Palautetta Talvijotoksesta

13.4.2016

Paloukean talvijotoksen palautteen yhteenveto

Keväinen tervehdys Liperistä

Nyt on Jotoksesta reilu kuukausi aikaa ja vaihtelevat hiihtokelit ovat vaihtuneet mahdottomiksi hiihtokeleiksi. Jos nyt jotosteltaisiin samalla reitillä, olisi heikkojen jäiden ylitysrasti toistuvana teemana. Jotossivuilla on palauteosio ollut auki jotoksen päättymisestä asti ja voitaneen olettaa, että jokaisella halukkaalla on ollut riittävä aika antaa palautetta. Kiitämme kaikkia palautetta antaneita kilpailijoita ja toimitsijoita.

Palautteet koonti löytyy tästä =>  Paloaukean talvijotos palautekertomus

*****************************************************************

Tältä sivulta löydät lomakelinkin, millä voit laittaa meille palautetta, viestisi tulee jotosjohtajalle ja jotossihteerille.

Tervehdys Talvijotos osallistuja, toimitsija tai muutoin mukana ollut,

Kiitos ja onnittelut mukana olosta. Te teitte tästä hyvän tapahtuman.

Nyt ovat tuntemukset pinnassa – jo muutamassa viikossa ne painuvat muiden asioiden alle. Kannattaa toki nukkua yön yli ehkä kahdenkin, mutta sen jälkeen on aika todellakin kysyä itseltään: Miten meni, noin omasta mielestä …

Vastaus on luonnollisesti: Hyvin!, mutta sillä vastauksella ei maailmaa paranneta. Haluaisimmekin nyt sinulta ajatuksia ja reipastakin kannanottoa, vaikka seuraavilla ajatuksilla:

1)      Mitkä asiat menivät juuri niin kuin pitikin?

2)      Mitkä asiat menivät odotettuakin tai verratuna aikaisempiin kokemuksiin paremmin?

3)      Missä asioissa voi nyt saadun kokemuksen avulla jatkossa ehkä parantaa?

Ja tästä pääset lomakkeelle: PALAUTELOMAKE

Tottakai voit olla myös suoraan yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla, yhteystietomme tässä alla:

Jotosjohtaja Jussi Hirvonen, gsm. 050-5843984, sähköposti jussi.hirvonen(ät)suomi24.fi

Jotossihteeri Marko Halonen, gsm. 0500-181450, sähköposti marko.p.halonen(ät)gmail.com

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tässä alla on meille tulleet kysymykset ja vastaukset ENNEN jotosta:

 

>> Kysy meiltä, tässä tulleita kysymyksiä ja vastauksia <<

>> KYSYMYS:

”Terve, Pari kysymystä.

– Majoituksesta la-su välillä. Järjestäjä on varannut majoitusalueelle puolijoukkueteltat, makuupussit ja -alustat. Onko teltoissa kaminat ja jos on miten on polttopuuhuolto järjestetty (puutavara, kirves ja saha)? Entä vesihuolto?

– Liikutaanko järven jäillä? Jäänaskalia ei mainittu varustelistassa?

>>VASTAUS:

– majoitus: On kamiinat ja paikalla on polttopuut (klapit) ja kirves. Samoin majoituksessa ja valikoiduilla rastipisteillä on vesihuolto.

– liikkuminen jäällä: partio voi suorittaa reitin osin jäitä pitkin, mutta myöskin maa-alueita kulkien. Jäänaskalit on hyvä varuste varata mukaan.

>>KOMMENTTI:

– Telttokaminaa, puita ja majoituksen vesihuoltoa ei ole ohjeissa mainittu. Tai kait se kuuluu automaattisesti puolijoukkueteltan mukaan. Kyselin tuota kaminaa sen vuoksi, että se vaikuttaa siihen montako kuivaa alusvaatekerrastoa pitää olla mukana. Kylmässäkin teltassa varmaan alustan ja hyvän pussin kanssa pärjätään, mutta märkiä alusvaatteita ei saa kuivaksi.

– Vesihuollon osalta ennakkomateriaalissa mainitaan ”vesitäydennyspisteitä on useita”, mutta ei nimenomaisesti mainita majoituksen vesihuoltoa. Siksi kysyin ja tarkistin.

– Jäänaskali on pakollinen varuste jäillä liikuttaessa, varsinkin kun ollaan tuntemattomilla vesillä ja maastoissa. Tämä on minun periaatteeni.Tänä talvena jään paksuudetkaan eivät ole kovin kummoisia

>>KYSYMYS:

”Kysymys varusteista: Keitintä ei ole määrätty pakolliseksi varusteeksi. Onko vahinko vai harkittu juttu? Entä kirves ja saha?

Jos em. kaluja ei tarvita, niin on vain hyvä, ettei niitä määrätä pakollisiksi varusteiksi. Sehän ei tarkoita, etteikö partio saisi ottaa reppuun tarpeelliseksi katsomiaan varusteita.

PS: Oivallinen määrä partioita on lähdössä metsään!”

>>VASTAUS:

– Keitintä ei edellytetä pakolliseksi varusteeksi, sillä jos ei reitiltä täysin eksy, kulkee väkisin parin – kolmen laavun ohi joissa on mahdollisuus tulistella. Olemme myös varautuneet tekemään tulet, jos jollekkin rastille uhkaa muodostua runsaasti odottelua. Laavujen kirveet ja sahat toki ovat mitä ovat joten omat ja terävät on aina parempi, mutta eivät välttämättömyys. Samoin oman keittimen ääreen mahtuu aina parhaiten.

– Joo, partioita ilmoittautui käytännössä sen mitä voimme järkevästi ottaa vastaan. Muutoin menee lähtöväli liian pitkäksi, loppuu valoisan aika kesken eikä jää kelivaraa. Hyvä näin.