Teksti: Reserviupseeriliitto

Hae CIOR:n kielikurssille Viroon

Naton reserviupseerijärjestö CIOR:n kielikurssi, CIOR Language Academy 2019 (CLA2019), järjestetään tänä vuonna 21.7.-4.8. Viron Tallinnassa. Kurssilla on mahdollisuus opiskella joko englantia tai ranskaa ja edellisten kurssien tapaan painopiste on sotilaskäsitteissä ja -kielessä. Kurssin aikana on mahdollisuus suorittaa STANAG 6001 kielitesti, jonka myös Suomen Puolustusvoimat hyväksyy. Kielitestin suorittamisesta on hyötyä hakiessa mm. sotilaallisen kriisinhallinnan eri tehtäviin.

Lisätietoja CLA2019:sta löytyy netistä: http://cior.net.webx3.d2.cz/cior-language-academy-cla/

 

Suomen Reserviupseeriliitto lähettää kyseiselle kurssille 2 – 4 henkilöä.  Liitto vastaa kurssin osanottomaksusta (500€). Osanottomaksu kattaa opetuksen, majoituksen ja ruokailut kurssin aikana. Osanottaja vastaa itse matkakustannuksistaan kurssipaikalle. Kurssille haetaan ensisijaisesti alle 50 -vuotiaita liiton jäseniä.

 

Liiton kautta kurssille voi hakea täyttämällä alla olevan hakulomakkeen ja toimittamalla sen 30.4.2019 mennessä liiton järjestösihteerille Susanna Takamaalle sähköpostitse jarjesto(at)rul.fi tai liiton toimistoon kirjeitse:

Language Academy hakemus
Suomen Reserviupseeriliitto ry
Döbelninkatu 2
00260 Helsinki

Hakulomake: Language Academy_application_19 (excel) | Language Academy_application_19 (pdf)

 

RUL on CIOR:n liitännäisjäsen 

CIOR (The Interallied Confederation of Reserve Officers, Confédération Interalliée des Officiers de Réserve) on vuonna 1948 perustettu Nato-maiden reserviupseerijärjestö. RUL on ollut mukana 1990-luvun puolestavälistä lähtien liitännäisjäsenenä. RUL:n kanssa samanlaisella statuksella CIOR:n toimintaan osallistuvat mm. Ruotsi, Itävalta ja Sveitsi.

RUL:n edustajina CIOR:n valtuuston työskentelyyn osallistuivat puheenjohtaja ja toiminnanjohtaja. Merkittävä osa CIOR:n toiminnasta tapahtuu komiteoissa ja työryhmissä. Vuoden aikana suomalaisia osallistui DEFSEC-komiteaan, sotilasmoniotteluun (MILCOMP) sekä nuorten reserviupseereiden (YROW) toimintaan.

Lisätietoja CIOR:n toiminnasta löytyy netistä: http://www.cior.net/