Teksti: Janne Kosonen

Ampumaturvalaskuissa tulostusvirheitä

Viime viikolla lähetetyissä Reserviläisten ampuma- ja senioriturvan laskujen tiedoissa on virheitä. Tulostuspalvelussa tapahtuneen virheen johdosta laskujen vakuutustieto- ja tilisiirto-osaan on tulostettu väärä kausi. Nyt lähetetyt jatkotarjoukset koskevat turvakautta 1.3.2015 – 29.2.2016. Turvakautta koskevista virheistä huolimatta Reserviläisten ampumaturvan voi maksaa lähetetyllä laskulla.

Mikäli virheet kuitenkin häiritsevät, voi oikeilla tiedoilla olevan laskun hakea Maanpuolustusrekisterin eAsioinnista, jossa jäsenen kaikki laskut löytyvät kohdan Jäsenyydet ja laskut alta. Palvelu on käytössä Suomen Reserviupseeriliittoon, Reserviläisliittoon, ja Maanpuolustuskiltojen liittoon kuuluvilla ampuma- ja senioriturvan haltijoilla.

Ampuma- ja senioriturva astuvat voimaan maksupäivänä keskiyöllä, mikäli vakuutuskausi on jo alkanut. Lisäksi voimassaolon edellytyksenä on, että myös jäsenmaksu on maksettu.

Ampumaturvajärjestelmässä muutoksia

Reserviläisten ampumaturvan yläikäraja nousee 1.3. alkavalla turvakaudella kymmenellä vuodella 80 vuoteen. Tämän myötä 70 – 80 -vuotiaat senioriturvan haltijat pääsevät takaisin ampumaturvan piiriin. Yli 80-vuotiaat voivat hankkia edelleen senioriturvan.

Muutoksen johdosta kaikille alle 80-vuotiaille on lähetetty tarjous ampumaturvasta kaudelle 1.3.2015 – 29.2.2016. Ne henkilöt, joita em. muutos koskee, ovat saaneet laskun mukana asiasta kertovan kirjeen.

Mahdollisuus myös mobiilikorttiin
Noin kuukautta maksun jälkeen turvanhaltijalle lähetetään muovinen ampumaturvakortti voimassaolon todistamista varten. Maaliskuussa alkavalla turvakaudella käyttöön tulee lisäksi mobiilikortti. Tästä mahdollisuudesta lähetetään tekstiviesti, joka sisältää ohjeet kortin hakemisesta omaan kännykkään. Mobiilikortti toimii vain älypuhelimissa.