminta Raasin ja Huovinrinteen ampumaradoilla

Ampumaratojen käyttäjän tulee AINA mennessä ja poistuttaessa ilmoittautua Porin prikaatin kenttäjohtajalle, puh 0299 441935. Luvan saatuasi voit aloittaa ammunnat Raasissa tai Säkylässä. Ammunnan jälkeen muista ilmoittaa myös poistuminen rata-alueelta. Raasissa haulikolla ammunta KIELLETTY.

Valvonta rata-alueella

Sotilaspoliisit voivat suorittaa ampumaradoilla henkilöllisyystarkastuksia. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi sekä esittämään Res. jäsenkortti. Tarkastustilanteessa henkilön tietoja verrataan Porin prikaatin valvomossa olevaan jäsenluetteloon. Jäsenluettelo päivitetään yhdistyksen toimesta kerran vuodessa ja toimitetaan harjoitusalueupseerille huhtikuun aikana.

Muistakaa aina noudattaa ratakohtaisia ohjeita ja määräyksiä, jotta me kaikki voimme jatkaa harrastusta varuskunnan radoilla.

Raasin ja Huovinrinteen ratojen käyttötilanne tulee tarkastaa PorPr käyttö excelistä:

https://maavoimat.fi/porin-prikaati/tietoa-meista

Varaustilanteesta riippumatta puolustusvoimilla on aina ensisijainen ratojen käyttöoikeus.

RUL plus (entinen ampumaturvavakuutus)

Kilpailuissa, tilaisuuksissa ja osalla ampumaradoista ammunnan edellytyksenä on voimassaoleva toimintaturvavakuutus. Turva on edullinen hinnaltaan (25 €), joten suosittelemme ammunnan harrastajille sen ottamista.

Toimintaturva (entinen ampumaturvavakuutus)

Tuloksia

Varsinais-Suomen Reserviläispiirien avoimet reserviläisammunnan piirinmestaruuskilpailut 2019 – yhteistulokset – klikkaa tästä!