Piiritoimisto tiedottaa (päivitetty 25.7.2022)

Piirin sivustoa on siivottu. Vanhaa tietoa on siirretty arkistoihin ja rakennetta pyritty parantamaan. Työ jatkuu edelleen sivuston selkeyttämiseksi.

RESUL hakee jotos-kehittäjää. Jos kiinnostuit asiasta, niin tutustu liitteeseen. Jotoskehittäjä


Arvoisat jäsenet (julkaistu 15.7.2022)

Kesä on jo puolessa ja olemme saaneet nauttia perinteisestä Suomen suvesta sateineen, ukkosineen ja paisteineen. Toivottavasti olette nauttineet tähänastisesta ja Mamban laulun sanoja lainatakseni ”vielä on kesää jäljellä”.

Tiedoksenne saatettakoot, että johtuen Telian sähköpostin kapasiteetin rajoituksista ja muista ”ominaisuuksista”, olen siirtynyt käyttämään uutta sähköpostia (toiminanjohtaja.vsrespiirit@gmail.com). Vanha sähköposti toimii vielä toistaiseksi, mutta siinä on ”poissaoloilmoituksena” viesti ”Tämä sähköposti ei ole enää käytössä. Uusi sähköpostiosoite on toiminnanjohtaja.vsrespiirit@gmail.com”. Pyydän välittämään tätä tietoa eteenpäin, jotta mahdolliset yhteydenotot saavuttavat minut ja piirien toimiston.

Messukärry ja piirien esittelymateriaali mukaan lukien Eko-aseet ovat olleet kiitettävästi yhdistysten käytössä. Kannustakin yhdistyksiä osallistumaan paikallisiin tapahtumiin ja varaamaan kärryä ja aseita toiminnan esittelyyn. Lähiviikkoina kärryn varustusta tulen ”kehittämään” hankkimalla sinne kaksi uutta pöytää ja neljä uutta taittotuolia vanhojen lisäksi/tilalle.

Hyvää kesän jatkoa kaikille!


Hyvät yhdistysten toimihenkilöt ja piirin jäsenet (julkaistu 10.6.2022)

Kesä on alkanut ja toiminta hieman hiljenee kesäkauden ajaksi. Erilaisia urheilutapahtumia ja -kilpailuja sekä tapahtumia on kuitenkin kesäkaudenkin aikana. Tähän liittyen sivustolle on lisätty uusia kilpailukutsuja (Ajankohtaista => Kilpailukutsut, päivitetty 10.6.2022) sekä ohjeet ns messukärryn sekä muun piirien ja liiton esittelymateriaalin varaamisesta (Reserviläispiiri => Materiaalipankki => 4. Messukärry ja esittelymateriaali). Kannustan yhdistyksiä osallistumaan erilaisiin kylä- ja muihin tapahtumiin ja varaamaan mukaan em. materiaalia.

Kuten aiemmin todettua, niin piiritoimisto palvelee koko kesän (pl Juhannusviikko), mutta kannattaa olla yhteydessä puhelimella tai sähköpostilla etukäteen, jos haluaa toimistoon sisälle tai fyysistä tapaamista.

Rentouttavaa kesää kaikille jäsenille ja teidän läheisillenne.


Arvoisat jäsenet.

Kevät on edennyt jo pitkälle ainakin kalenterin mukaan ja kesä on edessä. Kevätkauden iso ponnistus, Piikkiö-Kaarinan Reserviupseerien ja Kaarina-Piikkiön reserviläisten järjestettäväksi suunniteltu piirien taitokilpailu 30.5.2022 jouduttiin valitettavasti siirtämään syksyyn vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Kilpailuorganisaatio on tehnyt kovasti valmisteluita hienon tapahtuman järjestämiseksi ja siksi haluan kiittää organisoijia tähän asti tehdystä työstä ja toivon, että intoa riittää siihen, että kilpailu saadaan pidettyä tulevan syksynä. Toivonkin samalla, että yhdistykset valmistautuvat asettamaan joukkueen syksyn kilpailuun. Kun päivä on varmistettu, niin ilmoitan siitä täällä ja muistutan asiasta myös yhdistysten puheenjohtajia.

Toiminta hiljenee kesän ajaksi, mutta syksyllä jatkamme taas yhdessä maanpuolustustahdon ja -taitojen ylläpitoa. Myös ajatuksia toiminnan kehittämisestä otan mielelläni vastaan, jotta jäsenistölle saadaan muutakin vastinetta jäsenmaksulle kuin eriomainen piirilehti. Erityisesti kannustan nuoria jäseniä tuomaan rohkeasti esille ajatuksia toiminnasta niin yhdistyksissä kuin piiritasolle.

Piiritoimisto palvelee koko kesän, mutta kannustan olemaan yhteydessä ennakkoon puhelimella tai sähköpostilla, jos on tarvetta fyysiseen tapaamiseen toimistolla tai on tarve saada jotain toimistolta.

Hyvää kesää kaikille jäsenille ja teidän läheisillenne.


Arvoista yhdistysten toimihenkilöt ja jäsenet. On ilmaantunut, että reserviläisten näkemyksiin käynnissä olevaan turvallisuusratkaisukeskusteluun pyritään vaikuttamaan eräiden henkilöiden lähettämillä sähköposteilla tai sosiaalisen median keskusteluissa kohdentaen tätä vaikuttamista henkilökohtaisilla some-viesteillä. Jokaisella on perustuslaillinen oikeus ja vapaus olla esimerkiksi liittoutumisesta mitä mieltä tahansa, mutta virheellisiin tietoihin perustuvaan vaikuttamiseen on suhtauduttava kriittisesti ja silloin on kyse informaatiovaikuttamisesta. Kehoitankin teitä olemaan valppaana tällaisen vaikuttamisen osalta ja ilmoittamaan piirien toimistoon mahdollisista virheellisiin tai virheellisiksi epäiltyihin tietoihin perustuvasta informaatiovaikuttamisesta.

Lisäksi: Kilpailukutsut -välilehdessä on uutena Taitokilpailun kutsu ja tapahtumakalenteri on päivitetty versioon 0.7.


Uusia tietoja lisätty:
– Kilpailukutsuja ”Ajankohtaista” => ”Kilpailukutsut” alasivulle
– Tapahtumakalenterin versio 0.6 julkaistu ”Ajankohtaista” => ”Tapahtumakalenteri ja vuosikello” alasivustolle
– Esittely sivustolle lisätty ”Toimintakertomukset” alasivusto, jossa vuoden 2021 toimintakertomus
– Esittely sivulle on myös siirretty ”Jäsenyhdistykset” ja ”Jäsenrekisteri” alasivut