Teksti: Reserviupseeriliitto

Haku CIOR:n kesäkongressin tapahtumiin auki

Suomen Reserviupseeriliitto on ollut yli 20 vuotta liitännäisjäsenenä Naton reserviupseerijärjestössä CIOR:ssa. Normaalisti elokuussa pidettävän CIOR:n kesäkongressin yhteydessä järjestetään vuosittain nuorille reserviupseereille tarkoitettu Young Reserve Officers Workshop (YROW). YROW on normaalisti kuusipäiväinen tapahtumakokonaisuus, jossa nuoret reserviupseerit eri puolilta maailmaa kohtaavat. Seminaarin ohjelmaan kuuluu ryhmätöitä, huipputason siviili- ja sotilasjohtajien luentoja, tutustumiskäyntejä sekä runsas sosiaalinen ohjelma.

Poikkeuksellinen ajankohta

Tämän vuoden YROW järjestetään etelänaapurissamme Tallinnassa Virossa ajalla 27.9.-1.10.2020. Koronatilanteen niin salliessa RUL lähettää tänäkin vuonna YROW:iin 1-2 nuorta reserviupseeria liiton jäsenille avoimen hakumenettelyn perusteella. Suomen Reserviupseeriliitto kustantaa osanottomaksun ja matkat ja majoituksen edustajiensa osalta.

Uutena tapahtumana ROW

CIOR on perustanut uuden työpajan ROW:n (Reserve Officer Workshop), jonka tarkoituksena on tarjota OF2-3 (kapteeni, majuri) arvoisille reserviupseereille johdatuksen monikansallisessa päämajassa työskentelmiseen. Seminaarin aikana osallistujat paneutuvat mm. nykyaikaisiin puolustusta koskeviin kysymyksiin.

ROW järjestetään Tallinnassa 27.9.-1.10.2020, yhdessä YROW:n kanssa. RUL lähettää myös ROW:in 1-2 henkilöä, kustantaa heidän osanottomaksunsa ja matkat, sekä majoituksen. ROW sopii erinomaisesti sellaiselle reserviupseerille, joka on aikaisemmin suorittanut YROW:n, mutta muutkin työpajasta kiinnostuneet voivat hakea.

Hakuaika päättyy elokuun loppuun

YROW ja ROW -edustajiksi haetaan oheisen hakulomakkeen avulla. Hakijoiden tulee olla RUL:n jäseniä ja omattava hyvä englanninkielen taito, myös sotilassanaston osalta. Aktiivisuus vapaaehtoisessa maanpuolustuksessa yleisesti ja reserviupseeritoiminnassa erikseen katsotaan eduksi. YROW-hakijan tulee olla alle 30-vuotias (syntynyt vuonna 1990 tai myöhemmin). ROW-hakijoiden kohdalla reservin arvon tulee lähtökohtaisesti olla CIOR:n ohjeistamaa luokkaa OF2-3, kokemus YROW:sta katsotaan eduksi, mutta ei ole pakollista.

Kongressi on keskeinen osa NATO:n reserviupseeriorganisaation CIOR:n työskentelyä ja tältä osin verrattavissa työmatkustamiseen. Koronatilanne ja turvallisuus on huomioitu järjestelyissä. Mikäli koronasuositukset estävät matkustamisen, toteutuu osallistuminen etänä.

Täytä hakemus YROW_ROW Application 2020 (Excel) ja toimita elokuun loppuun mennessä joko sähköpostitse [email protected] tai postitse

YROW/ROW applications
Suomen Reserviupseeriliitto ry
Döbelninkatu 2
00260 Helsinki

Lisätietoa hakuun liittyen liiton järjestösihteeriltä Susanna Takamaalta (p. 040 556 8798 tai sähköpostitse [email protected]) ja itse tapahtumasta täältä.