Kuva: Susanna Takamaa Teksti: Reserviupseeriliitto

Liitto tukee yhdistysten ja piirien patruunahankintoja

Reserviupseeriliiton jäsenyhdistyksiin on liittynyt huomattavan paljon uusia jäseniä vuoden 2022 aikana. Liitto on hakenut ja saanut Maanpuolustuksen kannatussäätiöltä merkittävän tuen yhdistysten ja piirien ase- ja patruunahankintoja varten. Tuen tarkoitus on ampumatoiminnan mahdollistaminen jäsenistön kasvaessa ja patruunojen kallistuessa. Tämän tuen lisäksi liitto on tukenut jo keväästä lähtien yhdistyksiään korotetulla asehankintatuella. Molemmat tuet jatkuvat myös vuonna 2023, mutta niistä ohjeistetaan erikseen vuodenvaihteen jälkeen.

RUL tukee tänä vuonna yhdistysten patruunahankintoja suhteutettuna yhdistyksen jäsenmäärään. Jäsenmäärään lasketaan 13.10. mennessä jäsenmaksun maksaneet jäsenet.  Lähtökohtaisesti tukea maksetaan 2,5 € / jäsen. Piirien kohdalla tuki on 0,5 € / jäsen. Patruunoihin kohdistuvan tuen hakuaika on tämän vuoden osalta 14.10.-6.12.2022. Yhdistyksille ja piireille lähetetään sähköinen lomake tuen hakemista varten. Hakulomakkeeseen tulee liittää maksukuitti tämän vuoden aikana ostetuista patruunoista.  Tukea ei makseta ennakkoon, vaan vasta kun patruunahankinnat on tehty. Tuet maksetaan yhdistyksille tämän vuoden loppuun mennessä.

Mikäli patruunat ovat maksaneet vähemmän kuin yhdistys- tai piirikohtainen enimmäismäärä, maksetaan tuki todellisten kustannusten mukaisesti. Jos tuen hakee piiri kootusti, tulee piirin olla suoraan yhteydessä liiton toimistoon. Mikäli yhdistys katsoo, että sen ampumatoiminta on erityisen aktiivista ja tarvitsee perustukea suuremman tuen, voi toiveen ilmoittaa hakulomakkeella.