Muut jotokset

Etelä-Karjalan Sotilasmarssi

Sotilasmarssi järjestetään Lappeenrannassa 29.-30.4.2016. Marssissa on kaksi sarjaa: maantie- ja maastomarssi.
Ilmoittautumiset ja tiedustelut sähköpostitse osoitteeseen: [email protected] Ilmoittautuminen päättyy 31.3.2016.
Esite
Kutsu

=======================================================================================

Naisten jotos

Jo vuodesta 1990 naiset ovat kokoontuneet juuri heille suunnattuun jotokseen toukokuisena viikonloppuna eri puolella Suomea.

Jotos on kilpailu, jossa joukkueittain edetään maastossa rastilta rastille tehtäviä tehden. Jotoksen järjestävät Maanpuolustusnaisten Liiton yhdistysten jäsenet. Paikkakunta vaihtuu joka vuosi. Jotos on avoin kilpailu kaikille 15 vuotta täyttäneille naisille. Kilpailu alkaa lauantaiaamuna ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä. Kilpailuun osallistutaan 3-4 hengen joukkueina.

Reitti kulkee maastossa, yleensä merkittyä reittiä pitkin. Suunnistusosuuksia voi olla tehtävänä. Reitit on suunniteltu niin, että on mahdollista kulkea polkuja, metsäteitä tms. helppokulkuisia väyliä, joten jokainen normaalikuntoinen pystyy suoriutumaan yhteensä n. 10-20 km matkasta hyvin viikonloppuna, rastien välit ovat 1-2 km. Jotoksella on paljon toimintarasteja. Rastitehtävät liittyvät kansalaistaitoihin, jokamiesoikeuksiin, pelastuspalveluun, retkeilyyn ensiapuun, luonnontuntemukseen ym.

Rastit suunnitellaan ja pisteytetään neljälle henkilölle, mutta muutkin kokoonpanot ovat sallittuja. Alaikäisillä on hyvä olla aikuinen huoltaja matkassa. Kilpailijat osallistuvat omalla vastuullaan. Huolto, ateriat ja majoitus vaihtelevat kulloinkin paikan mukaan. Yöpyä voidaan teltoissa, mökeissä jne. Jotos on mukava tapa reippailla kauniissa suomalaisessa luonnossa ystävien kanssa ja samalla ratkoa mielenkiintoisia ja haastavia tehtäviä.

Järjestäjän valitsema paikka määrittelee tapahtuman puitteet. Jokainen jotos on omanlaisensa, mutta ohjelmarunko noudattaa hyväksi havaittua kaavaa yli kahdenkymmenen vuoden ajalta. Kutsu jotokseen julkaistaan Maanpuolustusnaisten nettisivuilla ja Reserviläinen-lehdessä alkuvuodesta. Tarkemmat ohjeet varusteista yms. lähetetään aina ennen jotosta partioiden vastuuhenkilöille.

Tule ja koe erilainen kilpailu!

Osallistuminen on hauskaa. Mukana on partioita, jotka ovat osallistuneet vuodesta toiseen.

=======================================================================================

Sandels jotos 16.–17.5.2015

Järjestyksessään 28. Sandels Jotos järjestetään 16.–17.5.2015 Kauppilanmäessä Vieremän- ja osin Sonkajärven kunnan alueella. Jotoksella on nyt kolme sarjaa.  Luvassa on mielenkiintoisia tehtäviä ripoteltuna mäkimaastoon, jota halkoo polkujen ja teiden verkosto. Jotos koostuu ammunnasta (sovelletusti naisten ja nuorten sarjassa), maastovaelluksesta sekä rastitehtävistä, jotka mittaavat erilaisia sotilaallisia sekä yleishyödyllisiä tietoja ja taitoja.

Sarjat: Muita hieman vaativampi kilpasarja Döbeln ja harrastesarja Sandels. Lisäksi uutena on Naisten ja Nuorten – sarja niille, jotka eivät ole käyneet varusmieskoulutusta tai ovat alle 18 –vuotiaita. Ilmoittautuminen www.mpk.fi/pohjois-savo pe 8.5. mennessä. Osallistumismaksu on 50 euroa/hlö. Lisätietoja jotoksesta myös Iisalmen Reserviupseerikerhon nettisivuilta.

Esite: Sandels-jotoksen esite 2015

=======================================================================================