Teksti: Reserviupseeriliitto

Liikuntahaasteita koronan keskellä

Poikkeusoloista ja kotiin eristäytymisestä huolimatta liikuntaa ei ole syytä lopettaa. Joukkuelajien ollessa tauolla omasta kunnosta ja vireystilasta kannattaa pitää huolta itsekseen liikkuen. Kaupungeissa asfaltit on lakaistu talven hiekoitushiekasta ja metsistä on suurimmassa osassa maata jo lumet sulaneet, joten jos talvilenkkeily ei ole oma juttu, niin viimeistään nyt lenkkipolut alkavat olla kutsuvat. Useita liikuntamuotoja on mahdollista suorittaa yksilölajeina, joten nyt on aika huoltaa polkupyörä, kaivaa lenkkarit kaapista tai plankata maiharit ja suunnitella vaikkapa takapihalle kuntopiiri kahvakuulaa ja käsipainoja hyödyntäen. Vaikka kuntosaleille ei pääse, pelkästään kehonpainolla suoritettavia treenejä pystyy vetämään itsekseen tai vaikka puolison kanssa kotonakin. Alla muutamia ideoita, joilla itsensä voi laittaa liikkeelle kotikonttorilta.

Jos treenin aloittaminen itsekseen tuntuu vaikealta, niin erilaisia ohjeita löytyy mm. MarsMars-sovelluksesta. MarsMars tarjoaa lukuisia treeniohjelmia niin voima-, kestävyys, kuin ravintotarpeisiin. Se on Puolustusvoimien tarjoama mobiilisovellus, joka ohjaa seuraamaan omaa liikkumista, ruokailutottumuksia, lepoa ja palautumista sekä haastamaan itsensä toimintakyvyn eri osa-alueilla. Useat urheilukellot keskustelevat sovelluksen kanssa, joten suoritusten siirtäminen ohjelmaan on helppoa, jonka lisäksi sovelluksessa pääsee näkemään myös yhteenvetoja omasta aktiivisuudestaan.

Reserviläisurheiluliitto RESUL aktivoi jäsenliittojensa piirejä ja yhdistyksiä #LIIKUNTAKANNALLEPANO -haasteella. #LIIKUNTAKANNALLEPANO on Pohjois-Savossa vuonna 2019 käynnistetty kampanja, jonka tavoitteena on tehdä jokaisen omatoiminen liikkuminen näkyväksi sosiaalisen median avulla. Linkki Facebook-kampanjaan löytyy tästä. Yksittäinen taistelija voi osallistua tempaukseen lisäämällä omasta liikuntasuorituksesta kertovaan sosiaalisen median päivitykseen risuaidalla eli hastagilla avainsanan LIIKUNTAKANNALLEPANO.

RESUL:n #LIIKUNTAKANNALLEPANO -haasteessa yhdistys tai piiri vastaa veljesyhdistyksen tai -piirin tekemään haasteeseen, houkuttelee jäseniään itsenäisesti suoritettaviin liikuntasuorituksiin, ilmoittaa tuloksesta sosiaalisessa mediassa ja haastaa edelleen uuden veljespiirin tai piirin alueen yhdistyksen. Tutustu haasteeseen täältä.

Kevään kaikkien marssitapahtumien peruunnuttua Varusteleka päätti järjestää oman Etäsotilasmarssin 25.-26.4.2020. Marssin tarkoituksena on, että jokainen siihen osallistuva marssii omalla tahollaan yksin tai kaverin kanssa sopivia sosiaalisia suojaetäisyyksiä noudattaen joko 25 tai 50 kilometrin pituisen reitin. Sarjoja on kolme: sotilas, yleinen ja korona, jossa jälkimmäisessä maastopuvun, maihinnousukenkien ja 10 kilon painoisen repun lisäksi marssitaan suojanaamari päässä koko matka. Etäsotilasmarssin suorittaneille ja siitä omaan julkiseen sosiaaliseen mediaan jakaneille henkilöille lähetetään Varustelekan tapahtumaa varten suunnittelema Etäsotilasmarssi-merkki, jonka lisäksi voi voittaa arvonnassa Varustelekan lahjakortteja. Lisätietoja Etäsotilasmarssista täältä.

Ylläpidetään omaa toimintakykyämme myös näin koronakevään aikana!