Teksti: Janne Kosonen

Liitolle valitaan uusi puheenjohtaja Oulun liittokokouksessa

Suomen Reserviupseeriliiton korkein päättävä elin on joka kolmas vuosi järjestettävä liittokokous, joka järjestetään tulevana viikonloppuna Oulussa. Liittokokouksessa lauantaina 23.11. valitaan liitolle puheenjohtaja ja liittovaltuusto seuraavaksi kolmeksi vuodeksi sekä hyväksytään kolmivuotissuunnitelma vuosiksi 2014 – 2016. Kokouksessa käsitellään myös liiton sääntömuutosesitys.

Kaksi puheenjohtajaehdokasta

Liiton nykyinen puheenjohtaja, professori Mika Hannula on ilmoittanut, että hän ei ole käytettävissä kolmannelle puheenjohtajakaudelle. Näin ollen Oulussa valitaan RUL:lle uusi puheenjohtaja.

Liiton puheenjohtajan tehtävään on ilmoittanut kaksi henkilöä. He ovat liittovaltuuston varapuheenjohtaja, kivisuunnittelija Pinja Hellman Porvoosta sekä liiton 1. varapuheenjohtaja, agronomi Mikko Halkilahti Salosta.

Monipuolinen kokousviikonloppu

Tulevana viikonloppuna Ouluun kokoontuu näyttävä joukko vapaaehtoisia maanpuolustajia, sillä RUL:n liittokokouksen lisäksi Oulun Radisson Blue hotellissa järjestetään RES:n, MNL:n ja RESUL:n syyskokoukset, sekä MPKL:n liittovaltuuston kokous. Terwasoutu -nimen saanut kokousviikonloppu on ensimmäinen viiden järjestön yhteinen liittokokoustapahtuma.

Viikonlopun avaa perjantaina 22.11. klo 14.00 alkava tiedotustilaisuus, jossa julkaistaan järjestöjen puolustuspoliittinen julkilausuma. Lisäksi perjantain ohjelmassa on liittohallitusten kokouksia.

Varsinainen liittokokouspäivä on lauantai. Lauantain päättää yhteinen iltajuhla, johon on tulossa liki 400 osallistujaa eri puolilta Suomea.

Puolustusministeri juhlapuhujana maanpuolustusjuhlassa

Sunnuntain ohjelman avaa klo 10.00 alkava jumalanpalvelus Oulun Tuomiokirkossa. Sen jälkeen järjestölipuista muodostettu lippulinna marssii Oulun halki kokoushotellille. Paikalle odotetaan yli sataa lippua kantajineen.

Maanpuolustusjärjestöjen yhteisen kokous- ja juhlaviikonlopun päättää Oulun Rauhanyhdistyksen juhlasalissa klo 13.30 alkava valtakunnallinen maanpuolustusjuhla, jossa juhlapuheen pitää puolustusministeri Carl Haglund. Tilaisuutta edeltää kahvitarjoilu. Asuna juhlassa on paraatipuku tai tumma puku ja isot kunniamerkit.