Kuva: Mika Lustig Teksti: Reserviupseeriliitto

Kainsainvälinen SRA-lajiliitto perustettu

Reserviläisurheiluliitto yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa on perustanut kansainvälistä reserviläisten ampumatoimintaa varten uuden kattojärjestön.

International Military Shooting Federation (IMSF) -nimisen yhdistyksen perustamisasiakirjan allekirjoittivat lauantaina 4.11.2023 Maanpuolustustalossa Helsingissä järjestetyssä perustamiskokouksessa Reserviläisliiton, Suomen Reserviupseeriliiton, Maanpuolustuskiltojen liiton sekä Reserviläisurheiluliiton valtuutetut edustajat.

IMSF:n tarkoituksena on:

  • edistää ampumaurheilua ja levittää ampumaurheilun harrastusta;
  • kohottaa jäsenyhteisöjensä jäsenistön kenttäkelpoisuutta ja maanpuolustustahtoa;
  • kehittää jäsenyhteisöjensä jäsenistön maanpuolustustaitoja sotilasluonteisen urheiluammunnan avulla; sekä
  • kehittää ja tarjota maanpuolustustaitoja ja kenttäkelpoisuutta tukevia sotilasluonteisen urheiluammunnan palveluita.

Liiton kotipaikka on Helsinki ja se rekisteröidään Suomeen. Ensimmäisenä lajina uudessa liitossa aloittaa Sovellettu reserviläisammunta (SRA). Liiton kansainvälisiksi jäseniksi haetaan ensi vaiheessa niitä maita, joissa SRA:n harrastamisella on jo jalansijaa, kuten Viro ja Ruotsi.

Perustamiskokouksessa hyväksyttiin liiton säännöt, päätettiin perustamisesta ja vahvistettiin toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet.

Perustamiskirjan allekirjoittivat Marko Patrakka (Maanpuolustuskiltojen liitto), Pekka Tuominen (Reserviläisliitto), Janne Kosonen (Suomen Reserviupseeriliitto) sekä Erkki Saarijärvi ja Harri Kastepohja (Reserviläisurheiluliitto). IMSF:n ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Petri Ranta (Suomen Reserviupseeriliitto), varapuheenjohtajiksi Marko Patrakka ja Pekka Tuominen sekä hallituksen jäseneksi Erkki Saarijärvi. Liiton pääsihteeriksi nimettiin Veli-Matti Kesälahti (Reserviläisurheiluliitto).