Kokonaisturvallisuusmessut siirtyy syksyyn 2022

Kokonaisturvallisuusmessut oli tarkoitus pitää Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 1.–2.10.2021. Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen messut on nyt päätetty siirtää vuodella eteenpäin eli lokakuulle 2022.

Suomen Reserviupseeriliitolla oli varattuna messuille oma osastonsa ja messujen kanssa samaan aikaan oli tarkoitus järjestää myös Pirkanmaan Reserviupseeripäivä. Molemmat tapahtumat siirtyvät ensi vuoteen.

Koronaepidemia yhä leviää ympäri maata, varsinkin nuorten, rokottamattomien keskuudessa. Vaikka tilanteen uskotaan helpottavan syksyn mittaan, ei messujen järjestämistä nykytilanteessa nähty perustelluksi. Mm. Puolustusvoimat ilmoitti aikaisemmin ettei se osallistu tapahtumaan. Samoin messuyleisön määrän arvioitiin jäävän tänä vuonna pieneksi.

Kokonaisturvallisuusmessut on pidetty kolmen vuoden välein. Suomen Reserviupseeriliitto on osallistunut messuille joka kerta omalla osastollaan. Edelliset messut pidettiin Lahdessa syyskuussa 2018. Kokonaisturvallisuusmessut ovat olleet kansalaisten, järjestöjen, viranomaisten ja elinkeinoelämän toimijoiden eli kaikkien kokonaisturvallisuuden osapuolten kohtauspaikka.